kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij2318Az élvonalban az íjászok

A 3D országos kupasorozat negyedik fordulóját Turjakon rendezték meg, ahova négy lendvai íjász utazott el. A terepíjász verseny vadászreflex versenyszámban Cseh Gyula második helyezésével hosszú idő után megelőzte a dobogón csapattársát, Horvat Kristijant, aki harmadik lett. Az öregfiúk csigás vadászíj mezőnyében Štuhec Bojan a dobogó legalsó fokán végzett. Flisar Tomaž hosszú íjjal 13. lett.

hs 

 

Dobogós cselgáncsozók

A lendvai KBV cselgáncsozói szombaton a csehországi Nowy Bydžov városában versenyeztek, ahol 479 fiatal tehetség gyűlt össze 47 klubból. A nyolc országból felsorakozott mezőnyben a 18 éveseknél Denša Luka (60 kg) a döntőben maradt alul és a második helynek örülhetett, míg a 11 évesek korosztályban Sep Sara (44 kg) tornagyőzelmet ért el. Csapattársa, Bogdan Štefan hetedik lett, továbbá a 13 éveseknél Horvat Veronika (40 kg), Mujdrica Rok (46 kg) és a 15 éveseknél Foschini Nikolas (60 kg) az ötödik helyet szerezte meg.

hs

 

Bedič Nika országos bajnok

sport tollas2318A fővárosban szervezték meg a 13 éves korosztály országos tollaslabdabajnokságát, amelyen Bedič Nika, a lendvai Mladost Tollaslabdaklub tagja tarolt a mezőnyben: egyéni, páros és vegyespáros bajnoki címet szerzett. Legnagyobb vetélytársát, Blazina Anját 21:11-re 21:15-re verte meg. Klubtársával, Koša Ivával párost alkotva a Blazina / Korent Ariana kettőst 21:16-ra és 21:17-re győzték le, míg a vegyes párosok mezőnyében Podgoršek Žigával az oldalán szintén bajnoki címnek örülhetett. Kiralj Jakob vegyes párosban Koša Ivával az elődöntőben maradt alul.

A korosztályos megmérettetés mellett Ljubljanában az öregfiúk tornáját is megszervezték, ahol a 35 év fölötti párosok versenyét Horvat Miha és Pešehonov Denis nyerte meg, emellett Horvat Miha Kersnik Majával a vegyespárosoknál is győzött.

Hs

 

Petesháza átvette a vezetést

A négy vadászegylet koronglövészeti versenyének harmadik, utolsó előtti fordulóját a nagypalinai vadászegylet szervezte meg. Ezúttal a petesházi vadászok csapata teljesített a legjobban és 30 találattal megnyerte a küzdelmet. Csupán egy találattal lemaradva a lendvai csapat második lett, míg Dobronak a dobogó legalsó fokán végzett 26 ponttal. Nagypalina a negyedik helyen zárta a hazai versenyt 24 koronggal. Egyéniben a petesházi egylet tagja, Tomažič Franc győzött.

Az összesítésben Petesháza átvette a vezetést 88 találattal, de szoros az állás az utolsó megmérettetés előtt, ugyanis a többi három csapat csak egy találattal van lemaradva az első helytől. Ezek után izgalmasnak ígérkezik a völgyifalui vadászháznál június 15-re kitűzött utolsó forduló.

F.h.m.

MCSi Design