kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Sportmix - hírek röviden

sport kapca2818A Fő utca nyerte a tornát

A Kapcai Labdarúgóklub szombaton focitornát szervezett a kapcai pályán, amelyen a falu utcáinak csapatai mérkőztek meg. A négy utca csapata mellett bizonyítási lehetőséget kapott az Idegenek, vagyis a faluba költözött focirajongók csapata is. Az Idegenek jól teljesítettek, hiszen csupán egy ponttal lemaradva a második helyen zártak.

Az idei tornát a Fő utca nyerte tíz ponttal (a képen) Hanč Franc, Imre Matej, Jakšič Robert, Balažic Benjamin, Hanč Kristijan és Vütek Sašo felállásban. Harmadik lett a Palinai utca, negyedik az Iskola utca, ötödik pedig a Horgász utca.

F.h.m.

 

Dobronak vasárnap kezdi a felkészülést

A Dobronaki Labdarúgóklub vasárnap kezdi meg a felkészülést az új Muravidéki Liga 2018/19-es bajnokságára. Amint Car Matija edző elmondta, a felkészülést hazai környezetben 18 játékossal kezdik meg. Heti öt edzést terveznek, ami a felkészülési mérkőzések megkezdésével csökkenni fog. A csapat Lőrinc Jant egy évre már leigazolta, de a klubban terveznek még néhány erősítést. Egyelőre nem távozott senki a csapatból. Amint Car edző még hozzátette, mivel az újonnan induló ligában a csapatok kevésbé ismertek a számukra, ezért az őszi idényben elsődlegesen a kiegyensúlyozott szereplést tűzték ki célul. Az őszi felkészülési időszakra nyolc felkészülési mérkőzést egyeztettek le Csesztreggel, Puconcival, a Nafta ifjúsági csapatával, Vanečával, Palinával, Hodossal, Kebelével és a hosszúfalui Olimpijával. 

Amint a klub vezetőségétől megtudtuk, ősszel Zagorec Adam, Pozsgai Lucian, Magdič Nikolas kölcsönben a harmadosztályú Veržej csapatánál rúgja a bőrt, Monjac Mateo viszont távozott a csapatból. A klubhoz szerződött Alen Ploj és az olasz Sergio Nicolao.

hs

 
XV. Háromországos Pannon Maraton

A Lendvai Kerékpárklub, a lenti Mocorgók Egyesület és a szentmártoni „Mura Avantura” Kerékpárklub közös szervezésben rendezi meg 2018. július 22-én, vasárnap az immár XV. Háromországos Pannon Maratont. A rekreatív kerékpármaraton idén Lentiből, a Templom térről indul 9 órától, az érdeklődők négy különböző nehézségi fokozatú és hosszúságú távon vehetnek részt:

– Hosszútáv (120 km): Magyarország – Szlovénia – Horvátország

– Középtáv (55 km): Magyarország – Szlovénia

– Mountain bike (40 km): Magyarország

– Családi táv (15 km)

A nevezés előzetesen (www.mocorgok.hu/rendezvenyek) vagy a versenynapon a kora reggeli óráktól lehetséges.

 

Kisorsolták a párosításokat

Múlt szerdán a Lendvai Körzeti Labdarúgó-szövetség székhelyén kisorsolták a párosításokat a Muravidéki Liga és a Lendva Körzeti Labdarúgóliga 2018/19-as idényére. Az újonnan induló közös Muravidéki Ligát nyolc csapat alkotja, amelynek felét azok a tavalyi harmadosztályú klubok teszik ki, amelyek az idei átszervezéssel kiestek a ligából, a keleti harmadik liga mezőnye ugyanis a következő idényben tíz csapatra csökkent. A másik négy csapatot pedig a két körzeti szövetség, a muraszombati és a lendvai 1. liga bajnoka és második helyezett csapatai képezik. Az augusztus 26-án induló 2018/19-es bajnokságban a közönség Dobronak csapatának szurkolhat a Muravidéki Ligában, vetélytársaik Bogojina, Goričanka, Križevci, a Čarda Martjanci, a Radenska Slatina, Rakičan, valamint Bistrica csapatai lesznek. A bajnokság nyitófordulójában Dobronak az utóbbival mérkőzik meg hazai pályán.

Ugyanazon a hétvégén indul a 11 csapatos, összevont lendvai körzeti liga is, amelyben elsőként a benicei Graničar lesz szabad, míg a hosszúfalui Olimpija a Nafta Öregfiúkkal, a Renkóc Petesházával, Nedelica Kebelével, Csente a gyertyánosi Panonijával, Kapca pedig a völgyifalui Zvezdával csap össze.

Mindezek mellett múlt szerdán kisorsolták a Lendvai Körzeti Labdarúgó-szövetség kupasorozata első fordulójának párosításait is, amelyet augusztus 18-án bonyolítanak le: Csente – Nedelica, Kapca – Zvezda, Panonija – Graničar, Kebele – Nafta Öregfiúk, Olimpija – Petesháza. Renkóc az első fordulóban szabad lesz.

hs

MCSi Design