kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Sportmix - hírek röviden

sport rop4318Vereség az elején

A hétvégén elrajtolt a 3. keleti röplabdaliga, amelyet a lendvai Muránia Röplabdaklub női csapata Slovenj Gradecben a Korvolley Kostmann csapata ellen vereséggel indított. Az első két játszmában még lépést tartottak a lányok, amikor két játszmában 25:19-re és 25:20-ra maradtak alul, a harmadikban azonban visszaestek és 25:8-ra kikaptak.

f.h.m. (Fotó: Čiček Gregor)

 

Taroltak a férfitekézők

A Lendvai Tekeklub férficsapata magabiztosan gyűjtögeti a pontokat és hibátlanul teljesít. A 6. fordulóban a radányi hazai pályán 6:2-re (3103:2984 fa) múlták felül Prepolje csapatát. Zadravec 563, Potočnik 528, Šimon 525, Tisovic 523 fával párbajgyőzelmet szerzett, míg Horvat és Matko gyengébben teljesített ellenfelénél.

A lendvai hölgyek a hétvégén a második fordulót játszották a 2. országos keleti tekeligában. A Ruše ellen az első fordulóban szerzett győzelmet a nem tudták megismételni, Ceršaktól nagyarányú, 6,5:1,5-es vereséget (2972:2758 fa) szenvedtek. Győzelmet csupán Kovač Vida szerzett 490 fával, Utroša 469 fával fél pontot gyűjtött. Ezúttal alulmaradt párbajában Donko, Kolar, Hozjan, Ščap és Steržaj is. 

F.h.m/hs

 

Remekül rajtoltak

A hétvégén a fővárosban elindultak az 1B országos légpuskaliga küzdelmei, amelynek első tornáján Somogyi Péter, a Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület tagja folytatta győzelmi sorozatát: zsinórban 17. egyéni tornagyőzelmét szerezte meg 624,4 körrel. Csapattársa, Kološa Franc a versenyt a 13. helyen zárta, míg Car Ferenc kissé elsikeredett szereplése a 31. helyre volt elegendő. A dobronaki hármas a 12 csapatos megmérettetést ennek ellenére a kiváló második helyen zárta.

hs  

 

Két győzelemmel indítottak

A lendvai Muránia Röplabdaklub idősebb korosztályos lánycsapata az országos bajnokság legjobbjai közé jutásért folyó csoportselejtezőjének első tornáját két győzelemmel indította Muraszombatban. Vasárnap harcias és szervezett játékkal Puconcit két játszmában, 25:16-ra és 25:19-re verték, valamint a ŽOK Sobota B ellen 25:6-ra és 25:11-re nyertek. Sarjaš Sven klubelnök a csapat remek rajtjával kapcsolatban nem titkolta elégedettségét: „A kitartó és magas szintű edzésmunka eredményei elkezdtek tükröződni a csapatok teljesítményében. Emellett az edzésekhez egyre több fiatal is csatlakozik, ami a többéves toborzásnak köszönhető.”

hs  

 

A harmadik helyre léptek

A moráci kispályás fociliga nyolcadik fordulójában Szentlászló csapata a Vučja Gomila elleni 3:3-as idegenbeli döntetlen és a listavezető Filóc Noršinci elleni 4:1-es veresége után összesítésben a harmadik helyre kapaszkodott fel. Pártosfalvának ezúttal sem sikerült pontot szerezni, hazai pályán 1:3-ra kaptak ki Mlajtincitól. Ivanci otthon 4:5-re maradt alul Sztrelec ellen.

f.h.m.

 

 

Idegenbeli győzelem

Győzelemsorozattal és eredményes játékkal folytatta a belatinci kispályás fociliga soron lévő fordulóját a lakosi Torcida csapata. Idegenben nagyobb erőfeszítés nélkül legyőzték Odrijáncot, mindkét félidőben egy találatot szerezve. A gólokat leleményesen kivitelezett akciókból Bedő Igor értékesítette.

f.h.m.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben