kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Szlovén Teremíjász Kupa Lendván

sport ij4518A Lendvai Íjászklub első alkalommal szervezett teremíjászati versenyt Lendván, amely szombaton a középiskola tornatermében folyt. A nemzetközi küzdelemben 127 versenyző állt a 18 méterre lévő lővonal elé, köztük tíz hazai versenyző, akik három éremmel gazdagodtak.

A lendvai középiskola tornatermében a Szlovén Teremíjász Kupa első fordulóját rendezte meg a Lendvai Íjászklub. A megmérettetésre 31 klubból 127 íjász érkezett Szlovéniából, Magyarországról és Horvátországból, akik öt korosztályban és hat versenyszámban küzdöttek a legjobb helyezésekért. A verseny két fordulóban zajlott tízszer három lövéssel.

A tíz hazai versenyző közül hosszú íj veterán kategóriában tornagyőzelmet hozott Štampar Zvonko 492 körös teljesítménye, ami viszont elmaradt a januárban Ilirska Bistricán felállított 511 körös országos csúcsától. A felnőtt kategóriában a versenyszámban nyolcan álltak rajthoz három lendvai versenyzővel. Horvat Kristijan a második helyre kerülve csupán egy ponttal győzte le klubtársát, Cseh Gyulát, aki harmadik lett 464 körrel, míg Hozjan Jožef hatodik lett. Olimpiai íjjal Somi Lars a negyedik, valamint csigás íjjal Tonković Srđan a 13. helyen végzett. A csigás íj öregfiúk kategóriájában Štuhec Bojan 9., Kuzma Branko 10. lett. Horvat Niko az új idényben korosztályt váltott és olimpiai íjjal a serdülők versenyében keményebb mezőnyre számíthat. Az első megmérettetést hazai pályán a hetedik helyen zárta. Örvendetes számára, hogy meghívást kapott a serdülő válogatottba, amellyel a hétvégén már felkészülésen volt Mariborban. Biro Mihaael csigás íjjal a nyolcadik helyen zárta az idény első teremíjászati versenyét.

Kuzma Kristijan klubelnök elégedettségét fejezte ki a Lendván első ízben megrendezett eseménnyel kapcsolatban, amelyet zökkenőmentesen bonyolítottak le, viszont hiányolta a legjobb felnőtt mezőnyt az olimpiai íj kategóriában, amelybe csupán négyen neveztek.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben