kele
perec1
68. évfolyam
16. szám
Megjelenés:
2024. 04. 18.

kiscim1624

 

Megkezdte az alapozást a Nafta 1903

A Nafta 1903 felnőtt csapata hétfőn Franc Fridl edző vezetésével megkezdte az alapozást az országos második liga 2018/19-es bajnokságára. A Nafta az őszi idény nyitómérkőzését augusztus 5-én hazai pályán játssza a Kalcer Radomlje ellen. Azzal a csapattal, amely az elmúlt évben kétszer is legyőzte a lendvai felállást, és a bajnokságot a negyedik helyen zárta.

Míg a lendvai játékoskeret a megérdemelt pihenőjét töltötte, a klub vezetősége és szakmai stábja a nyári felkészülési programot állította össze a bajnokság sikeres kezdéséhez. Néhány alapozási mérkőzést már egyeztettek, emellett a csapat július 5-e és 9-e között Slovenj Gradecbe utazik edzőtáborba, ahol két edzőmeccset játszik, az egyiket Hit Gorica ellen. Miként még megtudtuk, a játékosállományt elhagyta Osmanaj Liridon és Ilić Marko, a csapathoz viszont Vas Arpad és Roy Rudonja szerződött. Emellett próbajátékra érkezett a maribori Grmek Jan Veržejből, Giuseppe Nicolao a nápolyi labdarúgó iskolából és Denis Adamov a bécsi labdarúgó akadémiáról.  A Nafta a felkészülési meccseket nagyrészt hazai pályán játssza: pénteken, június 29-én 17 órakor a Csákvár, július 4-én a szombathelyi Haladás ellen, július 11-én érkezik Nagykanizsa, 14-én Kaposvár, 18-án az Al Arabi (Katar) csapata, majd 28-án Videm következik. Idegenben a Nafta július 21-én lép pályára Siófok ellen.

Múlt csütörtökön Brdon elvégezték a kupasorozat első fordulójának sorsolását is. A Nafta az Ankaran Postojna felállást fogadja a lendvai stadionban augusztus 15-én.  F.h.m. / hs

MCSi Design