kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Két perc, két gól, utolsó perces győzelem: Nafta 1903 – Brda 3:2

nafta brda3418Az első negyedórában a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de a támadásaikban nem volt átütőerő. Míg először Zeljko lőtt a kapus kezébe, Roginić több lehetőség közül egyet sem értékesített. A félidő legszebb helyzetét is ő szalasztotta el. A büntetés a vendégektől aztán tíz perccel a szünet előtt meg is érkezett, amikor egy gyorsan kivitelezett szabadrúgással meglepték a lendvai védelmet. Ekkor Varga szép labdaátvétel után kapásból laposan lőtt a hálóba, vezetést szerezve Brda csapatának. A félidő végéig hiába próbálkoztak a Nafta támadói, a labda nem talált meg az utat Radikon kapujába.

A forduláskor Paku és Ploj lépett pályára, amivel felélénkült a Nafta játéka. A folytatásban Vinko és Paku sem tudott élni gólhelyzetével, majd az egyik kapu előtti kavarodásban a labda ugyan a hálóban landolt, de szabálytalankodás miatt a játékvezető a találatot érvénytelenítette. Ezt követően Ploj viszont gondoskodott a fordulatról, és Cekovski átadásai után két perc alatt kétszer is fejjel talált a hálóba. A véghajrához közeledve Klepač áttörése végén külsővel csavart a hosszú felső sarokba, megszerezve az egyenlítő gólt. Ezután teljes elszántsággal rohamoztak a hazaiak, ami kifizetődött, hiszen Cvrtila a 90. percben egy távoli lövéssel beállította a végeredményt. A szombati fordulatos és izgalmas, a véghajrában eldőlő meccsen a Nafta zsinórban a harmadik bajnoki győzelmét aratta, a csapat viszont egyelőre nem mutat magabiztos játékot, amely a feljutáshoz szükséges lenne.

Fridl Franc edző a mérkőzésről elmondta, a három ponttal elégedettek lehetnek, de az első félidőben mutatott játékkal egyáltalán nem. Abból kiindulva, hogy a múlt szerdai kupamérkőzésen a csapat háromnegyede pihent, nagyon gyenge volt a játék. „Ezúttal sikerült felállnunk, de kérdés, hogy a következő alkalommal is így lesz-e ez. A játékoskeretünk ugyan bővült, de a kezdőcsapatnak az első perctől fogva átütő játékot kell mutatnia. Nem lehet a 90. percig várni a győzelemre. A pontok így könnyen elveszhetnek, nekünk pedig minden egyes pontra nagy szükségünk van.”

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 450

Játékvezetők: Goričan Vojko, Benc Uroš, Cotič Urban 

Szövetségi ellenőr: Norčič Sašo

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Oštrek, Malešević, Novinić (Paku 46.), Zeljko (Cvrtila 58.), Živko, Vas, Vinko, Cekovski, Roginić (Ploj 46.), edző: ifj. Fridl Franc

Brda: Radikon, Debenjak (Kuraj 71.), Kompara, Štrukelj (Bužinel 59.), Rijavec, Varga, Jazbar, Perko, J. Kodermac (Klepac 71.), L. Kodermac, Žižek, edző: Lulik Tomaž

Gólszerző: Varga (35.), Ploj (65., 66.), Klepac (83.), Cvrtila (90.)

Sárga lap: Štrukelj  

Piros lap: –

F.h.m., hs

 

Prahić Igor érkezett a Naftához

Újabb játékossal bővül a Nafta 1903 játékoskerete – tette közzé hétfőn este sajtónyilatkozatban a klub. Az edzésekhez kedden a 31 éves varasdi középhátvéd, Prahić Igor csatlakozott. Prahić tagja volt az U21-es horvát válogatottnak, legutóbb pedig Iránban játszott. A hátvéddel a hét folyamán tervezik megkötni a szerződést, s általa jelentősen erősödik a csapat védelme – állt a közleményben.

hs

 

Az Ankaran után Koper következik

A Nafta 1903 a szlovén kupasorozat első fordulójában múlt szerdán a másodosztály újoncát, az Ankaran Postojna csapatát látta vendégül a lendvai stadionban, és 2:1-re győzött. A mérkőzésen Fridl edző az első csapat nagyobb részét pihentette és azokat küldte pályára, akik ritkábban kapnak lehetőséget a bizonyításra.

A vendégek a mérkőzés második percében veszélyeztettek komolyabban, amikor Bordon bal oldali lövését Valentić kapus védte. Ezt követően a hazaiak a saját térfelükre szorították a tengerpartiakat, mezőnyfölényben játszottak, de ígéretes helyzeteket Ploj, Grabant és Grmek sem tudta értékesíteni. Az első félidőben így a hálók érintetlenek maradtak. A térfélcserét követően a lendvai edző játékba küldte Vinkót és Vast, akikkel még nagyobb erőre kapott a Nafta. A vezetést ennek ellenére a vendégek szerezték meg az 50. percben egy védelmi hibából. Valentić és Šeruga pontatlan adogatása után Jao Pedro szerezte meg a labdát, majd lapos lövéssel a kapuba talált. A folytatásban Vinko sikertelen próbálkozásai után a 16-oson belül Zeljko ellen szabálytalankodtak a vendégek. Vivod játékvezető a fehér pontra mutatott, majd pedig Vas sikeresen értékesítette a 11-est. Az egyenlítés után több ígéretes helyzet adódott a hazai támadók előtt, amelyek közülük Grabant értékesített egyet egy szépen kidolgozott akció nyomán a 80. percben. A minimális 2:1-es hazai előny a mérkőzés 83. percében komoly veszélyben forgott, hiszen a játékvezető Roginić kezezését 11-essel büntette. Bordon azonban kihagyta a lehetőséget, lövése a kapufán csattant. Végül megérdemelten nyerte a mérkőzést a Nafta, a két csapat közti különbség a gólarányban nem mutatkozott meg.

A lendvai körzeti labdarúgó-szövetség második kupaindulója, Tornisa csapata Krško ellen 8:0-s vereséget szenvedett. A Mura viszont idegenben 3:1-re Rogaškát múlta felül.

A szlovén kupaverseny szeptember 12-én, szerdán a nyolcaddöntővel folytatódik, amikor a Nafta idegenben Koper ellen játszik, míg a Mura hazai pályán a velenjei Rudarral küzd meg.

f.h.m. /hs

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben