kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Sportolás, minőségi időtöltés

sport rop3518A szünidő végéhez közeledve az egyik utolsó nyári tábort bonyolította le a Lendvai Röplabdaklub a múlt héten Lendván. A már harmadik évben megszervezett napközis röplabdatábor az eddigi legtöbb, összesen hatvan lendvai és környékbeli gyermeket vonzott az 5 és 16 év közötti korosztályból.  

Az ötnapos táborban a szervezők a szabadidő minőségi eltöltését helyezték előtérbe, a szórakozást, a barátkozást pedig a sportolással és a röplabda népszerűsítésével kötöttek egybe. A táborozók a délelőtti órákban a lendvai középiskola tornatermében a röplabda alapelveivel ismerkedtek, erőnléti gyakorlatokat végeztek és labdajátékokat játszottak. Emellett képességükhöz, sporttudásukhoz és korcsoportjukhoz igazított edzéseken vettek részt, délután pedig a kellemesebb, vakációs hangulat volt a jellemző, a lendvai szabadtéri fürdőben ugyanis a pancsolás és a strandröplabda következett.

A tábor szakmai vezetését idén is Todorović Spasoje, a klub edzője végezte, az edzéseket Grut Andrej és Saković Sara segédedzők segítették, akik a nyár elején csatlakoztak a klubhoz. Emellett a munkába a klubtagok és az idősebb lányok is besegítettek.

A Lendvai Röplabdaklub az eredményes toborozás mellett a szakmai fejlődésről is gondoskodik, így a táborral egy időben a Szlovén Olimpiai Bizottság a Szlovén Röplabdaszövetséggel és a helyi klub közreműködésével edzőtanfolyamot szervezett Lendván, amelyet Zadražnik Marko, a Ljubljanai Egyetem sporttudományi karának tanára, valamint a röplabda sportág elismert szakembere vezette. A tanfolyamon 14-en vettek részt régiónkból, négyen a lendvai klubból.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben