kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Sportmix - hírek röviden

Dobogós helyezések

sport ij1918Vasárnap a Ljubljana melletti Šujcán bonyolították le az Adria Kupasorozat második 3D-s terepíjász versenyét, a megmérettetésen kilenc lendvai íjász is jelen volt. A felnőtt vadászreflex versenyszámban Horvat Kristijan 360 körrel második lett, Cseh Gyula és Horvat Sonja viszont lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen végzett. Negyedik lett hosszú íjjal Hozjan Jože is, míg Tonković Srđan csigás íjjal a 13. helyet szerezte meg. A veterán mezőnyben Štuhec Bojan csigás vadászíjjal a harmadik helyig jutott, Kuzma Branko pedig a nyolcadikig csigással. Az utánpótlás korosztályban vadászreflex íjjal Horvat Niko 325 körrel és Horvat Nika 172 körrel a dobogó legfelső fokára állhatott.

A versenyen 33 szlovén, horvát és olasz klubból 118 íjász szerepelt.  

hs

A döntőbe jutottak

sport lovesz1918A mačkovci lőpályán bonyolították le az országos keleti céllövőliga M48-as katonapuska versenyszámának elődöntőit. Az eseményen 18 csapat versenyzett, a mezőnyben pedig jelen volt a dobronaki Jezero 1. felállás is. Bači Jože, Bežan Vinko és Ivanič Robert a versenyen remekül céloztak és a kiváló harmadik helyet lőtték meg. Ezzel az eredménnyel bekerültek a szeptemberben Kranjban rendezendő országos döntőbeahová öt-öt csapat jutott az ország keleti és nyugati részéről. A dobonaki csapat e kiváló eredménnyel a keleti régió versenybe szálló négyszáz csapata közül az egyik legjobb volt.

FB

 

Hajszálon múlt a győzelem

sport misja1918Az osztrák Zollfeldben szervezték meg Közép-Európa egyik legerősebb taekwondo klubtornáját. A versenyen osztrák, német, olasz, horvát és bolgár versenyzők jelentek meg, köztük az olasz Hwarang Team színeiben a lendvai Misja Beno is. A fiatal versenyző a nyolcvan kilogrammos súlycsoportban a döntőig menetelt, ahol drámai összecsapásban a második helyet szerezte meg. A szoros és kiszámíthatatlan döntőben Misja 6:5-re maradt alul a háromszoros olimpiai résztvevő, a német Kraider ellen. A csoportselejtezőben Misja az első helyről jutott a negyeddöntőbe, ahol a horvát Vladovićot verte 10:6-ra, majd az elődöntőben a bolgár Ivanovot 8:7-re.

A nemzetközi klubtorna bemelegítéseként Misja a fővárosban szervezett országos versenyt megnyerte, ahol kiütéssel győzött Milovič (Chagi) ellen.

FB

 

Sikeres meranói szereplés

A BK Mladost fiatal tollaslabdázói idén az olaszországi Meranóban a 26. nemzetközi utánpótlástornán szerepeltek, ahol kiváló eredményeket értek el. A 180 olasz, német, svájci, szlovén, horvát, cseh, máltai, lengyel és román versenyző megmérettetéséről a lendvai tollasozók hat győzelemmel tértek haza. A 15 éveseknél Györköš Hac Anel tornagyőzelemnek örülhetett úgy egyéni, mint páros versenyszámban a német Durst Janisommal az oldalán. A 13 éves korosztályban Bedič Nika egyéniben és párosban a cseh Fiserova Karolinával volt verhetetlen. A legfiatalabbak, a 11 évesek mezőnyében pedig Koša Iva is mind egyéni, mind páros győzelmet szerzett Litrop Kajával az oldalán. Oletič Hana párosban a dobogó legalsó fokára léphetett, míg Pešehonov Nikita egyéniben a második, párosban a harmadik helyet szerezte meg.

hs

 

Verhetetlen volt Horvat Niko

Szombaton Novo Mestóban bonyolították le az idei országos pályaíjász kupaverseny 2. fordulóját. Mivel a verseny a kadétok, az ifjúsági és a felnőtt mezőny számára az egyike volt a közép-európai kupasorozat versenyeinek, a szlovén versenyzők mellett jelen voltak horvát, szlovák, osztrák és magyar íjászok is. Összesen 145 íjász indult 45 klubból.

A pályaíjász megmérettetésen két fiatal lendvai versenyző volt jelen, akik eredményesen képviselték klubjukat. Horvat Niko olimpiai íjjal a fiúknál 643 körrel az első helyet lőtte meg, míg Horvat Vita a fiatal lányoknál negyedik lett.

hs

 

Öt aranyérem Csurgóról

A Lendvai KBV fiatal cselgáncsozói a hétvégén a magyarországi Csurgón rendezett dzsúdótornán vettek részt, ahol hét éremmel gazdagodtak. A tízévesek mezőnyében első lett Škraban Lana (50 kg), Sep Sara (45 kg) és Bogdan Štefan (27 kg), míg Bogdan Teo (36 kg) a harmadik helyen végzett. A 11 éveseknél Mujdrica Rok (50 kg) nyakába aranyérem került, az ezüstöt pedig Horvat Veronika kapta (40 kg). A 14 éveseknél Foschini Nikolas (60 kg) örülhetett az első helynek.

FB  

 

Megkezdődtek a kiskaliberű versenyek

sport jezero1918A Rudar Presika Sportlövészeti Egyesület rendezte meg a nemzetközi szabadtéri kiskaliberű puska céllövőliga 2., valamint regionális a kiskaliberű puska céllövőliga 1. fordulóját. A megmérettetésen a petesházi Coal és a dobronaki Jezero versenyzői is indultak.

A regionális versenyen Babič Jožef, Balaško Štefan és Car Franc, a Jezero hármasa a csapatversenyt a negyedik helyen zárta, míg a petesházi Coal Kopinja Jože, Gerenčer Boris és Galambos Milan felállása a nyolcadikon. A Lendva-vidék lövészei közül a legjobb egyéni eredményt Babič érte el a nyolcadik helyezéssel.

A nemzetközi kiskaliberű liga második tornáján 12 csapat vett részt, a Jezero a hatodik, a Coal a kilencedik lett. A 39 fős versenyben Babič a 14. helyet szerezte meg. A második fordulót Nagykanizsa nyerte Horváth Szilárddal az élen.

hs

 

Az első fordulót Dobronak nyerte

A múlt hétvégén a Lendvai Vadászegyesület szervezésében zajlott a négy vadászegylet hagyományos koronglövészeti versenye. A hosszúfalui vadászháznál a lendvai, a dobronaki, a petesházi és a nagypalinai egyletek tagjai gyűltek össze. Az ötfős csapatok szoros küzdelmét Dobronak nyerte 32 koronggal, tőlük csupán egy találattal maradt el Nagypalina, majd 30 találattal Lendva és Petesháza következett. Az egyéni versenyt a nagypalinai Rajtar Jože nyerte.

F.h.m.

 

Szentlászló nyerte a szomszédok meccsét

A moráci kispályás fociliga 14. fordulójában szomszédrangadóra került sor. Pártosfalva otthonába Szentlászló csapat látogatottel, és felülmúlva a hazaiakat ötször vette be a hálójukat. A találkozó 5:1-es vendéggyőzelemmel ért véget. A többi három mérkőzésről sem hiányoztak a találatok, Mlajtinci tízet rúgott Noršincinek, Strehovci szoros küzdelemben 8:9-re maradt alul Sebeborcival szemben, valamint Filovci 5:4-re győzött Ivanci ellen.

Az összesítést 14. forduló után Filovci vezeti 31 ponttal, a második Mlajtinci 27, a harmadik Noršinci 20, a negyedik és ötödik Ivanci és Pártosfalva 15 ponttal. A hatodikra egy ponttal lemaradással felzárkózott Szentlászló, majd következik Sebeborci. A nyolcadik és a kilencedik helyen 9 ponttal Vučja gomila és Strehovci áll.

F.h.m.

 

Vereség után pontszerzés idegenben

Miután a lakosi Torcida kispályás focicsapat az elmaradt 16. forduló pótlásán Ižakovci ellen súlyos, 13:3-as vereséget szenvedett, a hétvégi 18. fordulóban győzelemre szomjazott a csapat Odrijánc otthonában.

A felállásból ismét néhány hiányzott kulcsszerepet betöltő játékos, de a küzdelmes véghajrában így is sikerült pontot kicsikarni. Az első félidő 1:0-s házigazdaelőnnyel ért véget, majd a folytatásban három gólt láthatott a közönség. A Torcida négy perccel a mérkőzés vége előtt Horváth góljával állította be a 2:2-es végeredményt. Az első gólt a vendégeknek egy szép ellentámadásból Herceg szerezte.

f.h.m.   

MCSi Design