kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Van még esély a második hely megszerzésére: Nafta 1903 – Brežice 2:2 (0:0)

sport nafta2018Nem a lendvaiak elvárásai szerint alakult a szombati mérkőzés, amelyen a tabella második felében elhelyezkedő Brežice érkezett Lendvára. A stadion felett tornyosuló felhőkből az első félidő végére eleredt az eső, majd a folytatásban időnként zuhogó esőben a meccs vége váratlan fordulatot vett, ami indulatokat váltott ki a szurkolók körében is.

Az összecsapás kezdetén erős nyomást gyakorolt a hazai felállás a vendégkapura, ami nyomán a harmadik percben Oštrek távoli lövése a keresztlécen csattant. Ezek után a játék irama csillapodott és mindkét oldalon alakultak ki ígéretes helyzetek, amivel egyik csapat sem tudott élni. A félidő derekán viszont a lendvai Gorgone szurkolócsapat gondoskodott arról, hogy a fáklyák meggyújtása és a játékteret belepő füst miatt Tkalčič játékvezető rövid időre megszakítsa a játékot. A hálók mindezek mellett az első félidőben érintetlenek maradtak.

A folytatásban felpörögtek az események a pályán is. Ismét a hazaiak indítottak lendületesebben, szinte megostromolták a vendégkaput, de a labda nem találta meg a hálóba vezető utat. Egészen az 56. percig, amikor a 16-oson belül Roginić ellen szabálytalankodtak a brežiceiek. A 11-est Oštrek értékesítette. A Nafta öröme azonban rövid ideig tartott, alig három perc elteltével Novinić hibáját Jurečič használta ki, akinek lövése mindkét kapufát érintve bepattogott Raduha kapujába. Amit Novinić a kapott gólnál hibázott, azt a 73. percben tette jóvá. Maleševič szöglete után fejjel szerzett újra vezetést a Naftának. Ezek után az egyik támadásban Vinko beadását Roginić a kapufára lőtte, majd Grabant szerzett gólt, amelyet les miatt érvénytelenített a játékvezető. Aztán szinte az utolsó sípszó előtt a szurkolók és a játékosok megdöbbenésére gólt szerzett Brežice csapata. Egy szögletnél Raduha kiütötte a labdát, amely az egyik vendégjátékosnál kötött ki. Távoli próbálkozása egy játékosnak ütődve irányt változtatott és Kuntarič elé pattant, aki közelről továbbította hálóba.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt a Nafta visszacsúszott a harmadik helyre és két pont választja el a második Dravától.

A mérkőzés helyszíne: Sportpark Lendva

A nézők száma: 350

Játékvezetők: Tkalčič Bojan, Benc Uroš, Horvat Denis

Szövetségi ellenőr: Grabar Boris

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Osmanaj (Monjac 56.), Vöröš (Grabant 82.), Malešević, Novinić, Zeljko, Oštrek, Leuštek, Roginić, Vinko, edző: ifj. Fridl Franc

Brežice: Račič, Čagalj, Krajček, Horvat (Kuntarič 34.) Jurečič, Urbanč, Drugovič (Hyun Jin 75.), Rožman, Kožar, Bardi, Žerjav; edző: Kapušin Iztok  

Gólszerző: Oštrek (11-es, 56.), Jurečič (59.), Novinić (73.), Kuntarič (93.)

Sárga lap: Jurečič, Kuntarič, Kožar, Rožman, Zeljko, Vinko

Piros lap: –

F.h.m. / hs

 

Mura – Sežana 3:0 (2:0)

A Mura a másodosztály bajnoka. A címet a fekete-fehérek harmadik nekifutásra erősítették meg, amikor vasárnap hazai pályán Sežana ellen győztek mintegy 1.200 néző előtt. A találkozón még az első félidőben Maruško kétszer talált a hálóba, a győzelmet és az első ligába jutást pedig Kous koronázta meg a meccs végén.

hs

MCSi Design