kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

A kupagyőzelem igazi megünneplése elmaradt

sport naftatorni2318A Lendvai Körzeti Labdarúgó-szövetség az idényzáró eseményét a hétvégén a gyertyánosi focipályán bonyolította le, ahol a 10. Labdarúgó-fesztivál mellett a körzeti kupadöntőt játszotta a Nafta 1903 és Tornisa csapata. A Nafta fölényes, 6:1-es győzelmével sorozatban a harmadik kupagyőztesi címet szerezte meg, azonban a szívből jövő ünneplést beárnyékolta a múlt heti bajnoki kudarc, a feljutás elmaradása.

A körzeti kupadöntőt vasárnap késő délután 450 néző előtt játszották a gyertyánosi focipályán. A mérkőzésen a Tornisa keleti harmadosztályú csapata nem tudott lépést tartani az esélyes és erősebb másodosztályú Naftával. Csak elvétve jutott el az ellenfél térfelére, de a kapuban őrködő Valentić Jurica számára komolyabb veszélyt nem jelentetettek. Emellett már az első félidőben Roginić Marko, a bajnokság gólkirálya mesterhármasával beállította a félidő 3:0-ás eredményét. A folytatásban Fridl edző pályára küldte Macher David hálóőrt, Vöröš Patrikot, Grabant Bencét és Oštrek Stjepant is. A 48. percben negyedik góljával Roginić növelte a Nafta előnyét, majd a mérkőzés végéig Grabant és Vinko Vedran is sikerrel járt. Tornisa szépítő gólját Horvat Ludvik szerezte. A nagyarányú győzelem után a Nafta harmadik alkalommal emelhette magasba a kupagyőztesnek járó serleget, amelyet a körzeti szövetség elnöke, Režonja Slavko adott át a csapatnak. Az ünneplés azonban az elmúlt két évhez képest nem volt teljesen szívből jövő. Ezt a mérkőzés végén megerősítette ifj. Fridl Franc edző is, aki kifejtette, a kupadöntőt nem vette könnyelműen a csapat és a győzelemre hajtott. A bajnoki csalódottság a csapatban azonban még jelen van, ezért sem volt igazán örömteli az ünneplés. Az edző azonban hozzátette, hogy miután a csapat majd túllép a kudarcon, nagyobb motivációval küzdhet a következő idényre kitűzött egyértelmű célért, az 1. ligába jutásért. A játékosok megérdemelt pihenőjüket a hónap végéig töltik, utána Fridl edző vezetésével újra munkába állnak, megkezdik a felkészülést a következő szezonra.   

Egy nappal korábban, szombaton a gyertyánosi focipályán a 7, a 9 és a 11 éves korosztályok körzeti csapatai mérkőztek meg és igyekeztek megmutatni évközben elsajátított tudásukat. A meccseken az eredmény mellett a jókedv és a sportszerű küzdelem került előtérbe, a nap végén pedig minden részvevő nyakába érem került.

Fhm /hs

MCSi Design