kele
perec1
garas1
63. évfolyam
7. szám
Lendva 
2019. 02. 14.
kiscim0719
 

Megünnepelték a 70 éves jubileumot

zvezda 1Vasárnap a Zvezda Völgyifalu Labdarúgó Egyesület fennállásának hetvenéves jubileumát ünnepi műsorral, alkalmi kiállítással és focitornával ünnepelte meg.

A helyi focipálya melletti tölgyek árnyékában Gal Lajos klubelnök jubileumi ünnepi beszédében kiemelte, hogy a foci egy csapatjáték, ezért a közösség érdeme az, hogy a Zvezda Völgyifalu Labdarúgó Klub hét évtizedet ünnepelhetett. Az elnök beszédében a kezdetekhez kanyarodott vissza, amelyből kiderült, hogy focicsapat már a második világháború előtt is működött a faluban, de hivatalosan az 1947-es megalakulást követően a következő évi regisztráció után kezdett el működni. Az alapító tagok Gerencser Kálmán, Marton Ferenc és Tót József voltak. A csapat, amelyet csentei játékosok is erősítettek, a hatvanas évekig eredményesen szerepelt, és kiemelkedő eredményeket ért el. Amikor 1964-ben a csenteiek megalapították saját fociklubjukat, többen átigazoltak, és ekkor visszaestek az eredmények. A csapat legszomorúbb korszakát 1969-73 között élte. Ekkor csak barátságos mérkőzéseken és egy-egy focitornán tudtak részt venni, hiszen kilenc játékos katonaként szolgált. 1986-90 között női csapat működött, 1990-ben pedig serdülő csapat is rúgta a labdát a klubban. Elhangzott továbbá, hogy a Zvezda a legnagyobb sikerét a 2. körzeti liga bajnoki címének megszerzésével érte el 1988-ban. Jelenleg a focicsapat egyre jobban teljesít, és nem jellemzi már a hosszú éveken keresztül ráragadt sereghajtó cím sem. Az idő múlásával a fejlesztésekre is sor került, a pálya kialakításával megépültek az öltözők, a közelmúltban kiépült a vízhálózat, a villanyhálózat megvalósulása pedig a jövő tervei közé tartozik. Emellett a pálya körül felállították a kerítést és a kapuk mögé labdafogó hálók kerültek.

 

 

A jubileum kapcsán Anton Balažek polgármester hangoztatta, hogy az évforduló alkalmas a befektetett önkéntes munka és az erőfeszítések értékelésére. Emellett külön köszöntötte az alapító tagokat. Végezetül ösztönözte a vezetőséget a munka folytatására, hogy a következő évtizedekben lehessen mire büszkének lenni a faluban, majd a klubnak kitüntetést adott át. Režonja Slavko, a Lendvai Körzeti Labdarúgó-szövetség elnöke is gratulált, valamint elmondta, hogy a focinak közösségépítő szerepe van, amit érdemes folytatni a jövőben, ezután a klubot egy emlékplakettben részesítette.

Az ünnepi műsorra összegyűlt közönséget Kaszás Mihály, a HK elnöke is köszöntötte, az egybegyűlteknek pedig a Petőfi Sándor ME népdalköre kedveskedett egy népdalcsokorral. Az ünnepség hivatalos részét követően a foci került előtérbe. A négycsapatos tornát a hosszúfalui Olimpija nyerte, második lett Graničar, a harmadik helynek a jubiláló Zvezda örülhetett. A dobogóról a Petesháza csúszott le. A 11-es rúgások versenyében Gal Lajos elnök győzedelmeskedett.
MCSi Design