kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Sportmix - hírek röviden

ijaszat 1

 Sikeres íjászhétvége

Szombaton Škocjanban rendezték meg a szlovén 3D terepíjász-kupaverseny ötödik fordulóját, amelyen 144 versenyző lőtt célba, 35 szlovén, horvát, osztrák és olasz klubból.

 

 A lendvai íjászok közül Horvat Kristijan 429 körrel a második helyet szerezte meg vadászreflex versenyszámban. Hosszú íjjal Hozjan Jože hetedik, a veteránoknál Štampar Zvonko 13., míg csigás íjjal Tonković Srđan a kilencedik helyen végzett.

 

 

Aznap néhány lendvai tag a Szentgotthárd melletti Hársas-tónál suhogtatta a nyílvesszőket. A 3D-s megmérettetésre 170 magyar, szlovén és osztrák íjász érkezett. A tízévesek vadászreflex korosztályában versenygyőzelemnek Žalig Luka örülhetett, harmadik lett Vuk Vasilij, ötödik pedig Kuzma Tian. A 13 éves korosztályban Komaricki Nik második lett. Az öregfiúk csigás íj-kategóriát Štuhec Bojan a harmadik helyen zárta, Kuzma Branko hatodik lett. A versenyszám felnőtt kategóriájában Kuzma Kristijan tizedik lett. hs

 

Nafta 1903 felkészülési meccsei

Nafta 1903 – Csákvár 3:2 (1:2)

A lendvai stadionban pénteken a Nafta az első felkészülési mérkőzését a magyar második vonalban lévő Csákvár csapatával játszotta. A meccsen Fridl Franc vezetőedző több próbajátékosnak is esélyt adott a bizonyításra.

Az első félidő elején a vendégcsapat játszott lendületesebben, és több ígéretes helyzetet alakított ki. A vezetést azonban a hazaiak szerezték meg, miután Vinko Vedran bal oldalról beadott labdáját Ploj Alen értékesítette lapos lövéssel. Még a szünet előtt lábra kapott a vendégcsapat, és leleményes akcióból először Bobál Gergely, majd Molnár Csaba talált fejjel a hálóba.

Térfélcserét követően a hazaiak cserékkel folytatták a játékot, és nem kellett sokat várni az egyenlítő gólra, amikor a Nafta új erősítése, Vas Arpad járt sikerrel. A 65. percben Roginić Marko, az elmúlt idény gólkirálya a védelem elől jobb oldalon meglépve a keresztléc alá bombázott. Ezt követően a vendégek erőteljesebben játszottak, de Raduh Florijan kapus hálója a mérkőzés végéig érintetlen maradt.

A Nafta kezdőcsapata: Valentić, Šeruga, Leuštek, Maleševič, Oštrek, Vöröš, Germek, Nicolao, Vinko, Ploj, Adamov. Csereként pályára léptek: Raduha, Živko, Grabant, Monjac, Roginić, Vas, Cekovski,Novinić, Zeljko, Novak.

F.h.m.

MK ligaA kiskaliberű ligát Nagykanizsa nyerte

A Ljutomer melletti Presika lőtéren befejeződött az idei nemzetközi kiskaliberű liga, amelyet a PSLE Nagykanizsa nyert Zalaegerszeg és Jezero Dobronak előtt. A petesházi Coal a kilenccsapatos mezőnyben az ötödik helyen végzett. Az egyéni győzelmet Havasi Ferenc szerezte meg (Zalaegerszeg), második lett Horváth Károly (Nagykanizsa), harmadik pedig Makari Igor (Muraszombat). A Jezeróból Car Franc a hetedik helyen, Balaško Štefan a 11., Babič Jožef pedig a 21. helyen zárta a versenysorozatot. A Coalból Kopinja Jože bizonyult a legjobbnak 18. helyezésével, Gerenčer Boris 27., Galambos Milán a 28. lett. Az egyéni összecsapásban idén 35 céllövő küzdött meg.     

A vasárnapi hatodik, utolsó fordulóban Borsos Attila (PSLE Nagykanizsa) győzött Havasi (PLE Zalaegerszeg) és Balaško (Jezero) előtt. Car (Jezero) hatodik lett, míg csapattársa, Babič 19. A Coalból Kopinja 18., Gerenčer 24., Galambos a 28. helyen végzett. Csapatgyőzelemnek a nagykanizsai Horváth K., Szobolics és Borsos összeállítás örülhetett. A második a muraszombati (Blaž és Igor Makari, Plahut), a harmadik pedig a dobronaki Jezero (Car, Balažko, Babič) csapata lett. Hs

 

 

 

 

 

 

 

Szépen teljesítettek a Rokada fiataljai

A hétvégén Nova Gorican rendezték meg az első ifjúsági sakkligát, amelyen a lendvai Rokada Sakkegyesület fiataljai kellemes meglepetést szereztek. A 11 csapatos mezőnyben Gerencser Gellért, Režonja David, Vidič Vito és Ivanec János a remek hatodik helyet szerezték meg. hs 

 

misja benoMisja megszerezte harmadik bajnoki címét

A 80 kilogrammos súlycsoportban versenyző Misja Beno a Ljubljanában rendezett országos taekwondo bajnokságon minden meccsén magabiztosan diadalmaskodott, amivel megszerezte harmadik országos bajnoki címét. Szlovénia tíz legjobb taekwondózója két selejtezőcsoportban küzdött meg, amelyben Misja Plohlt, Đorđićt, Aleksovskit és Žagart nagyobb erőfeszítés nélkül győzte le, majd a negyeddöntőben könnyedén, 6:1-re Đorđevićet ejtette ki a további versenyből. Misja kiütéssel jutott a döntőbe, ahol  Kokan Matic-cal küzdött meg. A kevésbé ismert versenyző legyőzése sem okozott nehézséget, 14:5-re nyerte a döntő mérkőzést. Ezzel sorozatban a harmadik országos bajnoki címének örülhetett Misja Beno, emellett súlycsoportjában Európa legjobb taekwondósává hirdették a fiatal lendvai sportolót, aki az olasz Hwarang Team Verona egyesület tagja. Hs

MCSi Design