kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Sportmix - hírek röviden

berke david1Berke ezüsérmet szerzett a világbajnokságon

Júniusban Brežicen rendezték meg a testépítők világbajnokságát, amelyen a lendvai Berke David kiváló eredményt ért el. A bodybuilding közepes szintű versenyszámában az ezüstérmes lendvai testépítőt csupán az orosz Uri Kaduri Tahan előzte meg. Az idei világbajnokságra kétszáz testépítő érkezett 18 országból.

 

Berke David még a világbajnopkság előtt a Lovrenc na Pohorju-i szlovén országos bajnokságon bajnoki címet szerzett, majd Komáromban az Európai Bajnokágon a második lett.

Az eredmények figyelemre méltóak azért is, mert Berke az edzéseket és a felkészülést egyénileg végezte. Kizárólag az utolsó simításoknál (formaidőzítés, pózolás, szereplési útmutatók) vett igénybe segítséget Matjaž Ozimtól, aki mint külső segítő látta el javaslatokkal a fiatal sportolót. 

 

Horvat Niko ismét győzött

Mariborban rendezték meg az országos pályaíjász verseny harmadik fordulóját, amelynek döntőjében Horvat Niko versenygyőzelmet szerzett. Az olimpiai íj versenyszámban 630 körrel nyerte meg a fiúk kategóriát, amivel növelte előnyét az összesítésben.  A párbajkörben is jól teljesített a fiatal lendvai tehetség. A döntőben a rijekai Haramija Laura győzte le, és végül a 14 évesek mezőnyében a dobogó középső fokára állhatott. 

 

Kodila harmadik lett

A ljubljanai Železničar Sakkegyesület szervezte meg a Laguna kupáért folyó svájci rendszerű gyorslépéses sakktorna nyitó mérkőzését. A versenysorozat első tornáján harmincan ültek sakktáblához. Az első akadályt sikeresen vette Kodila Matjaž, a lendvai Rokada Sakkegyesület tagja, aki nyolc ponttal a harmadik lett. A tornagyőzelmet a komendai Debevc Blaž szerezte meg kilenc ponttal. F.h.m.

 

A horgászversenyt Horvat Ladislav nyerte

A Lendvai Horgászegyesület petesházi alapegysége hétfőn az államiság napján hagyományőrző nemzetközi horgászversenyt szervezett a petesházi speedway stadion melletti horgásztónál. A horgászversenyre 34 horgász nevezett Magyarországról, Horvátországból és Szlovéniából. A verseny négyórás időtartama alatt összesen 31,26 kilogramm hal akadt a horogra. A legtöbb - 7,30 kilogramm - hallal viszont a csentei Horvat Ladislav mérlegelt, ezzel meg is nyerte a versenyt. A muraszombati Serec Branko 4,08 kilogramm fogott súllyal a második lett, a lakosi Pintarič Bruno pedig 3,20 kilogrammos halmennyiséggel a harmadik helyen végzett. A negyedik helyen a muraszombati Serec Sašo 2,04 kilogrammos fogással, míg az ötödiken kicsivel lemaradva, 2,02 kilogrammal a lendvai Verbančič Metka végzett.  A hűvös és szeles horgászversenynap kellemes társalgással zárult.

 

Könnyű győzelmek

A fiatal Misja Beno taekwondozó ismételten nem talált legyőzőre a fővárosban rendezett összesített országos megmérettetéseken. Mindhárom tornán nehézség nélkül jutott a döntőbe a 80 kilogrammos súlycsoportban, ahol először a ljubljanai Rihter Lukat, majd Aleksovski Alexet verte 9:2-re. Az utóbbit a harmadik összecsapáson kiütéssel győzte le. A kiváló eredmények biztatók a közeledő országos bajnokság előtt, ahol Misja a bajnoki címédőként lép a ringbe. hs

MCSi Design