kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Žagar megszerezte 17. bajnoki címét

sport salak3218Szombaton este újra feldübörögtek a salakmotorok a petesházi oválison, ahol a szlovén egyéni bajnokság döntő futamát rendezték meg. A színvonalas viadalban Žagar Matej, az AMTK Ljubljana versenyzője sorban a 17. bajnoki címét szerezte meg. A versenyen megemlékeztek a lendvai Speedway Team 40. jubileumáról is.

Az országos egyéni bajnokság harmadik futamára több mint ezerfős közönség gyűlt össze Petesházán, akik a nagy hőség ellenére igazi szurkolói hangulatban követték a színvonalas és izgalmas futamokat. Az országos egyéni bajnokság öt szlovén részvevője mellett a 16 fős mezőnyt lengyel, horvát, magyar, német, olasz és bolgár versenyzők színesítették, köztük Žagar Matej örökös riválisa, a horvát Jurica is.

A megmérettetésen Žagarnak a megszokottól eltérő rossz rajtja után komolyan meg kellett dolgoznia a futamgyőzelmekért. Így első futamában a lengyel Kajzer mellett csak a harmadik körben tudott elmenni, valamint a folytatásban klubtársát, a fiatal Škorját is csak egy kockázatos, belső ívről történő letámadásban szintén a harmadik körben előzte meg. Ezt követően a fiatal versenyző kicsúszott a védőkerítésbe, de sérülést nem szenvedett.

A petesházi viadalt vesztett pont nélkül végül Žagar Matej nyerte meg, amivel sorban a 17. országos bajnoki címét is megszerezte. A döntő futamban Pavlic harcolta ki a második helyet, míg a harmadik a krškoi AMD versenyzője, Ivačič lett. Ő először örülhetett az országos bajnokság második helyezésének. A dobogó legalsó fokára a bajnok klubtársa, Škorja Nick állhatott fel. Ő lett az idei legjobb fiatal versenyző az országban, a szombati viadalt pedig a hálátlan negyedik helyen zárta. A szlovének küzdelmében a krškoi Štojs Denis és Hriberšek Jernej vett részt, míg Pintar Jernej ljubljanai fiatal tehetség sérülés miatt a lelátóról kísérte a versenyt.

A 17. bajnoki cím megszerzése után Žagar természetesen elégedettségét fejezte ki, hiszen a bajnoki címet pontvesztés nélkül sikerült begyűjtenie: „Minden egyes alkalommal külön helyet foglal el az újabb bajnoki cím megszerzése, és ezúttal is büszke vagyok az elért eredményemre. A versenyen gyors voltam, és örülök, hogy a szép számú közönség izgalmas futamokat láthatott.”

A Lendvai Speedway Team 40 éves jubileuma kapcsán Matjašec Andrej elnök kiemelte, hogy az ünnepélyes megemlékezést október 12-e körül tervezik, arra a dátumra, amikor négy évtizeddel ezelőtt az első versenyt rendezték. A szombati viadalról pedig elmondta, hogy a verseny színvonalas és minőségi mezőnyt felsorakoztató volt, majd hozzátette: „Bízom abban, hogy a pálya körüli védőkerítés felújítására, amely a hétvégi versenyre nem valósult meg, még idén sor kerül. Erről a létesítmény tulajdonosával, Lendva Községgel már megállapodtunk.”

 

MCSi Design