kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Sportmix - hírek röviden

sport rop serd4418Karnyújtásnyira a legjobbak közé jutástól

Vasárnap a lendvai serdülő röplabdacsapat Ljutomerben lépett porondra, ahol a harmadik selejtezőtornát szervezték meg az ország legjobb serdülőcsapatai közé jutásért.

Az első összecsapásban a lendvai lányoknak meg kellett hajolniuk Muraszombat túlerejét, amely a pontos és erős nyitásoknak köszönthetően két játszmában 25:17-re sújtott le a csapatra. A fontos győzelmet a lendvai lányok Puconci ellen szerezték meg. Míg az első játszmában szoros küzdelemben 24:26-ra alulmaradtak, a következő kettőben magabiztosan taroltak, és 25:18-ra, valamint 15:4-re nyertek. A Puconci elleni győzelemmel a lendvai csapat második a tabellán, ami még az országos bajnokság legjobb csapatai közé vezet a selejtező után.

hs

Fotó: Čiček

 

Pavšič kétszer is betalált

Idegenben játszotta a 12. forduló mérkőzéseit a Nafta 1903 két utánpótláscsapata. Jarenina ellen az ifisták voltak eredményesebbek, akik féltucatnyi góllal tömték meg az ellenfél kapuját. Az első félidőben Pavšič és Drk kéttalálatos előnyt szerzett a lendvai fiataloknak, a folytatásban pedig Pavšič egy büntetőt értékesített, majd Bistrović, Zrna, Šupljika is betalált. A szépítő gólt a vendéglátóknak Celcer szerezte.

A serdülőknek ezúttal nem sikerült pontot gyűjteni. Az első félidőben a lendvai felállást a jareninai Dolenc és Košti kétgólos hátrányba juttatta, amit a Nafta legénysége a fordulást követően sem tudott ledolgozni.

A közös tabellát a Rudar Velenje vezeti 48 ponttal, a Nafta 40 ponttal negyedik.

F.h.m.

 

A második találkozót Lendva nyerte

Varasdon bonyolították le Lendva, Zalaegerszeg és Varasd középiskolásainak második sporttalálkozóját, ahol a diákok teremfociban és tollaslabdában mérkőztek meg. Ezúttal mindkét sportágban a lendvaiak taroltak. A szépen felújított varasdi sportcsarnokban folyt a labdarúgás, ahol a lendvaiak a házigazdával 3:3-mat játszottak, Zalaegerszeget viszont fölényesen, 8:4-re verték. Varasd is 5:2-re múlta felül a zalai diákokat. Tollaslabdában a lendvaiak kétszer 3:2-re győzték le mindkét ellenfelüket, míg Varasd jobbnak bizonyult Zalaegerszegnél. A három város közötti találkozón azonban most sem az eredmény került előtérbe, hanem a baráti kapcsolatok kialakítása és a három város közötti együttműködés mélyítése.

F.h.m.

 

 

Szakmai edzőtalálkozó Lendván

A Szlovén Labdarúgóedzők Szövetsége a Lendvai Körzeti Labdarúgóedzők Egyletével közösen szombaton szervezte meg három ország – Szlovénia, Magyarország és Horvátország – edzőinek hagyományos szakmai találkozóját Lendván. A lendvai Lipa szállodában tartott eseményen az egybegyűlteket köszöntötte Bračič Rudi, a szövetség elnöke és jelen volt Režonja Slavko, a Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség elnöke is. A találkozón Magyarországról Józsi György (Zalaegerszeg) és Gancos András (Budapest), Horvátországból Jagačić Damir (Varasd), Čižmešija Robert (Zágráb) és Zohil Enzo (Rijeka), míg a szlovének közül Jarc Borut, Trope Bogdan, Jakopič Matjaž, Režonja Drago, Bole Igor, Režonja Drago és Horvat Meštrovič Franc vett részt. A szakmai előadást Jakopič Matjaž tartotta a „Visszaadni a labdarúgást a labdarúgásnak” címmel. A kiválóan bemutatott és érdekes előadást követően élénk vita alakult ki a témával kapcsolatosan, amelyen a résztvevők saját meglátásaikat mutatták be az egykori és a jelenkori fociról. Ezt követően tapasztalatcsere következett az utánpótlás korosztályokban folyó munkáról. A Nafta 1903 Sežana elleni meccsének megtekintése után a találkozó társalgással folytatódott. A következő találkozót jövőre Horvátországban rendezik.

(–)

 

 

Magabiztos győzelem

A Lendvai Tekeklub férficsapata a maribori tekeliga hetedik fordulójában Ruše ellen idegenben lépett pályára, és könnyedén, 6:2-re (3174:3047 fa) győzte le az ellenfélt. Győzelmet szerzett Horvat 571, Zadravec 564, Tisovec 541 és Šimon 533 fával, míg Šalamun és Matko alulmaradt párbajában. A lendvai csapat hét forduló után 14 ponttal veretlenül a tabella élén áll.

A nők a héten szabadok voltak, szombaton folytatják a bajnokságot.

F.h.m.

 

Döntetlent játszottak

A Torcida kispályás labdarúgóklub néhány kulcsfontosságú játékos távollétében is megállta a helyét a hétvégi fordulóban, amikor hazai pályán sikerült pontot menteni Ižakovci ellen. A mérkőzésen a gólgyártás sem maradt el, hiszen mindkét oldalon hatot lőttek a támadók. Különösen Horváth László tűnt ki a hazaiak közül, aki négy találattal a Torcida legeredményesebb játékosa volt, valamint Kerek Ladislav és Herceg Zlatko is betalált. A Torcida a Belatinci Ligában a harmadik helyet foglalja Cserencsóc és Lipa mögött.

F.h.m.

 

Elrajtolt a serdülőliga

A Ljutomerben rendezett standard légpuskaversennyel a hétvégén elrajtolt az idei regionális serdülőliga, amelyben a Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület két csapattal szerepel. A nyolccsapatos mezőnyben Urisk Bakan Lena, Podgoršek Laura és Vuk Nika hármasa a negyedik helyen végzett, a Jezero II. felállása Ferencek Melani, Gavrič Saša, Kolman Kaja összetételben a hetedik helyen zárta az idénybeli első serdülőtornát. Egyéniben a legjobb Jezero eredményt Podgoršek lőtte meg, ami a hetedik helyezéshez volt elegendő, őt Ferencek követte a nyolcadikon, majd a kilencediken Bakan Urisk végzett.

hs

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben