kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Legalább két vitatott partjelzői döntés: Nafta 1903 – Krka 2:2 (0:1)

nafta4518A Nafta szombaton hazai pályán küzdelmes és látványos játéka alapján megérdemelte volna a győzelmet. Főképp azért, mert kétszer került hátrányba és egyenlített, majd Ploj révén még egy gólt szerzett, amit a játékvezetők viszont utólag érvénytelenítettek, amivel akarva-akaratlanul befolyásolták a három pont sorsát.

A mérkőzésen a lendvai csapat a saját térfelére szorította ellenfelét és folyamatosan nyomást gyakorolt a vendégkapura. Roginić egyre jobban pörgött a pályán, s a gólszerzését többször is csak Kisovec remek hárításai akadályozták meg, a lendvai együttestől pedig ismételt elpártolt a sportszerencse is. A közönség már a negyedik percen büntetőt követelt, amikor a 16-oson belül Grabant beadása Marotti kezére pattant, Tkalčič játékvezető sípja azonban néma maradt. Nem sokkal ezután Kisovec hálóőr először Roginić lövését ütötte ki a jól helyezkedő Vasig, akinek bombáját is hárította, majd az egyik következő próbálkozásban is sikeresen mentett. Az ellenfél alig győzte a védekezést, úgy sorjáztak a lövések. Az egyik legszebb támadásban Roginić törte át a védelmet, Vinko viszont gyengén találta el a beadott labdát. A félidő vége előtt volt az ellenfél első ígéretes helyzete, de Jakolić lövését Raduha szögletre hárította. És miután a Nafta mezőnyfölényben játszott és veszélyesebb volt, a Krka a második valamit érő helyzetéből gólt szerzett. Novak játszotta ki a Nafta figyelmetlen védelmét, amely lest hitt az enyhén átívelt labdánál. Lapos lövéssel Novak könnyen legyőzte Raduhát.

A folytatás negyedik percében Roginić egyéni áttöréssel viharzott be a védelembe és a kapu közepébe lőtt. A Nafta lendülete az egyenlítő gól után csak fokozódott, aztán következett az első vitatható bírói döntés, amikor Kostanjšek elfutása során a partjelző nem intett lest. Szöglet lett belőle, amelyet Potokar adott be, majd a kiütött labdát távolról épp Kostanjšek félfordulatból juttatta a hálóba. A játékosok és a közönség ezek után már fölöslegesen tiltakozott.

Ismét hátrányba kerülve a Nafta gyorsan válaszolt, Cvrtila a kapu előtt várakozó Roginićnak passzolt, aki ismét betalált. A mérkőzés csúcspontja a 78. percben történt, amikor Roginić Vas mélyen beadott, pontos labdáját Pakunak passzolta le. A rosszul eltalált labda Plojhoz került, aki a gólvonal előtt tolta azt a hálóba. Lahovič partjelző nem intett lest, így Tkalčič játékvezető először megadta a gólt, de a vendégjátékosok erélyes tiltakozására és a partjelzővel való konzultálás után megváltoztatta döntését és les miatt érvénytelenítette a találatot. A játékvezetők pár perccel a mérkőzés vége előtt azt sem vették észre, mitől kezdett vérezni Novinić feje, aki ellátásra is szorult.

A közönség szombaton kivételesen nem Fridl edzőt szidta, hanem a játékvezetőkre zúdította elégedetlenségét.

 

A mérkőzés helyszíne: Sportpark Lendva

A nézők száma: 350

Játékvezetők: Tkalčič Bojan, Friš Tadej, Lahovič Marcel

Szövetségi ellenőr: Hotko Viktor

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Grabant (Cvrtila 46.), Malešević (Ploj 77.), Novinić, Paku, Živko, Vas, Vinko (Zeljko 69.), Matas, Roginić, edző: ifj. Fridl Franc 

Krka: Kisovec, Bedek, Pavič, Škrbec, Kostanjšek (Kambič 76.), Marotti, Jakolić (Hrka 87.), Kim, Novak, Potokar (Vujčić 82.), Kastrevec, edző: Lučić Borivoje

Gólszerző: Novak (45.), Roginić (49., 75.), Kostanjšek (73.)

Sárga lap: Pavič, Jakolić, Šeruga, Paku, Kostanjšek, Vas, Novinić, Cvrtila, Kastrevec

Piros lap: –

 

F.h.m./hs

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben