kele
perec1
garas1
63. évfolyam
7. szám
Lendva 
2019. 02. 14.
kiscim0719
 

Foci, foci, foci…

focitabor 12A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség az iskolaszünet első hetében bonyolította le az egyre népszerűbb napközis focitábort, amelyet idén ötödik alkalommal szervezett meg. A négynapos tábornak első ízben adott otthont a lendvai sportpark, és először társult a programhoz a Nafta 1903 labdarúgó klub, amelynek hat utánpótlás edzője - Szabó Zsolt, Bažika Silvester, Gerenčer Borut, Hermán István, Polareczki Roland, Petkovič Borut – felváltva dolgozott a táborozókkal.

Amint Petkovič Borut edző elmondta, a tábor hatvan résztvevőjét első nap a képesség és meglévő tudás szerint négy csoportra osztották, és igyekeztek olyan tartalmi programot összeállítani, amivel játékosan szerettetik meg a focit. Miközben a legkisebbek és a kezdők a labdarúgás alapelemeivel ismerkedtek, az idősebbek a vakációhoz igazított edzéseken és gyakorlatokon vettek részt, amelyet a fociösszecsapások tettek igazán érdekessé és izgalmassá.

 

 

A felhőtlen szórakozásba és a zökkenőmentes program lebonyolításába azonban az időjárás valamelyest beleavatkozott, így a cseperedő focisták csak két napig örvendhettek a focipálya adta lehetőségeknek, további két napra ugyanis az esőzés miatt a tornaterembe kényszerültek húzódni. Lebar Tomi szervező a tábor befejezésekor elégedettségének adott hangot. Elmondta, hogy a tábor évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, és idén is sok volt a visszatérő ismerős a jelenlévők között.  A többnyire fiúkat vonzó táborban pedig lelkesen edzett néhány lány is. Amint Lebar még hozzátette, a fiatalok toborozása és a foci iránti szeretet serkentése mellett a közösségépítés is fontos része a tábornak.
MCSi Design