kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Sportmix - hírek röviden

sport lindau4218Az öregfiúk hagyományos találkozója

A lendvai Lindau Kosárlabdaklub veteráncsapata többéves baráti kapcsolatot ápol a Krope kosarasaival. Évente az együttműködést találkozóval erősítik ezt, és szombaton Lendván került sor az öregfiúk 33. összecsapására. A középiskola tornatermében harcias és küzdelmes meccset játszottak az öregfiúk. A kiegyenlített 28:30-as félidő után a hazai felállás a harmadik negyedben 19:10-es eredménnyel meglépett az ellenféltől, amit a mérkőzés végéig nem engedett ki a kezéből. A mérkőzés 59:50-es lendvai győzelemmel zárult. A Lindau legeredményesebb játékosa 18 ponttal Feher Iztok volt.

hs

 

Döntetlen után két vereség

A hétvégén Ptujban rendezték meg az első keleti sakkliga következő három fordulóját, amelyen a lendvai Rokada Sakkegyesület egy döntetlent játszott és két vereséget szenvedett.

A negyedik forduló Celje ellen 3:3-as döntetlenre sikeredett, a Rokada pontjait Horváth, Ivanec és Gerencsér szerezte meg. Az ötödik körben a listavezető Šentjur nagyarányú, 5:1-es vereséget mért a csapatra, remizett Ivanec és Vidič. A hatodik menetben a Rokada 1,5:4,5-re a Maribor II. felállástól kapott ki. Döntetlent játszott Horváth, Ivanec, Pukl.

A bajnokságot 12 ponttal Šentjur vezeti, a Rokada három ponttal 9., és az utolsó tornán a bennmaradásért küzd.

hs

 

Elrajtolt a légpuskabajnokság

A hétvégén megkezdődött az országos légpuskabajnokság 2018/19-es idénye. A 2. országos liga első tornáján Ljutomerben a Dobronaki Jezero fiatal céllövőcsapata a nyolcadik helyet szerezte meg. Míg Borsos Fanni 407 körrel tornagyőzelmet aratott, a liga két újonca, Ferencek Melani és Gavrič Saša az erős mezőnyben is megállta a helyét és biztató eredményt ért el.

A harmadosztályú északkeleti sportlövészeti légpuskaliga nyitófordulóján Tišinán térségünk mindhárom egyesülete jelen volt. A Jezero fiatal felállása csapatban (Bakan Urisk, Podgoršek, Kianec) a házigazda után a második helyen végzett. A 12 csapatos mezőnyben a petesházi Coal (Koczor, Miladinović, Gerenčer) a hatodik helyen zárt, hetedik lett Lendva (Tkalec, Somi, Bertalan).

Az egyéni versenyben a muravidéki sportlövők remekül teljesítettek, hiszen Koczor Péter (Coal) az 5., Bakan Urisk Lena (Jezero) a 6., Podgoršek Laura (Jezero) a 7., Taklec Maja (Lendva) a 8., Miladinović Dragan (Coal) a 9., Havasi Ferenc (Coal) a 12. helyen zárt. Továbbá Varga Gabor (Coal) 12., Kopinja Jože (Coal) 20., Somi Lars (Lendva) 21., Kianec Melani (Jezero) 22., Jožef Babič (Jezero) 28., Gerenčer Boris (Coal) 29., Bertalan Kristijan (Lendva) 33., az ifjonc Galambos Milan (Coal) pedig 42. lett.

hs

 

Az első fordulót Varasd nyerte

A Lendvai Sportszövetség szervezésében múlt csütörtökön bonyolították le a három város – Lendva, Zalaegerszeg és Varasd – diákjainak sportversenyének új fordulóját. Lendván a diákok atlétikában és röplabdában mérkőztek meg. A három atlétikai versenyszám – 300 méteres síkfutás, távolugrás és súlylökés – összesített pontszáma alapján a megmérettetést Varasd nyerte Zalaegerszeg és Lendva előtt. Röplabdában a vegyes csapatok versenyét két győzelemmel ugyancsak Varasd nyerte, míg a házigazdák Zalaegerszeg diákjait múlták felül. Mindkét sportág megnyerésével Varasd nyerte a három város diákjainak első tornáját.

F.h.m.

 

Vezetik az összesítést

Vasárnap a Muránia lendvai röplabdaklub leány serdülőcsapata a második selejtezőtornát játszotta a legjobb országos mezőnybe jutásért Puconcin. A csapat könnyen, két játszmában verte a ljutomeri felállást, majd szorosabb és küzdelmesebb volt a házigazdák elleni összecsapás. Az első játszmában elszenvedett 22:25-ös vereség után a lendvai lányok magabiztosan 25:16-ra és 15:11-re nyerték a szetteket mérkőzést. Két győzelemmel az ötcsapatos csoportban az összesítés élére álltak a Muránia serdülői.

hs

 

A Komenda Kupán szerepeltek

A Lendvai KBV cselgáncsozó növendékei szombaton a 3. Komenda Kupán versenyeztek, ahol a 12 éves korosztályban Horvat Veronika (44 kg) és Mujdrica Rok (55 kg) tornagyőzelmet szerzett, Bogdan Štefan (32 kg) pedig hetedik lett.

Hs

 

Tarolnak a tekézők

A maribori tekeliga 4. fordulójában sem talált legyőzőre a Lendvai Tekeklub férficsapata, amely fölényes, 8:0-s (3114:2870 fa) győzelemmel sújtott le Miklavž 2. felállására. Párbajgyőzelmet szerzett Zadravec 511, Šimon 575, Matko 467, Potočnik 524, Horvat 538 és Tisovic 499 fával. A lendvai tekézők magabiztosan vezetik a tabellát a Radenska 2. csapata előtt.

F.h.m.

 

Döntetlennel folytatták

A Torcida öregfiúk kispályás focicsapata a belatinci liga soron lévő fordulójában hazai gyepen Cserencsóc ellen 2:2-es döntetlent játszott. Mindkét félidőre egy-egy találat jutott mindkét csapattól, a Torcidából Bedő és Plevel járt sikerrel.

F.h.m.  

 

Minimális különbségű győzelem

A moráci kispályás focibajnokság hetedik fordulóját bonyolították le a hétvégén, amelyen Szentlászló idegenben minimális gólkülönbséggel győzött, 7:6-ra verte Ivancit. A két utolsó helyezésű csapat összecsapásán Strehovci 7:3-ra múlta felül Pártosfalvát, amivel az utóbbi a sereghajtó helyre kerólt. Vučja Gomila 2:8-ra Noršincit verte, a Filovci és Mlajtinci közötti találkozót pedig elhalasztották.

F.h.m.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben