kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Az Összetartozás Kupát a muravidéki csapat nyerte

sport osszetart2318Az idei Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett Összetartozás Kupát a Muravidéken szervezték meg szombaton. A hosszúfalui focipályán az egybegyűlteket Varga Edit, az MMÖNK alelnöke köszöntötte, az öt Kárpát-medencéből érkező csapatnak pedig sikeres szereplést kívánt a kispályás focitornán. Hazai pályán kiválóan szerepelt a muravidéki felállás, hiszen az összes csapatot megverve megérdemelten szerezte meg a tornagyőzelmet, és átvehette a vándorserleget is, amelyet egy évig birtokolhat. A második helyen a felvidéki Imely csapata végzett, amely nagy harcot vívott az első helyért a házigazdákkal. A harmadik helyen a magyarországi Izmény végzett, akiket az erdélyi Csíkcsicsó és a vajdasági Ada-Törökfalu követett.

Az Összetartozás Kupán a versengés mellett a szórakozás, az ismerkedés, a barátkozás, valamint az összetartás érzésének az erősítése is fontos szerepet kapott.

 

Kiosztották a legjobbaknak járó díjakat

A Tornisa és a Nafta 1903 kupadöntőjének szünetében a Lendvai Körzeti Labdarúgó-szövetség vezetősége a körzeti ligák és a keleti harmadosztály legjobbjainak átadta a különdíjakat és a serlegeket.

A 15 éves korosztályban Slavin Aljaž 17 góllal, a 17 éveseknél Šajt Tadej 22 góllal a Naftából az idény gólkirálya lett, a 19 éveseknél pedig 30 találattal Horvat Ludvik lett az első Tornisa csapatából. A II. körzeti liga legjobb góllövője címének ismét Požgai Mihael örülhetett a völgyifalui Zvezdából, aki a bajnokságban 28 találatot szerzett, a liga legsportszerűbb csapata pedig a benicei Graničar lett. Az I. körzeti liga gólkirályi címét 18 találattal Meszelics Marko szerezte meg a dobronaki bajnokcsapatból, a Nafta Öregfiúk csapata pedig a fair play-ben lett első. A keleti harmadosztály legjobb góllövőjének járó díjat Palina csapatából Žalik Samo vehette át.

MCSi Design