kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Nyáron is nyitva tart az atlétikai sportpálya

horvat tjasa 1Lendván elindult az Egészséges Város sportprojekt: az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola melletti sporterületeken lehetőség van egyéni vagy szervezetten történő sportolásra. A legfiatalabbaktól a nyugdíjas korosztályig felölelő programokról Horvat Tjaša projektvezetővel beszélgettünk.

 

Az idei nyáron a Lendva, Egészséges Város sportprojekt keretében az általános iskola melletti atlétikai pálya és a játszótér a hét minden napján nyitva tart a lakosság számára. Az óvodás gyerekektől a nyugdíjas korosztályig sportprogramokat szerveznek, melyekbe hétfőtől csütörtökig lehet bekapcsolódni délután hat és este nyolc óra között. Mint Horvat Tjaša tornatanár és projektvezető elmondta, a programmal, mely az év végéig tart, a mozgásszegény életmódon igyekeznek javítani Lendva Községben. Ösztönözni kívánják a lakosságot az aktív szabadidő eltöltésére, hogy minél szélesebb körben alakuljon ki a rendszeres mozgásra való igény. Hétfő esténként az iskolás gyermekek játszhatnak a barátaikkal  labdajátékokat, különféle csapatsportot, mozgás közben pedig szórakoznak és társalognak. A kisgyermekes családok közös rekreációs programja keddenként, késő délután valósulhat meg, ekkor nyílik lehetőség a felnőttek sportolására is. Míg a gyermekek játszanak, a szülők és más felnőttek kocoghatnak vagy gyalogolhatnak, közben pedig képességük szerint erősítő testgyakorlatokat végezhetnek. Szerdánként az intenzívebb kocogás, a skandináv gyaloglás botokkal (nordic walking) van soron. Mivel sokan kocognak szabadidejükben, terveznek egy közös futóedzési nap bevezetését is. Csütörtökönként reggel nyolc és kilenc óra között sportolhatnak a felnőttek. Az edzéseket három szakmai munkatárs vezeti: Horvat Tjaša a gyermekprogramokat koordinálja, Gyurkač Renata a felnőttek gyakorlását irányítja, míg Petrič Luka a futásnál és a skandináv botos gyaloglásban segédkezik. Az éves edzési díj előreláthatólag tíz euró lesz.  Mint Horvat Tjaša még hozzátette, az atlétikai sportpályát a nyitvatartása alatt bárki igénybe veheti, és nem szükséges a vezetett tevékenységekbe  bekapcsolódni.

Az iskola melletti atlétikai és a műfüves pálya munkanapokon délután három órától este kilenc óráig tart nyitva. Július 1-től pedig hétvégéken és ünnepnapokon reggel hét és tizenegy óra, majd délután öt és este kilenc óra között használható.

MCSi Design