kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Sportmix - hírek röviden

sport zvezda3218A Zvezda nyerte a focitornát

A Graničar Labdarúgóklub vasárnap hagyományosan megszervezte a négycsapatos focitornát, amely végén a kupát némileg váratlanul a völgyifalui Zvezda emelhette magasba.

A pincemajori focipályán idén a Zvezda 11-es rúgásokkal remekelt, ugyanis mind Petesházát, mind a döntőben Graničart a rendes játékidő 2:2-es döntetlenje után büntetőrúgásokkal múlta felül. A harmadik helyezésért folyó küzdelem Petesháza és Jurovski dol között is döntetlennel, 1:1-gyel zárult, de a fehér pontról Jurovski dol játékosai céloztak pontosabban.

F.h.m.   

 

Pontozással maradt alul

sport beno3218Augusztus második napján Villachban rendezték meg a ciprusi taekwando Grand Prix selejtező tornáját. Ezen elindult a lendvai Misja Beno is, aki az európai nemzetközi szövetség pontrendszere alapján jutott azon nyolc versenyző közé, akik megküzdhettek a ciprusi nemzetközi verseny indulási jogáért. Az osztrák, német és olasz klubokból érkezett versenyzők között Misja Beno többszörös szlovén bajnok magas színvonalon képviselte a veronai Hwarang team színeit.

A 80 kilogrammos súlycsoport nyolc indulójának versenye kieséses rendszerben folyt, Misja pedig kiemelkedő szerepléssel a döntőig menetelt. A lendvai sportoló az első összecsapását Filip Bauman osztrák bajnokkal vívta, akit küzdelmes párbajban 11:8-ra győzött le. Az elődöntő egyenrangú és szoros párbajt hozott a folytatásban az olasz Maximilian Botellivel. A két 8:8-as döntetlen menet után Misja a harmadikban 14:10-re győzött. A tornagyőzelem kapujába érve a legnehezebb feladat várt Misjára, amikor a döntőben a tornagyőzelem esélyese, a német Lucas Kraider állt vele szemben. A lendvai egyenrangú ellenfele volt a németnek, bátran és motiváltan mozgott a ringben, jól védekezett és mindvégig a kihívója nyomában maradt. Mivel a kiélezett párbaj harmadik menete is döntetlennel, 9:9-cel zárult, a győzelemről bírói pontozás döntött. Ez ezúttal nem kedvezett Misjának, csupán 0,62 ponttal maradt le a győzelemtől. Ezzel a nemzetközi ciprusi verseny belépőjét Kreider szerezte meg.

hs 

 

Alapozási mérkőzés

Kapca – Nafta Öregfiúk 3:3 (2:2)

A Nafta Öregfiúk csapata erőteljesen indította első alapozási mérkőzését a kapcai pályán. A játékidő alatt folyamatosan gólelőnyben voltak, azonban az ellenfél lépést tartott velük. A hazaiak a meccs végén is résen voltak, és ügyesen kihasználták az öregfiúk fáradékonyságát és csökkenő iramát. A Naftából Kulčar Bojan kétszer, míg Zadravec Andrej egyszer talált a kapuba, a Kapca gólszerzői Gjerkeš Boris és Vutek Boris voltak, utóbbi kétszer is sikerrel járt.

F.h.m.    

MCSi Design