kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Emberhátrányban is pontmentés: Nafta 1903 – Drava Ptuj 1:1 (1:1)

nafta drava3618Szombaton este a bajnokság ötödik fordulójának lendvai rangadója küzdelmesnek ígérkezett, hiszen a hazai felállás a győzelemmel egyrészt jóvá tette volna a tavaszi vereséget, míg a vendégek a negyedik fordulóban elszenvedett vereség után a győzelemre hajtottak. Ezzel szemben a mérkőzést vitatható játékvezetői döntések jellemezték, ami miatt a szép számban összegyűlt közönség is igencsak hangos elégedetlenségét fejezte ki.

A Nafta a vezető találat megszerzéséig mezőnyfölényben játszott. Határozottan és szervezetten kezdte a mérkőzést, ami gólhelyzeteket eredményezett. Elsőnek Paku próbálkozott, akinek távoli lövése a kapu felett szállt el, majd Leuštek ígéretes helyzete a kapufán csattant, aztán Roginić is fejjel a kapu mellé talált. A nyomás, amelyet a hazai gárda a mérkőzés elejétől gyakorolt a vendégcsapatra, a 31. percben hozta meg gyümölcsét. Ekkor Zeljko először kapufát rúgott, majd a kipattanó labdát Vinko értékesítette. A hazaiak örömét a 35. percben a Dekaniból érkezett Antič bíró rontotta el. Antič szigorú játékvezetői döntés hozott, amikor Živkónak a pálya közepén elkövetett belépőjét piros lappal büntette. Az emberhátrány megzavarta a Naftát, a Drava pedig jól reagálta le a fölényt. Átvette a játék irányítását, majd két perccel a félidő előtt egy szabadrúgás után a kapu előtt Rešek ugrott a legmagasabbra, és Raduha háta mögé fejelt.

A térfélcserét követően mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet. A Drava nem használta ki az emberfölényt, hiszen a helyzetei ellenére sem tudta legyőzni a lendvai Raduha kapust, aki nagyszerű mozdulatokkal rendre hárította a veszélyes támadásokat. Ezzel szemben a Nafta a 81. percben Ploj révén bevette Šeliga kapuját, a gólt viszont a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Emellett a Nafta tíz játékossal elsősorban a védekezésre összpontosított, de gyors ellentámadásokkal többször így is komolyan veszélyeztetett.

Fridl Franc a mérkőzésről elmondta, az emberhátrányból is a győzelemre hajtottak, és a pontosztozkodás nem kielégítő a csapat számára: „A játékosoknak nem volt könnyű feladatuk a pályán, de bátran harcoltak és kitartottak a végéig, amiért dicséretet érdemelnek. A csapat mérkőzésről mérkőzésre halad, és a héten a hétvégi, Ankaran Postojna elleni mérkőzésre összpontosítunk.”

 

A mérkőzés helyszíne: Sportpark Lendva

A nézők száma: 1200

Játékvezetők: Antič Mihael, Habibiović Adis, Gornik Nejc

Szövetségi ellenőr: Mužar Miroslav

Nafta 1903: Raduha, Malešević, Novinić, Zeljko (Ploj 76.), Paku, Živko, Vinko, Cekovski, Cvrila (Šeruga 56.), Leuštek, Roginić (Oštrek 70.), edző: ifj. Fridl Franc

Drava Ptuj: Šeliga, Vezjak, Kukovec (Čeh 78.), Fanimo, Šporn, Bizjak, Pirtovšek, Rešek, Mate (Cuffaro 64.), Martić, Lovenjak (Filipović 83.,) edző: Sešlar Simon

Gólszerző: Vinko (31.), Rešek (43.)

Sárga lap: Vezjak, Cvrtila, Rešek, Leuštek, Martić, Roginić, Vinko  

Piros lap: Živko

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben