kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Nafta 1903: az első hely a cél

naftasajto31181A 2. liga küzdelmeinek megkezdése előtt a Nafta 1903 vezetősége sajtótájékoztatót tartott a csapat céljairól, a várható ellenfelekről, a csapatban történt változásokról. A klubhelyiségekben Magdič Igor, a klub tájékoztatásért felelős vezetője, illetve ifj. Fridl Franc, a csapat edzője állt a sajtó rendelkezésére.

Magdič Igor tájékoztatta a jelenlévőket a csapat előkészületeiről, az újoncokról, illetve erősítésekről. Beszámolt arról, hogy a csapat hathetes előkészületen vett részt, nagyrészt hazai pályán, illetve öt napig tartottak összetartást Slovenj Gradecben. Összesen hét előkészületi meccset játszottak, s a játékosállomány készen áll az idényre. Sérülések nem terhelik a csapatot, Živko Žiga könnyebb sérülést szenvedett, de ez a szezon kezdetéig mindenképp orvosolható. Hangsúlyozta, Fridl edzővel a klub kétéves szerződést írt alá, így folytathatja az eddigi munkát. Az első csapatnál mellette Premuš Mihael és Kuzma Stanislav dolgozik, előbbi a fizikai felkészülésért felel, míg utóbbi a kapusokat edzi.

naftasajto31182A Naftát négy játékos hagyta el, Osmanaj Liridon, Ilič Marko, Monjac Mario és Macher David. Az új érkezők Ploj Alen (Lengyelország), Cvrtica Dino (Krka), Grmek Jan (Veržej), Vas Árpád (Mura) és Baku Rihárd (Győr), míg Mladen Rudonja fiával még folynak a tárgyalások. Három fiatal játékos, Magdič, Pozsgai és Zagorec kölcsönbe kerülnek a hotizai harmadikligáshoz. Magdič kifejtette, a Nafta 1903 egyértelmű céllal indul neki a szezonnak, ez pedig a tabella első helye. Hangsúlyozta azt is, zökkenőmentesen folynak az előkészületek a fociakadémia körül.

Fridl edző az elmondottakhoz hozzátette, a csapatra nehéz munka vár az idényben, különösen azért, mert az előző szezonban jól szerepeltek, így az ellenfelek „célba vették”. Hangsúlyozta, az újoncok jól illeszkednek a Nafta rendszerébe, így nagyon jó rajtot vár, és bízik a győzelemben már az első TV-s közvetítésű meccsen Radomlje csapata ellen. Elvárásai szerint az Ilirija, illetve az Ankaran csapata lehetnek a legnagyobb versenytársak az első helyet illetően.

MCSi Design