kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Már edzenek az egységes liga csapatai

sport zvezda3018Az egységes Lendvai Községközi Liga csapatai is elkezdték az előkészületeket a 2018/19-es szezonra. A hosszúfalui, a kapcai, a völgyifalui (képünkön), a petesházi klubok, valamint a Nafta Öregfiúk csapata körüli eseményekről számolunk be az alábbiakban.

Stefán László, a hosszúfaluiak edzőjének vezérlete alatt a csapat első edzésén 18 játékos jelent meg. Az Olimpija heti három edzést tart az előkészületek során, emellett a már megbeszélt előkészületi meccseket vívja meg magyar, horvát és szlovén csapatok ellen, így Štrigova, Rédics, Kehidakustány, Gančani és Dobronak focicsapatai lesznek az ellenfelei. Eddig a csapatot csak Kósa Dániel kapus hagyta el – visszatért Petesházára –, miközben sokan érkeztek: Bela Tadej és Fehér Rihárd a Hídvégtől, Novak Grega és Farkaš Tim a Nafta 1903-ból, míg Kozar Denis a Rakičan csapatától.

Torhács Jenő klubelnök szerint a klub a 2018/19-es idényben valamivel magasabb célokért küzd. Tekintettel az előző szezon negyedik helyére és az erősítésekre, a cél elérhetőnek tűnik.

A kapcaiak is régi edzőjük, Hozjan Jože vezérlete alatt készülnek az őszi idényre. Az első összetartáson 14 játékos jelent meg. A klubot elhagyta Ritlop Aleš, Antolin David és Hozjan Jernej, de új játékosokat is igazoltak. Az érkezők között említhető Gjerkeš Boris és Kranjec Peter, akik Gančaniból érkeztek, Berden Miha, aki Hotizáról, valamint Žalik Gabriel, aki eddig a Bistrica csapatát erősítette. Újból edzeni kezdett Rotvai Maks is. A kapcaiak is heti három alkalommal edzenek – még a régi pályán –, és előkészületi mérkőzéseket terveznek a Jakobski dol, a Nafta Öregfiúk és Nedelica csapataival is. A kapcaiak célja az egységes Lendvai Községközi Liga tabellájának közepe.

Előkészületek folynak a nemrég 70 éves jubileumát ünneplő völgyifalui Zvezdánál is. Az „öreg tölgyek alatt” Šoš edző vezérlete alatt 12 játékos jelent meg az első edzésen. Heti háromszor terveznek edzést tartani, előkészületi meccseket játszanak a csenteiek, a szentgyörgyvölgyiek és a veržejiek ellen, illetve részt vesznek a benicei NK Graničar által szervezett tornán. A Zvezdát csak Perčič Kristjan hagyta el, miközben a Naftától érkezett Farič Simon és Kos Denis, valamint Tot Simon Csentéből. A völgyifaluiak célja is az egységes liga tabellájának közepe.

A Nafta Öregfiúk csapata 23 játékossal vág neki a ligának. A gárdát csak Bukovec Samo hagyta el, míg a Hídvégtől Marton Árpád érkezett. A vezetőség további három érkezőről még tárgyal. A Nafta Öregfiúk Csentével, a Panonijával és a Lipával tervezi az előkészületi meccseit. A csapat a lakosi felújított pályán edz majd hetente kétszer Utroša Dario vezérlete alatt. A cél itt is a tabella közepe.

A petesházi labdarúgócsapat Leček Avgust vezetése alatt 13 játékossal állt össze az első edzésen. Az együttest egy játékos sem hagyta el, míg Hosszúfaluból Kósa Daniel kapus, a Graničartól Jurasovič Mihael és a Panonijából Raduha Mario érkezett. A tervek szerint hetente 3–4 edzést tartanak. Előkészületi meccseket is terveznek, de eddig csak a benicei tornát beszélték le véglegesen. A petesháziak célja az egységes liga tabellájának 3–4. helye.

MCSi Design