kele
perec1
garas1
63. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2019. 05. 16.
kiscim2019
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij3818Országos csúcsot döntött Horvat Niko

Szombaton Snežniken bonyolították le az idei országos kupasorozat utolsó 3D terepíjászversenyét, amely a korosztályos és veterán íjászok számára országos bajnokságot is jelentett. A versenytereppel 164 íjász birkózott meg 27 szlovén, horvát és olasz klubból. A Lendvai Íjászklub nyolc résztvevő tagja ezúttal is kimagasló eredményeket ért el.

A fiúk vadászreflex kategóriájában Horvat Niko megvédte országos bajnoki címét és 408 körrel a kategóriában új országos csúcsot is döntött. Horvat Kristijan a felnőtt kategória vadászreflex számában szintén első lett 439 körrel (ő jelenleg a szlovén válogatottal Svédországban a göteborgi Európa-bajnokságon versenyez).

A veterán kategóriában Štampar Zvonko hosszú íjjal az országos második helyet szerezte meg 323 körrel, míg Štuhec Bojan és Kuzma Branko vadász csigás íjjal lecsúszott a dobogóról, így egymást követték a negyedik és az ötödik helyen. A fiúk versenyét Komaricki Nik az ötödik helyen zárta vadászreflexben, a lányoknál Horvat Vita 10. lett. Az öregfiúk hosszú íj versenyszámában Flisar Tomaž szereplése elsikerült, a megmérettetést a 21. helyen zárta. 

HS

 

Két vereség az elején

Szeptember közepén elkezdődtek a Belatinci Kispályás Öregfiú Labdarúgóliga küzdelmei, s a Lakosi Torcida két vereséggel rajtolt. Az első fordulóban a Gančani csapatánál vendégszerepeltek, és nagyarányú, 9:5-ös (2:2) vereséget szenvedtek, a hétvégén pedig Lipa csapata érkezett az első hazai találkozóra. A Torcida ugyan megszerezte a vezetést, de a folytatásban szervezetlenül játszott és végül féltucatnyi gólt kapott ki. Az 1:2-es félidő után 2:6 lett a végeredmény. A találkozón jobb helyzetkihasználással több gólt is rúghatott volna a Torcida, így csupán Horváth és Gerečer járt sikerrel.

F.h.m. 

 

Győzelemmel rajtoltak

A hétvégén útjára indult a maribori OTS tekeliga 2018/19-es, tízcsapatos bajnoksága, amelynek első fordulójában a lendvai tekeklub férficsapata Radány II. csapatát fogadta hazai pályán. A lendvai tekések sikeresen, 5:3-as (3111:3102 fa) győzelemmel kezdték az idényt, amihez Zadravec 560, Tisovic 524, Potočnik 550 fás párbajgyőzelemmel járult hozzá, míg Šimon 489, Radaković 506 és Horvat 482 fával alulmaradt.

hs

 

Három csapat már elődöntős

A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség kupasorozatának nyolcaddöntőjét múlt héten bonyolították le. Szerdán a harmadikligás Palina a körzeti ligás Malibu Kapcával találkozott, amelyet a további versenyből 3:0-s (1:0) győzelemmel ejtett ki. A gólszerző: Lotrič, Novak és Klujber. Csentének sem sikerült meglepetést szereznie, hazai pályán a harmadosztályú Cserencsóc nagyarányú, 7:1-es csapást mért a felállásra. A vendégeknél Koznicov, Tompa és Kapun kétszer, míg Virag egyszer talált a hálóba. A csentei szépítő gólt Herceg szerezte a második félidőben, míg az elsőben Plevel kihagyott egy 11-est. Küzdelmesebb volt Hotiza és Odrijánc összecsapása csütörtökön. A mérkőzés 17. percében Ftičar öngóljával Odrijánc jutott vezetéshez, az előnyt pedig a félidő vége előtt Kalamar növelte. Hotiza hátrányából Polareczki faragott az 54. percben, de többre ezúttal nem futotta, Odrijánc 2:1-re nyerte a találkozót. Mivel a héten a Nafta az országos kupasorozat fordulóját játszotta Koperben, a Kebele elleni mérkőzését szeptember 26-ra halasztották el.

Közben a muraszombati körzeti kupasorozat második fordulójában Hodos sikeresen túljutott Bakovcin, amelyet 5:3-ra vert meg. A hodosiaktól Zelko, Novak, Andrejek, Tamaško és Škerlak talált a hálóba. A harmadik fordulóban nehéz feladata volt Hodosnak, hiszen szerdán, lapzártánk után a másodosztályú Belatinc érkezett Hodosra.

hs

 

Egy pontot gyűjtöttek

A Nafta két korosztályos csapata a 2. keleti liga 6. fordulójában vasárnap Slovenska Bistricára utazott, ahonnan összesen egy ponttal tértek haza.

Az ifjúsági csapat megmérettetésén az első félidőben nem született gól, majd a második félidő derekán Zrna szerzett vezetést a Naftának. Bistrica a mérkőzés utolsó perceiben egyenlített ki, amikor Kapun egy 11-est értékesített. A mérkőzés 1:1-es döntetlennel zárult. A lendvai serdülőcsapat kevésbé volt sikeres és újabb nagyarányú, 5:0-s vereséget szenvedett. A csapat a félidő 42. percéig tudott ellenállni a támadásoknak, s aztán Bistrica három perc alatt két gólt is lőtt Novak kapusnak. A folytatásban a hazaiak teljesen felőrölték a Nafta csapatát és még háromszor sújtottak le rá.

A közös tabellán a két lendvai csapat a negyedik 18 ponttal.

hs

 

Évet értékelt a sportszövetség

A Lendvai Sportszövetség 20 tag jelenlétében múlt héten megtartotta évértékelő közgyűlését. Matjašec Andrej elnök 2017-es programbeszámolójában kiemelte, hogy sikereses lebonyolították a hagyományos községi sportjátékokat és az év sportolója rendezvényt. Emellett a szövetség közreműködött az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola által lebonyolított Mini Olimpia sportrendezvényen, valamint a három határmenti középiskola – Lendva, Zalaegerszeg, Varasd – diákjainak sportversenyén. A sportszövetség működésére a legnagyobb anyagi támogatást pályázaton keresztül Lendva Község biztosította 18.000 euró összegben. Miután a közgyűlés a pénzügyi beszámolókat elfogadta, hosszas vitát váltott ki az év sportolója cím értékelési pontrendszere és szabályzata.

Az idei tevékenységet az előző években már bevált munkaprogramok szerint valósítják meg.

F.h.m.    

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben