kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Három döntetlen után végre győzelem: Nafta 1903 – Rogaška 2:0 (0:0)

sport nafta4218Három döntetlen után a Nafta a bajnokság 11. fordulójában egy félidő erejéig magára talált. A szombat délutáni mérkőzés kezdőcsapatát Fridl edző a korábbiakhoz képest ezúttal is több ponton megváltoztatta, mint nyilatkozta, részben erre néhány kezdőjátékos visszaesett teljesítménye miatt volt szükség, akik az újbóli feltöltődésig pihenőre mentek: „A bajnokság hosszú és kimerítő, nem könnyű tartani a ritmust és a folytonosságot, emellett sérülések is terhelik a csapatot.”

A mérkőzésen a labdabirtoklás és a mezőnyfölény a hazaiak oldalán volt, a vendégek az ellentámadásokra építettek. A hazaiak azonban nem igazán tudtak nyomást gyakorolni az ellenfél kapujára, a próbálkozások és az áttörések csak elvétve jelentettek veszélyt. Az első ígéretes helyzet a 29. percben alakult ki, amikor Vinko passzát Ploj közelről a kapus kezébe nyomta, majd Matas beadását Novinić a kapufára fejelte. 

A térfélcserét követően valamivel színvonalasabb lett a játék, de továbbra is sok volt a technikai és taktikai hiba. Elsőnek Paku próbálkozott, távoli lövése viszont a kapu fölé szállt. Ezt követően Paku szögletét a vendégek még kiütötték, de az újabb beadásnál Prahić ugrott a legmagasabbran és pontos fejessel legyőzte Lojen kapust. A folytatásban Vas növelhette volna a hazai előnyt, miután Paku és Vinko gyors támadása után egyből kapura lőtt, a hálóőr azonban jól helyezkedett, s így történt ez Oštrek próbálkozásánál is. A véghajrában a vendégek védelme nagyot hibázott, Ploj szerzett labdát és a kapus lába között csúsztatott a hálóba.

A csapatnak nagy szüksége volt a három pontra, ezt hangsúlyozta Novinić Mitja csapatkapitány is: „Az elmúlt néhány mérkőzésen a győzelem nem jött össze, ettől a csapat hangulata elég borús lett. Fejben nem voltunk az igaziak, de a győzelemmel bebizonyítottuk, hogy az élvonalhoz tartozunk. A kemény és agresszív ellenfelet nem volt könnyű megtörni, de végül sikerült, és ez a legfontosabb. Most győzelmi sorozattal kell folytatnunk a bajnokságot.” Fridl edző még hozzátette: „Az elmúlt mérkőzéseken a győzelem kényszerétől feszültek lettünk és egy kicsit kiégtünk. Hiszem, hogy a győzelem után a csapat önbizalma megnő, ami lendületet ad a folytatásra. Elérkezett az idő, hogy a csapat megmutassa az edzéseken mutatott képességeit és az igazi arcát, ami a mérkőzéseken még nem tükröződött.”

A szombati mérkőzést a közönség ingyen tekinthette meg az elromlott pénztártechnika miatt.

 

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 350

Játékvezetők: Sagrković Asmir, Pospeh Tomislav, Podobnik Mitja

Szövetségi ellenőr: Anželj Damjan

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Oštrek (Malešević 75.), Ploj, Novinić, Zeljko, Prahić, Paku, Vinko (Leuštek 90.), Matas (Vas 66.), Cekovski, edző: ifj. Fridl Franc

Rogaška: Lojen, Močić, Šmigoc, Čuček, Ahec, Hustić (Biruš 60.), Firšt (Romih 73.), Neskič, Grošič, Antonić (Golob 78.), Firer, edző: Neskić Ibrahim

Gólszerző: Prahić (51.), Ploj (84.)

Sárga lap: Oštrek, Grošič, Ploj, Zeljko, Prahić, Vinko  

Piros lap: –

F.h.m. / hs

 

1.050 eurós büntetés a Naftának

A másodosztály 10. fordulójában a Bilje ellen játszott mérkőzés miatt az országos szövetség fegyelmi ellenőre 1.050 euróra büntette a Naftát. A szurkolók sportszerűtlen viselkedése és a pirotechnikai eszközök használata miatt 750 euróra, emellett a visszaesőnek számító klubot további 300 euróra büntették.

A mérkőzésen súlyos szabálytalanság miatt piros lappal büntetett Cvrtila Dino három bajnoki mérkőzésről kapott eltiltást.

hs

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben