kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Felkészülési meccs: Nafta 1903 – Haladás 2:2 (2:2)

sport hali2818Múlt szerdán a Nafta a Morácon edzőtáborozó szombathelyi Haladással játszotta második alapozási mérkőzését a lendvai stadionban. A magyar NB 1-es csapattal a lendvai felállás látványos és küzdelmes mérkőzést vívott.

A hetedik percben Roginić veszélyeztetett először, de hasonlóan, mint a vendégcsapatból Priskin és Halmosi, ő sem járt sikerrel. A vezetést a hazaiak szerezték meg a 17. percben, amikor egy bal oldali szöglet után Živko hat méterről a bal sarokba bombázott. A 25. percben egyenlített a vasi csapat: Grumics fejjel értékesítette a jobb oldali beadást, és alig négy perc elteltével Jancsó fordulásból juttatta a hálóba a labdát. Néhány perc elteltével újabb góllal válaszolt a lendvai felállás, Rudonja továbbította a labdát Roginićnak, aki lefutotta a védelmet és lapos lövéssel zörgette meg a hálót. A szünet előtt a gólvonalról hatalmasat mentett Leuštek, majd a Nafta is megdolgoztatta Rózsa kapust.

Míg a Nafta a folytatásban néhány cserével lépett pályára, a Haladás teljes sort cserélt. A térfélcserét követően a vendégek többet birtokolták a labdát és ígéretes helyzeteket dolgoztak ki, de a labda nem találta meg a kapuhoz vezető utat. Emellett Vinko és Zeljko is elszalasztott néhány lehetőséget a Naftából. A mérkőzés végéig így Valentić Jurica és Király Gábor hálója érintetlen maradt.

Nafta: Raduha, Šeruga, Leuštek, Živko, Nicolao, Vas, Oštrek, Grmek, Rudonja, Ploj, Roginić. Játszottak még: Valentić, Vinko, Novinić, Malešević, Zeljko, Vöröš, Cekovski, Grabant, Pozsgai, Magdič.

Haladás, I. félidő: Rózsa, Schimmer, Grumics, Bolla, Németh Milán, Kovalowski, Pinte, Jancsó, Rácz, Halmosi, Priskin. II. félidő: Király, Habovda, Kolcák, Tamás, Bosnjak, Jagodics, Mészáros, Németh Márió, Petró, Medgyes, Bamaboye, Rabusic.

MCSi Design