kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Jövőre is a másodosztályban: Nafta 1903 – Jadran Dekani 6:0 (3:0)

sport nafta2218A bajnokság utolsó fordulójában a Nafta igen komoly mezőnyfölényben játszott a Jadran Dekani ellen, amely csupán két tartalékjátékossal érkezett Lendvára.

Már a találkozó elején megkezdődött a gólgyártás, amikor a 7. percben Vinko egy mély beadás után vezetést szerzett. Ezt követően Roginić kétszer is a kapu mellé lőtt, és Novinić fejese sem talált a hálóba. A folytatásban újra Vinko növelte a Nafta előnyét, majd a félidő eredményét egy lapos lövéssel Monjac állította be.

A térfélcserét követően is a hazaiak voltak túlerőben és folytonosan ostromolták a vendégkaput. Az egyik támadásban Cvetkovič kapus Roginić lövését még hárította, de jól helyezkedett Vinko, s így mesterhármast szerzett. A mérkőzésen a legszebb megmozdulás a csapatkapitány Novinićé volt, aki Živko beadása után a keresztléc fölé ollózott. Próbálkozását a közönség is viharos tapssal díjazta. Az ötödik gól Grabanthoz fűződik, Osmanaj távoli próbálkozása után a kipattanó labdát továbbította a hálóba. A mérkőzés végeredményét a bajnokság 21 gólos gólkirálya, Roginić állította be.

A féltucatnyi gólos győzelem utáni ünneplés azonban keserű lett, hiszen a második hely megszerzéséhez és a pótselejtezőhöz nem volt elegendő a győzelem, ehhez a Drava „segítsége” is kellett volna, ha nem jár sikerrel Brežice ellen. Nem így történt, a ptuji csapat a második félidőben megtörte Brežice védelmét és négygólos győzelmet aratott.

A Nafta második helye azonban nem ezen a fordulón múlt. Voltak fontos meccsek, amelyeken a csapat nem tudott megbirkózni a kötelező feladattal. Ifj. Fridl Franc edző a bajnokság végén a következőket nyilatkozta: „Csalódottak vagyunk, hiszen sportolók vagyunk és mindig a legjobb eredményekért küzdünk. A lehetőség a kezünkben volt, de nem használtuk ki. Egyes meccseken nem az elvárásoknak megfelelően játszottunk, amit némileg a nyomás is befolyásolt, meg részben a rövid kispadunk. A hiány a sérülések és a sárgalapos büntetések esetén mutatkozott meg a legjobban. Az idei bajnokságból sokat tanulhattunk, amit a következő idényben, amikor egyértelműen az élvonalba jutás lesz a cél, kamatoztathatunk. Ehhez mérten viszont a csapatot erősíteni kell.” 

Kocsárdi Gergely klubigazgató kifejtette: „Gratulációt érdemel a csapat a harmadik helyért. Újoncként erős másodikligás csapatot terveztünk, az előzetes várakozásokhoz képest túlteljesítettek a focisták és a szakmai stáb is színvonalas munkát végzett. Nem a Drava vagy a Mura rontotta el a pótselejtező lehetőségét, ez magán a csapaton múlt. Csalódottak vagyunk, hiszen egy álom valósulhatott volna meg, de jövőre már biztos, hogy az első liga lesz a tét.”

A kudarcról beszélt Novinić Mitja csapatkapitány is: „Számos jó mérkőzést vívtunk, de voltak gyengébb teljesítmények is. Összességében egy jó bajnokságot játszottunk, tavasszal két mérkőzésen maradtunk alul, ami a második helyünkbe került.”

A mérkőzés helyszíne: Sportpark Lendva

A nézők száma: 300

Játékvezetők: Vinčić Slavko, Friš Tadej, Sužnik Jure 

Szövetségi ellenőr: Germič Dejan

Nafta 1903: Raduha, Monjac, Malešević, Novinić (Šeruga 67.), Zeljko (Osmanaj 46.), Oštrek (Grabant 54.), Cekovski, Leuštek, Živko, Roginić, Vinko; edző: ifj. Fridl Franc

Dekani: Cvetković, Stepančič, šprager, Kristan (Antić 74.), Terčič, Špeh (Vežnaver), Petrovčič, Babič, Krivičić, Fortuna, Santin   

Gólszerző: Vinko (7., 29., 59.), Monjac (43.), Grabant (66.), Roginić (81.)

Sárga lap: Terčić

Piros lap: –

Meštrovič Horvat Feri / Horvat Silvija

 

Zarica Kranj – Mura 0:5 (0:0)

A Mura a második félidőben tömte meg a kiesés ellen küzdő Zarica hálóját a bajnokság zárófordulójában. A gólcsendet Maruško törte meg az 50. percben, aki a folytatásban még egyszer talált a hálóba. A gólszerzők közé feliratkozott még Šlak, Kouter és Maroša.

hs

MCSi Design