kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Sportmix - hírek röviden

sport ijasz3518Horvat a dobogó legalsó fokán

Szombaton zuhogó esőben és nehéz terepviszonyok között folyt a 3D terepíjász országos bajnokság, amelyet a koroškói Mután rendeztek meg.  

A bajnoki címekért tíz lendvai íjász is versenybe szállt. A legeredményesebben közülük Horvat Kristijan szerepelt, aki nagyon jól indította a versenyt. Miután a vadászreflex versenyszám selejtezőjét 387 körrel megnyerte, az elődöntőben vereséget mért rá Pavačič Sandi (ISHI Vodice). A versenynap végére Horvat a dobogó legalsó fokára állhatott, miután Čapelnik Vinkót (LD Koroška) győzte le a harmadik helyért folyó küzdelemben. Az idei országos bajnoki címet Kocman Marjan (LK Taborska jama) szerezte meg.

A Lendvai Íjászklub tagjai a selejtezőkörben a következő eredményeket érték el. Vadászreflexben 6. lett Magyar Daniel, 8. Horvat Niko. Hosszú íj kategóriában a 13. helyen Hozjan Jožef, a 15. helyen Štampar Zvonko, a 17. helyen Flisar Tomaž végzett. Csigás íjjal 15. lett Kuzma Kristijan, 16. Tonković Srđan, míg vadász csigás íjjal Štuhec Bojan a 4., Kuzma Branko az 5. helyen zárta a bajnokságot.

Az idei terepíjász országos bajnokság nem mindennapi körülményeivel és a nehéz feltételekkel 21 klubból 75 íjász küzdött meg.

hs 

 

Kisovecé a lendvai kupa

A lendvai sportlövészeti egyesület idén 21. alkalommal rendezte meg a hagyományos nemzetközi légpuskaversenyt. A lendvai kupáért szombaton 14 szlovén és horvát csapat küzdött két versenyszámban.

A széria puska csapatversenyt 1113 körrel Kisovec csapata nyerte, amely 14 körrel előzte meg a tavalyi győztes Domajinci csapatát. A harmadik helyet a videmi Janko Jurovič egyesület tagjai szerezték meg 1075 körrel. A házigazda csapata a 10., míg a Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete a 12. helyen végzett. Az egyéni versenyszámot Gyoha Goran nyerte a domajinci egyesületből, a női mezőnyben pedig az ormozsdi Mele Vesna győzedelmeskedett. 

A standard puska versenyt a lendvai sportlövészeti egyesület csapata 1082 körrel nyerte, az egyéni versenyben Tkalec Maja győzött a vendéglátó színeiben. Emellett klubtársa, Bertalan Kristijan a dobogó legalsó fokára állhatott. Az utánpótlás korosztály versenyében Hari Mišo (Muraszombat) nem talált legyőzőre, Mihailović Krpan Tine (Lendva) pedig harmadik lett. A lányoknál Skubic Nika (Kisovec) lett az első, őt Jezernik Nika (Lendva) követte a második helyen. 

F.h.m.

 

A lépcsőfutást Klančnik és Sluga nyerte

A 2. Vinarium torony lépcsőfutó versenyen vasárnap 33 résztvevő igyekezett minél gyorsabban leküzdeni a lendvai kilátótorony 240 lépcsőjét. Az egyéni férfi kategóriát Sluga Rene nyerte 51,59 másodperces teljesítménnyel, a hölgyeknél Klančnik Jasmina győzött 1:08,97-es idővel. A 3x kategóriát Eder Josef nyerte, míg a nőknél Klančnik győzött. A stafétaversenyben a The Best of the Best csapat lett az első. A nemzetközi sporteseményt második alkalommal szervezte meg a Voguor vállalat.

A kilátótoronyban rendezett eseményre ellátogatott Bogomir Dolenc maratonfutó és humanitárius segítő is, aki délután a lendvai atlétikapályán jótékonysági futással gyűjtött a Mali Vitezi Alapítványnak. Ezzel kezdetét vette a 42 maraton 42 nap alatt című projekt.

F.h.m., hs

 

Három pont Mariborból

A Nafta 1903 ifjúsági és serdülőcsapata a bajnokág második fordulójában a maribori Taborhoz utazott.

Az idősebb korosztály ismét eredményesen szerepelt és Tomašić Tomislav és Novak David góljával már az első félidőben kéttalálatos előnyt szerzett, ami a mérkőzés végéig elegendő volt az újabb három pont megszerzéséhez. A hazaiak a második félidőben Savič Nikola góljával faragtak a hátrányból. A végeredmény 1:2 lett.

Ezzel ellentétben a serdülőcsapatnak nem sikerült pontot gyűjteni. A gól nélküli első félidő után a 68. percben Petrušić Siniša 11-esből szerzett vezetést és győzelmet a Tabornak.

A következő fordulóban az első hazai mérkőzésekre kerül sor, szombaton Jarenina csapata érkezik Hotizára.

F.h.m.

 

A negyvenedik évfordulóra készülnek

A lendvai és a muraszombati körzeti labdarúgó-szövetségek végrehajtó bizottságai Režonja Slavko és Kacjan Danilo elnök jelenlétében múlt pénteken Dobronakon tartották meg összevont éves ülésüket. A gyűlésen a tagok a harmadik keleti ligát értékelték és felmérték az újrainduló Muravidéki Liga versenyrendszerét. Elhangzott, hogy az újonnan bevezetett Muravidéki Liga mindkét szövetség részéről megfelelő döntésnek bizonyult és pozitív visszhangot váltott ki a klubok körében. Ezért jövőre, amikor a harmadosztályt összevonják keletire és nyugatira (a mostani négyről kétcsoportosra csökken) legfeljebb 14 csapatosra bővül a Muravidéki Liga.

A pénteki ülés napirendjén szerepelt az utánpótlás kérdésköre is, elsősorban az idősebb korosztályok közös ligáinak létrehozása. Erre a csapatok minőségi versenyfeltételeinek biztosítása miatt van szükség, vélik mindkét szövetségnél. Így az U13 és az U19 közötti korosztály részére az egységes ligák létrehozását tervezik.

Végezetül elhangzott, hogy a lendvai szövetségnél ütemesen készülnek a fennállásuk negyvenéves évfordulójának megünneplésére. Ennek keretében a szövetség elmúlt tízéves tevékenységét egy kiadványban is megörökítik.

f.h.m.   

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben