kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Novinić büntetőt rontott: Vitanest Bilje – Nafta 1903 2:2 (2:1)

sport vinko4118Képünkön: a második félidőben pályára lépő Vinko Vedran a mérkőzés utolsó perceiben mentett pontot a Naftának.

A Nafta pontosztozkodási sorozata folytatódott a bajnokság tízedik fordulójában is. A felállás egy nappal korábban, már pénteken elutazott a tengerparti Bilje elleni szombati mérkőzésre. A táblázat 14. helyén álló csapattal így sem bírt a lendvai gárda, Vinko is csak az utolsó percekben mentett pontot. A keretből sérülés miatt továbbra is hiányzott Roginić, Živko és Prahič.

Kezdeményezőbben a Nafta játszott, amit a mérkőzés elején Ploj használt ki, amikor egy mély beadást lapos lövéssel juttatott Lipičar hálóőr háta mögé. A hátrányt tíz perc elteltével Frelih dolgozta le a, aki egy jobb oldali szabadrúgás után fejjel talált védhetetlenül Raduha kapujába. A félidő derekán feszült lett a helyzet a pályán egy civakodás következtében, és Podgoršek játékvezető piros lappal büntette Cvrtilát. Az emberhátrány megzavarta a lendvai csapatot, amit kihasznált a biljei csapat és a 37. percben vezetést szerzett: a kapu elé belőtt labdát Pušnar váltotta gólra, aki aztán második sárga lapja miatt még az első félidő vége előtt elhagyni kényszerült a pályát. A mérkőzés végéig így mindkét csapat tíz játékossal játszott.

A térfélcserét követően kiegyensúlyozott lett a játék, Fridl edző pedig kockáztatott, és a védő Malešević helyére támadásba küldte Vinkót. A terv bevált, hiszen Vinko három perccel a mérkőzés vége előtt egy szöglet utáni kipattanó labdát pakolt a hálóba. Ez előtt Novinić még egy büntetőt rontott el. Az eredmény miatt sem volt ezúttal meggyőző a csapat, az újabb pontosztozkodás pedig a második helyébe került a Naftának.  

A hétvégi, 10. fordulóval a bajnokság első harmada fejeződött be, amelyben az első ligát megcélzó Nafta teljesítménye nem volt igazán meggyőző.

 

A mérkőzés helyszíne: Bilje, „V Dolinci” pálya

A nézők száma: 120

Játékvezetők: Podgoršek Marko, Ajdovec Rafael, Habuš Žan

Szövetségi ellenőr: Mitrovič Milan

Bilje: Lipičar, Pušnar, Batič, Ferjančič, Frelih, Nagode, Doplihar, Humar, Frelih (M. Žižmond 75.), L. Žižmond, Vencato Gomes, edző: Valentinčič Sandi

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Ploj, Malešević (Vinko 46.), Novinić, Zeljko, Paku, Matas (Oštrek 79.), Cekovski (Vas 79.), Cvrtila, Leuštek, edző: ifj. Fridl Franc

Gólszerző: Ploj (7.), Frelih (17.), Pušnar (37.), Vinko (87.)

Sárga lap: Pušnar, Lipičar, Humar, Batič, Vencanto Gomes, Doplihar, Ferjančič.   

Piros lap: Cvrtila, Pušnar

 

F.h.m./hs

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben