kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Kihagyott helyzetek: Nafta 1903 – Sežana 0:1 (0:0)

sport nafta4418A szombat esti lendvai mérkőzésen harmadik ellenfélnek a szél is „beállt játszani”, a nehéz körülményekkel, a hideg széllel nemcsak a két csapat küzdött meg, hanem a kitartó közönség is. A 13. forduló lendvai kezdőcsapatába visszatért a korábbi sérült Roginić, illetve lehetőséget kapott Vas és Grabant is.

A Nafta irányította a mérkőzést és egymás után vezette támadásait, de meddő volt a mezőnyfölénye, a beadások és távoli próbálkozások nem találták meg a gólhoz vezető utat. A 18. percben Vas távoli lövése pattant ki a kapufáról, majd Paku a 16-os széléről kivitelezett szabadrúgása Rener kapus kezében landolt. Többször jól helyezkedett a visszatérő Roginić is, de Vas és Zeljko pontos beadásait nem tudta értékesíteni. Egy szöglet után Vinko fejesét a hálóőr nagy erőfeszítéssel hárította szögletre, Novinić távoli ígéretes helyzete pedig magasan a kapu felett hagyta el a pályát.

A sežanai játékosok csak ritkán tudták átvinni a labdát a Nafta térfelére. A lehetőségükre türelmesen várakozó vendégek azonban a 71. percben vezetést szereztek, amikor Kebe és Stevanović gyors passzát követően Duspara lépett meg a hazai védőjátékos mellett és egy kis szerencsével Raduha háta mögé juttatta a labdát. Az egyre feszültebb hazai csapat a hátralévő játékidőben minden erejét a támadásokba fektette, de az eredményen a meccs végéig nem tudott változtatni.

Miután a megannyi lehetőséget a Nafta nem volt képes kihasználni, s az egyikkel a kevés közül élni tudott Sežana csapata, így mindhárom pontot elvitte Lendváról, ami után a Nafta a tabellán a hetedik helyre esett vissza. A vereség a csapatot láthatóan megviselte, a csalódottság pedig a lelátókról távozó közönség körében is érzékelhető volt.

 

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 300

Játékvezetők: Lacković Marko, Perger Primož, Sužnik Jure

Szövetségi ellenőr: Novak Bogdan

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Grabant (Matas 57.), Novinić, Zeljko, Prahić, Paku, Vas (Ploj 73.), Vinko, Leuštek, Roginić, edző: ifj. Fridl Franc 

Tabor Sežana: Rener, Vidaković, Sever, Slavec, Aliaj, Krivičić, Stevanović (Škerjanc 75.), Stančič (Kosmač 93.), Duspara (Bačanin 84.), Salkić, Ibou Kebe, edző: Razdrh Andrej

Gólszerző: Duspara (71.)

Sárga lap: Stevanović, Aliaj, Krivičić, Zeljko 

Piros lap: –

 

f.h.m./hs

 

Nem fogadták el Fridl lemondását

A szombati vereség után Fridl Franc, a Nafta 1903 edzője felajánlotta lemondását, amit a klub elnöksége az edzővel megtartott több megbeszélés után nem fogadott el. A vezetőség az első közleményt, amelyben az állt, hogy új edzőt keres a klub, visszavonta, így továbbra is Fridl Franc vezeti a Nafta 1903 csapatát.

hs

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben