kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Jó formát mutat a Nafta

sport naftaprelog3118A második liga őszi idényének kezdete előtt a Nafta 1903 két előkészületi meccsen is jó formát mutatott.

Videm pri Ptuju – Nafta 1903 1:3 (1:0)

A lendvai csapat először Videm pri Ptuju harmadikligás csapatával mérte össze erejét. A Nafta jobbnak bizonyult már az első félidőben, annak ellenére, hogy ezúttal inkább az eddig nem játszó focisták kerültek pályára. A lendvai csapat tartotta a labdát és veszélyesnek tűnt a videmiek kapujára, de csak félhelyzeteket sikerült teremtenie. Némi meglepetésként a házigazdák szabadrúgásból még az első félidőben vezetéshez jutottak. A folytatásban a Naftának sikerült a fölényét gólokra váltani, egy szabadrúgásból beívelő labdát Rudonja fejelt a kapuba és egyenlített. Csak néhány perccel ezután szintén egy beívelés után a Nafta újonca, Ploj Alen is betalált öt méterről, majd Novinič Mitja ívelése után még Roginič Marko is betalált.

Nafta 1903 – Prelog 8:1 (2:1)

Az utolsó felkészülési meccsen a lendvaiak a korábbi Nafta-játékos, Bunc Gregor által vezetett horvát negyedikligás Prelog csapatát fogadta a lendvai stadionban. A Nafta végig fölényben játszott, jó küzdőszellemű, agresszív játékkal a kapu elé szorította a horvátokat. A reflektorfényben játszott meccsen az erős lendvai kezdés ellenére a prelogiak szerezték meg a vezetést már a 2. percben egy joggal megítélt tizenegyesből. Ezután azonban szinte csak a Nafta volt a pályán, Vas, Oštrek, Roginič, Živko és Vinko helyzetei következtek, majd Roginič ki si egyenlített, a kapu bal alsó sarkába találva. A félidő előtt 12 méterről Grabant Bence lőtt szép gólt, ezzel a lendvaiak át is vették a vezetést. A második félidő is kihagyott lendvai helyzetekkel kezdődött, majd a vendégek teljes összeomlása következett, amikor az 55. percben Vas 20 méteres szabadrúgásból belőtte a Nafta harmadik gólját. Fridl edző ezután a tartalékosoknak is esélyt adott, és a látottak alapján meg is érdemelték a bizalmát. Különösen Ploj Alen, aki háromszor is betalált, a 63., a 67. és a 81. perben. Közben a horvátok hálójába talált Oštrek is a 77. percben, egy másik újonc, Cvrtila Dino pedig a 90. percben szerzett még egy gólt.
MCSi Design