kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

70 éves a dobronaki labdarúgás

sport 70dobronak3018Szombaton a dobronaki sportpályán megünnepelték a Dobronaki Labdarúgóklub megalapításának 70. évfordulóját.  Az ünnepélyen jelen volt Kardinar Marjan polgármester, Ferčak Branko, a Lendvai Községközi Labdarugószövetség képviselője, Car Ana, a községi MNÖK elnöke, valamint Ščap Robert, Kebele polgármestere is.

A dobronaki labdarúgás történetéről Kovács Attila történész írása alapján az egybegyűlteknek, a valamikori és a jelenlegi játékosoknak, valamint a szép számban összegyűlt szimpatizánsoknak a dobronaki labdarúgócsapat elnöke, Szekeres Ervin összegezte gondolatait. Kifejtette, a dobronaki csapat a hivatalos megalakulás előtt NK Brazda néven szerepelt. Az együttes állandó tagja volt a muravidéki focibajnokságoknak, számtalan szereplése volt azonban nemzetközi színtéren is. A szomszédos magyar Csesztreg FC-vel 50 éves kapcsolatot ápolnak.

Az ünnepélyen biztató szavakkal szóltak az említett díszvendégek is, Ferčak Branko pedig Szekeres elnöknek a magas jubileum alkalmából a községközi labdarúgószövetség elismerését is átadta. Az ünnep fényét kulturális műsorral tarkították a Dobronaki Nótázók, illetve a völgyifalui citerások is.

A programból természetesen nem hiányozhatott a foci sem. Dobronak és Csesztreg csapatai kétszer is pályára léptek, először az öregfiúk, majd az aktív tagok. Az első meccsen 4:3-as, míg a másodikon 3:1-es eredménnyel a házigazdák bizonyultak erősebbnek.      

A program zárásaként természetesen szórakozás, mulatság következett.
MCSi Design