kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Hatgólos mérkőzés: Beltinci – Nafta 1903 2:4 (0:2)

sport nafta3518Mezőnyfölényben játszott a Nafta a vasárnap délutáni összecsapáson Belatincon, ahol a szép számban összegyűlt közönség már a találkozó korai időszakában gólt láthatott: Roginić a bal oldalon futotta le a hazai védelmet, áttörése után Vinkónak passzolt, aki fejjel talált a hálóba. Szinte ugyanilyen akcióból növelte Vinko az előnyt Zeljko átadását követően, előtte pedig a játékvezető még les miatt érvénytelenítette Vas találatát. A hazaiak csak ritkán jutottak át a Nafta térfelére és az első ígéretes helyzetet is csak a félidő utolsó percében alakították ki.

A folytatás első percében Maleševič beadása után Roginić háromra növelte a Nafta előnyét, amivel megszerezte idénybeli első találatát. Ezt követően Paku, Vinko és Novinić is pontatlanul célzott Zver kapujára. Majd fordulat következett, és rövid időn belül a belatonci csapat kétszer talált a hálóba. Az első gól Šumak nevéhez fűződik, míg a másodikat büntetőből Trstenjak szerezte jogosan megítélt 11-esből. A két gyors találat után a hazaiak lendületet kaptak, de az izgalmasnak ígérkező véghajrá előtt Maučec hűtötte le 9ngóljával a kedélyeket, aki egy szöglet után a saját kapujába csúsztatott. Az utolsó percekben Vinko a kapufát, Oštrek pedig a keresztlécet találta el. 

A muravidéki találkozón jelen volt a Szlovén Labdarúgó-szövetség elnöke, Radenko Mijatovič, az alelnök és a Muraszombat Körzeti Labdarúgó-szövetség elnöke, Kacijan Danilo, a lendvai szövetség elnöke, Režonja Slavko, Beltinci és Lendva polgármesterei, Kerman Milan és Balažek Anton, Horváth Ferenc országgyűlési képviselő, valamint Gliha Primož, az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya.

A Nafta az újabb győzelemmel a tabella élére került, és szombaton este fél kilenckor a nagy rivális Drava csapatát fogadja a lendvai sportparkban, amely a negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét.

A mérkőzés helyszíne: Beltinci Sportpark

A nézők száma: 1.200

Játékvezetők: Vinčić Slavko, Žunič Matej, Karmel Vidko 

Szövetségi ellenőr: Novak Bogdan

Beltici: Zver, Bertalanič, Mauko (Ropoša 67.), Ciglarič (Maučec 46.), Šumak (Kosi 89.), Balažic, Kristl, Apatič, Raduha, Trsenjak, Hartman, edző: Gabor Zlatko

Nafta 1903: Raduha, Malešević, Novinić, Zeljko (Cvrtila 57.), Paku (Oštrek 82.), Živko, Vas (Grabant 71.), Vinko, Cekovski, Leuštek, Roginić edző: ifj. Fridl Franc

Gólszerző:  Vinko (8., 34.), Roginić (46.), Šumak (68.), Trstenjak (70., 11-esből), Maučec (79., öngól)

Sárga lap: Šumak, Kristl, Mauko, Cvrtila  

Piros lap: –

 

(Fotók: Hranilović Viktor)

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben