kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

A 18. nemzetközi kosárlabdatorna

sport lindau4318A Lindau Kosárlabdaklub szombaton bonyolította le hagyományos kosárlabdatornáját, amelyen idén három csapat vett részt. A kétszer 15 perces mérkőzéseken a hazai csapat először a muraszerdahelyi Rudarral csapott össze.

Az erős ellenfelet a Lindau a második félidőben odaadó és agresszív játékkal törte meg, a meccset látványos és ötletes akciók tették színvonalassá. A mérkőzés 53:49-es hazai győzelemmel zárult. A Zalaegerszeg elleni mérkőzésen is felülmúlta a Lindau az ellenfelet, amely csupán öt játékossal érkezett a tornára. A régen látott hosszú lendvai kispad ellen a harcias egerszegi csapatnak a biztató kezdés ellenére sem volt esélye, a végeredmény 58:36 lett. Az utolsó mérkőzésen a Rudarnak sem volt nehéz dolga, Zalaegerszeget 68:42-re győzte le. A nap végén a Lindau ötven év alatti és feletti felállásai mérkőztek meg. A fiatalabb legénység 58:36-ra nyert az idősebb kosárlabdázók ellen.

Amint Horvatič Gorazd, a Lindau klubelnöke elmondta, a szombati torna egyben főpróba is volt a novemberben induló hatcsapatos muravidéki kosárlabda-bajnokságra, amelyre az együttes már javában készül. A csapathoz két új játékos, Hozjan Damjan és Močnek Otto csatlakozott, a felállást az idei idényben előreláthatóan Sijarič Aleš vezeti.

Két évvel ezelőtt az utánpótlással is elkezdtek foglalkozni a klubban. Az általános iskolában szervezett edzéseket 18 fiatal iskolás látogatja, a klub célja pedig megfelelően felkészíteni őket, hogy a jövőben erősíthessék a felnőtt csapatot. A gondot viszont a ligák hiánya jelenti a régióban, ezért egyelőre barátságos mérkőzéseket egyeztetnek számukra, többek közt a szomszédos Zalaegerszeggel is.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben