kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

A sportszerűség jegyében

sport mini2318Tavaly a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt Miniolimpiát idén az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola ismét sikeresen szervezte meg. A Szlovén Olimpiai Bizottság égisze alatt zajló sporteseményen múlt szerdán a Lendvai KÁI és a gyertyánosi tagiskola, a Göntérházi KÁI és a szentgotthárdi általános iskola legkisebb sportolói négy atlétikai sportágban mérték össze ügyességüket.

Aznap délután igazi olimpiai hangulatban vonult fel a mintegy száz atléta felkészítőikkel a fáklyavivő és a lángot meggyújtó Györköš Hac Anel tollaslabdázó, az olimpiai zászlóvivők, Hozjan Ajda és Sarjaš Lana röplabdázó, Horvat Niko íjász és Slavin Aljaž focista kíséretében a lendvai iskola melletti sportpályán.  

Az egybegyűlteket és a versenytől izgalomban égő gyermekeket Sabo Tatjana, az iskola igazgatója köszöntötte, kifejezve reményét, hogy a sportesemény által is minél több gyermek fordul a sport és a mozgás felé. Stanislav Gjerkeš alpolgármester az olimpiai játékok szellemét hangsúlyozta, miszerint nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Jurovič Bojan az olimpiai bizottság nevében pedig elmondta, az esemény célja a fiatalokkal éreztetni az olimpiai játékok értékének, jelentésének és szellemének fontosságát, és a sportolás mellett lehetővé tenni az ismerkedést is.

A sportolók nagy lelkesedéssel fogadták Novinić Mitját és Vinko Vedrant, a Nafta 1903 focistáit, akik az iskola egykori tanulói voltak. Az olimpiai láng meggyújtásával, a miniolimpia himnuszával, valamint az olimpiai eskütétellel hivatalosan is megkezdődtek az idei játékok.

A kis atléták nagy küzdelemben izgalmas csatákat vívtak egymással 60 méteres síkfutásban, vortexdobásban, távolugrásban és 4x50 méteres váltófutásban. Az 1. osztályosok mezőnyét egy kivétellel a házigazda iskola nyerte: Cvetka Miljuš lett a 60 méteres futás, Balažek Nija a vortexdobás, Horvat Naja a távolugrás győztese. A fiúknál Sömenek Lénárd futott a leggyorsabban a szentgotthárdi iskolából, míg a legtávolabb Rakovec Tadej dobott és Grut Žiga ugrott a lendvai iskolából. A 2. osztályos lányoknál a leggyorsabban Mizse Mira (Szentgotthárd), a fiúknál Györköš Ten Luka (1. Sz. KÁI) ért célba, vortexdobásban Zorko Nikol (1. Sz. KÁI) és Fálman Bence (Szentgotthárd) nyert, míg Bači Zala (Göntérházi KÁI) és Gönc Márk (1. Sz. KÁI) a legnagyobbat ugrotta. A 3. osztályok között a 60 méteres távot Mihályfi Jázmin és Molnár Ádám, a szentgotthárdi iskola tanulói teljesítették a leggyorsabban, a vortexdobást Čondor Flora (Göntérházi KÁI) és Végvári Gergő (Szentgotthárd) nyerte, míg a távolugrás győztese Farizi Lina és Žoldoš Žak lett az 1. Sz. KÁI-ból. Miközben az első két osztály váltófutásának lány és fiú versenyszámában a Lendvai KÁI győzött, a legidősebb mezőnyben a szentgotthárdi tanulók taroltak.

A Miniolimpia díjkiosztóján a legjobb atlétáknak Novinić és Vinko osztotta ki az érmeket.
MCSi Design