kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

sport judo2018Országos bajnoki címek

Az országos cselgáncsszövetség és a Impol Judoklub Slovenska Bistricán rendezte meg a 23 és a 12 éves korosztály számára az idei országos cselgáncsbajnokságot, amelyről a lendvai versenyzők érmekkel tértek haza.

A KBV soraiból bajnoki címet szerzett Horvat Veronika (40 kg), Cerič Nela (44 kg) és Škraban Lara (52 kg), harmadik lett Sep Sara (44 kg). A fiúk mezőnyében az egyedüli dobogós helyezést Mujdrica Rok (46 kg) szerezte, aki a dobogó legalsó fokára állhatott.

A Lendvai Judo Klub színeiben döntőt nyert Maučec Tinaja (48 kg) és Gerič Nela (44 kg). A fiatalabb felnőtt indulók között volt Kulčar Vita is, aki a 48 kilogrammos súlycsoport egyedüli indulója volt, így küzdelem nélkül került aranyérem a nyakába.

Az országos bajnoki címekért 296 cselgáncsozó küzdött 34 klubból.

F.h.m.

 

Győzelem az éllovas ellen

Szentlászló a moráci kispályás fociliga 15. fordulójában kellemes meglepetést szerzett a szurkolótáborának, hiszen hazai pályán az éllovas Filóc csapatát 5:2-re győzte le. Miközben Szentlászló bravúros győzelemmel az összesítésben megelőzte a fordulóban pihenő Pártosfalvát, a második helyezett Mlajtinci a Strehovci elleni 6:3-as győzelmével egy pont lemaradással felzárkózott a tabellát vezető Filócra. A Harmadik Noršinci 3:3-as döntetlent játszott a nyolcadik helyezett Vučja Gomilával, valamint a negyedik Ivanci 7:6-ra győzött a hetedik Sebeborci ellen.

F.h.m.

 

Horváth mesterhármast lőtt

Néhány gyengébb teljesítmény után a Torcida kispályás focicsapata a beltinci kispályás ligában Razkrižje ellen 5:2-es győzelmet aratott. Az első félidő 2:2-es döntetlenje után, amelyben a vendégek kétszer is vezetést szereztek, a folytatásban a Torcida felülkerekedett és higgadt játékkal fordítani tudott. A hazai győzelemhez Horváth három góllal és Novak egy találattal, valamint a vendégek egy öngóllal járultak hozzá.

F.h.m.

 

Másodikak az összesítésben

A Nafta 1903 a lendvai körzeti fociligában versenyző serdülő és ifjúsági utánpótláscsapatának bajnoksága is a záró szakaszba fordult, ahol az összesített tabellán egyre éleződik az első helyért vívott küzdelem. Az első hely ugyanis selejtezőt biztosít az országos ligába jutáshoz.

Szombaton a Nafta ifjúsági csapata az éllovassal és a legnagyobb vetélytárssal, Tornisával csapott össze. Míg a találkozó első félidejének 15. percében Pozsgai Lucian vezetést szerzett a Naftának, a folytatásban az előnyt a lendvai vendégek nem tudták megtartani, Tornisa Tigeli Matjaž góljával a 63. percben kiegyenlített. A találkozó 1:1-es eredménnyel ért véget.

A Nafta serdülőcsapata már pénteken vendégül látta a lendvai gyepen a Tornisa csapatát és fölényes, 5:0-s győzelmet aratott. Az első játékrész Pavšič Sašo góljával ért véget, majd a folytatásban Pavšič még kétszer zörgette meg a vendéghálót, valamint Gerič Alex és Sobočan Tine is sikerrel járt.

Az összesített tabellát Tornisa vezeti 47 ponttal, majd Nafta következik 41 ponttal.

hs   
MCSi Design