kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

A Nafta barátságos meccsei

sport arabi30181A Nafta 1903 másodikligás focicsapata barátságos meccsen fogadta a katari elsőligás Al-Arabi csapatát, amely az előző idényben a 12 csapatos katari ligában a hetedik helyen végzett. A vendégek egyébként Morácon végzik a felkészülést, edzőjük a Mura valamikori vezetője, Luka Bonačič. A lendvai stadionban az igencsak kisszámú nézőközönség minőség labdarúgást láthatott, a Nafta ugyanis jól játszott, egyenrangú ellenfele volt az Al-Arabinak.  

sport arabi30182Mindkét csapat támadószellemben kezdte a meccset, az első félidőben inkább a házigazda volt veszélyesebb a kapura, de a találathoz hiányzott a pontosság. Már a mérkőzés elején két nagy helyzetet hagyott ki Roginič Marko, fejjel veszélyeztetve a katariak kapuját. Az első félidő derekán ismét Roginič fejelt a kapu mellé, egy perccel később pedig Vinko bombázott magasan a kapu fölé. A 36. percben Roginič a jobb oldalon meglépett az Al-Arabi védelmétől, de lapos lövése ismét célt tévesztett. Egy perccel később egy bal oldali szögletrúgás után mégis sikerült a kapuba fejelnie, és ezzel be is állította az első félidő eredményét.

A folytatásban az Al-Arabi a 65. percben egyenlített ki. Egy igencsak jól előkészített és kivitelezett kontrából ötméteres távolságból Medany Jaszer lőtt gólt. Az egyenlítés után a Nafta edzője több új, eddig kevesebbet szerepelt játékost küldött a pályára. A 69. percben Plojnak volt komoly lehetősége, majd Zeljko és Oštrek is gólt rúghatott volna.  A 79. percben Rudonja eresztett el egy erős lövést, de ez is magasan elkerülte a kaput. A meccs végeredménye a 82. percben született meg, amikor Mansur Abdulah Rahman a tizenhatos széléről bombázott a Nafta kapujába. A 90 perc letelte után a két csapat nem vonult az öltözőkbe, a megbeszéltek alapján ugyanis további fél órát játszottak még. A Nafta 1903 fiatal játékosai és tartalékosai ebben a szakaszban is jobbak voltak, de a számtalan kihagyott helyzet végül mégis vereséget szenvedtek.

 

Gólnélküli döntetlen a siófokiakkal

A Nafta 1903 csapata az egyik utolsó előkészületi meccsét a Balaton-parti Siófokon játszotta, s a két másodikligás gólnélküli döntetlent játszott. Fridl edző a legjobb csapatát küldte a pályára, amelyre elvileg számít a második liga első meccsén, amelyet a Nafta a Kalcer Radomlje ellen játszik majd. A két csapat leginkább csak félhelyzeteket alakított ki, a támadóknak azonban mindkét részről rossz napjuk volt.            

Az első félidőben a házigazda siófokiak voltak jobbak, tartották a labdát és nyomás alá vették a lendvai csapatot, nagyobb helyzetet azonban így sem sikerült kidolgozniuk. A második félidőben némileg változott a helyzet, inkább a lendvaiak voltak kezdeményezőbbek, a kapuk azonban ebben a játékrészben is érintetlen maradtak. Fridl a második részben a tartalékokat is játékba küldte, de ezzel a játék tempója csak esett.

A következő előkészületi meccset a Nafta Videm pri Ptuju csapata ellen játssza.
MCSi Design