kele
perec1
garas1
63. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2019. 05. 16.
kiscim2019
 

Lendvai Tekeklub: Šalamun maradt az elnök

sport teke39181A Lendvai Tekeklub tisztújító közgyűlésén a tagok az elmúlt évi beszámolók elfogadását követően bizalmat szavaztak a régi vezetőségnek.

Šalamun Marjan (fölső képünkön jobbról), a klub elnöke beszámolójában elmondta, hogy az elmúlt évben is két csapattal versenyzett a klub. Míg a nők a 2. keleti országos teke ligában a 2017/18-as idényt a negyedik helyen zárták, a férfiak a maribori területi ligában másodikak lettek. A versenykörülmények és -feltételek a klubban az elmúlt évekhez képest nem változtak: a tagok a hazai mérkőzések és az edzések egy részét a radányi pályán bonyolították le, valamint a szomszédos Reszneken. A tagok részt vettek az országos bajnokságon és teketornákon is szerepeltek, az év végén pedig sikeresen lebonyolították a klubversenyt is, amelyet a férfiaknál Uroš Zadravec nyert meg Šimon Janez és Potočnik Bojan előtt, a nőknél pedig Stanič Sidonija előzte meg Kovač Vidát és Ščap Cilkát. A klub a tavalyi évben nevet változtatott és most már a Tekeklub Lendva nevet viseli.

sport teke39183Amint a pénzügyi beszámolóban elhangzott, a klub a tavalyi évben 10.600 euróval gazdálkodott, a bevételek jelentős részét – 6.900 eurót – a község biztosította. A kiadási oldalon a legnagyobb költséget 2.300 euró összegben az utaztatási költségek és 3.000 euró összegben a két tekepálya – Radány, Resznek – bérlése jelenti. A klub összkiadása szintén 6.900 euró volt.

Az egyhangúlag elfogadott beszámolók és a vezetőség felmentése után tisztújítás következet. A közgyűlés újra bizalmat szavazott Šalamun Marjan elnöknek, Kuk Zlatko lett az alelnök, Kolar Donko Gabriela a titkár, Stanič Sidonija a pénztáros, Horvat Štefan a felügyelőbizottság és Kovač Vida a fegyelmi bizottság elnöke, bizottsági tag lett Matko Milan és Kerman Jože is.

Az idei programtervet a hagyományos programokra alapozták: minél jobban szeretnének teljesíteni a ligákban és ápolni a baráti kapcsolatokat. Elhangzott, hogy a következő versenyévben a ligák átszervezésére kerül sor. Az egyesületben tervbe vették szponzori támogatás segítségével új melegítők, sporttáskák és mezek beszerzését.

sport teke39182A tekepálya megépítése körül pedig 12 év után történt előrelépés, hiszen amint az elnök elmondta, a községnél elkészült az új tekepálya megépítésének projektterve. A tervezet szerint a tekepálya a városi piaccal és egy kávézóval együtt a köz- és a magánszféra partnerségben épülhet meg a városi stadionnál egymillió euró értékben.
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben