kele
perec1
garas1
63. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2019. 10. 17.
kiscim4219
 

Az emberelőny ellenére: Ankaran Postojna – Nafta 1903 3:1 (2:1)

sport nafta37183A Nafta 1903 szombaton emberelőnyben sem tudott felülkerekedni a stabil hazai felálláson, amely az idény első vereségét mérte a csapatra. A mérkőzésen a lendvaiak soraiban először lépett pályára az újonnc Prahić, aki a két mérkőzésről eltiltott Živko helyén keletkezett rést pótolta a védelemben.

A hazaiak nagyon megnyomták a meccs elejét és hosszú labdákkal többször is komolyan veszélyeztették Raduha kapuját. A 10. percben egy hosszú átadást követően Oyewusi Kehinde találta szemben magát a lendvai kapussal, akit lapos lövéssel győzött le. Az egyenlítés hamar, négy perc után következett, miután a hazai Matošević kapus a 16-oson belül lerántotta Roginićot, ami kiállítást is jelentett számára. A fehér pontról Vas célzott pontosan. Emberfölénybe kerülve úgy tűnt, hogy a Naftának könnyű dolga lesz. Az emberhátrány miatt azonban nem futamodott meg a hazai csapat és a félidő derekán újra vezetést szerzett. Oyewusi Kehinde használta ki a lendvaiak védelmi hibáját és másodszor vette be Raduha kapuját.

sport nafta37181A folytatásban erőteljesen játékba lendült a Nafta, és szép helyzeteket szalasztott el Ploj és Roginić. Amivel a vendégek nem tudtak élni, azt kihasználták a hazaiak, s újra lesújtottak a lendvaiakra, ezúttal a kapu elé visszatett labdára Koval érkezett pontosan. Hiába rohamozta a mérkőzés végéig a Nafta a vendégkaput és játszott mezőnyfölényben, az eredmény az utolsó sípszóig változatlan maradt.  

A mérkőzés helyszíne: Sportpark Postojna

A nézők száma: 190

Játékvezetők: Kajtazović Nejc, Ajdovec Rafael, Jamnik Jure

Szövetségi ellenőr: Narobe Jakob

Ankaran Postojna: Matošević, Šolaja (Agyeman-Badu 85.), Doći, Bordon (Bussali Bova 13.), Slaviero, Pahor, Oyewusi Kehinde (Boateng 93.), Ardenghi, Humar, Panata, Koval, edző: Badžim Vlado

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Malešević, Novinić (Ploj 46.), Zeljko, Prahić, Paku, Vas (Oštrek 46.), Vinko, Leuštek (Cekovski 59.), Roginić, edző: ifj. Fridl Franc

Gólszerző:  Oyewusi Kehinde (10., 48.), Vas (14., 11-esből), Koval (54.)

Sárga lap: Slaviero, Humar, Roginić, Prahić, Doći, Paku  

Piros lap: Matošević

FHM

 

850 eurós büntetés a Naftának

A Szlovén Labdarúgószövetség fegyelmi bizottsága 850 euróra büntette a Naftát a bajnokság ötödik fordulójában a Drava Ptuj elleni találkozón történtek miatt. A drukkerek pirotechnikai eszközei miatt kétszáz, a játékvezetőket sértő kifejezésekért kétszázötven, a szidalmazó szurkolásért kétszázötven eurót szabtak ki, emellett a visszaesőnek számító klubot további százötven eurós pénzösszeggel bírságolták meg.

A mérkőzésen súlyos szabálytalanság miatt piros lappal büntetett Živko Žiga két mérkőzésről kapott eltiltást.  

hs   

 

Erősödik a védelem

A Nafta 1903 a múlt héten a bajnokság végéig szerződést kötött Matas Nikola szélső hátvéddel. A 31 éves horvát hátvéd az Eszék és az Istra 1961 labdarúgókluboknál rúgta a bőrt.

hs

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben