kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Visszatért a várhoz a történelmi íjászverseny

sport ij4318Az Íjászat határok nélkül történelmi íjászverseny idén visszatért a lendvai várhoz és festői környékéhez. Szombaton 62 íjász, köztük 21 lendvai állt rajthoz a kellemes hangulatban és kiváló feltételek mellett lezajlott versenyen.

Kora reggel a lendvai vár udvarán gyülekeztek az idén hat korosztályban és öt versenyszámban meghirdetett történelmi íjászverseny szlovén, magyar és horvát résztvevői. Miután Kuzma Kristijan klubelnök köszöntötte az egybegyűlteket, a versenyzők elfoglalták helyüket a 25 lőpontnál. A vár körül és a Lendva-hegy lejtőin kialakított mozgalmas versenyterepen kellemes hangulatban folyt a küzdelem.

Ezúttal a legtöbben a pusztai nomád íj kategóriában indultak, a felnőttek között a győzelmeket Forgács Zoltán (Régió ÍE, Körmend) és Varga Edit (Kanizsa ÍE) szerezte meg. Az öregfiúk kategóriát Štuhec Bojan (Lendvai ÍK), az ifjúságit Bognár Bálint (Régió ÍE, Körmend), a serdülőt Sali Máté és Sali Nóra (Négy Kos, Lenti), a gyermek megmérettetést Gyöngy Virág Emese és Rege Zselyke (NTE 1866), a minit pedig Medra Csenge Boglárka nyerte.

A történelmi hosszú íj kategória veterán versenyében Vass Viktor és Vass Viktorné (Kinizsi) győzedelmeskedett. A modern hosszú íj felnőtt versenyében Horvat Kristijan (Lendvai ÍK), az öregfiúknál Köcse Gyula (Zalaegerszegi Sólyom ÍE) végzett az élen. A vadászreflex szenior versenyszámban Géczi Zoltán (Boronkai HÍE), a felnőtteknél Šafner Mex Boris (Indiana ÍK) és Horvat Sonja (Lendvai ÍK), a serdülőknél Komaricki Nik (Lendvai ÍK), a gyermekeknél Horvat Vita és Vuk Vasilij (Lendvai ÍK), a miniben Söke Sandro és Horvat Tea (Lendvai ÍK) bizonyult a legjobbnak. A barebow íjászok felnőtt versenyét Petric Željko (SK Navaho), míg a veteránokét Posavec Dragutin (SK Budinščina) nyerte.

A Lendvai Íjászklub ismét színvonalas versenyt rendezett, amellyel kapcsolatban Kuzma Kristijan elnök is elégedettségét fejezte ki. Elsősorban annak örült, hogy a verseny visszatérhetett a várhoz, amivel a klub tovább népszerűsítheti a Magyarországon oly  népszerű íjászatot Szlovénoiában is.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben