kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Sportmix - hírek röviden

leg4518Gyengébb egyéni teljesítmények

Ormosdon rendezték meg a keleti másodosztályú légpuskaliga második fordulóját, amelyen a Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület fiatal lánycsapatával szerepel. Az egyéni küzdelemben Borsos Fanni érte el a legjobb eredményt 11. helyével, Gavrič Saša a 16., Ferencek Melani a 23. helyen végzett a 24 résztvevős tornán. A csapatgyőzelmet a házigazda Ormosd felállása szerezte meg, míg a Jezero a hetedik helyen zárt.

hs 

 

Podgoršek nyerte a versenyt

A harmadik keleti légpuskaliga második fordulóját Gančanin bonyolították le, ahol a muravidéki csapatok remek eredményeket értek el. A 12 csapat közül a Lendvai Sportlövészeti Egyesület Tišina mögött a második, a Dobronaki Jezero a harmadik, a petesházi Coal pedig a hatodik helyen végzett.

Egyéniben Podgoršek Laura (Jezero) győzött 404,9 körrel, Tkalec Maja (Lendva) a második helyen zárt 403,8 körrel, Havasi Ferenc (Coal) pedig lecsúszott a dobogóról és negyedik lett. A 43 céllövő közül Koczor Péter (Coal) a 7., Somi Lars (Lendva) a 10., Bakan Urisk Lena (Jezero) a 14., Bertalan Kristijan (Lendva) a 18., Varga Gabor (Coal) a 19., Gerenčer Boris (Coal) a 21., Kolman Kaja (Jezero) a 27., Miladinović Dragan (Cola) a 31., Jožef Babič (Jezero) a 32., Kianec Melani (Jezero) 36. helyen végzett. 

hs 

 

Gyűjtögetik a pontokat

A tabella nyolcadik helyén álló Brežicéhez utaztak a Nafta 1903 korosztályos csapatai vasárnap, ahonnan a serdülők győzelemmel, az ifisták váratlan vereséggel tértek haza.

A 2. keleti liga 14. fordulójában a serdülők fölényes, 5:2-es győzelmet arattak. A félidő 0:2-es eredményéhez Toplek és Lesar járult hozzá, majd Nedeljko duplájával és Murković góljával szereztek újabb három pontot a lendvai fiatalok. A hazai találatokat Knežević és 11-esből Črpič szerezte. Az ifisták Krošelj és Blazinšek góljával kerültek hátrányba az első félidőben, amin a folytatásban sem tudtak fordítani. Az erejükből csupán a szépítő gólig futotta, amelyet a 73. percben Bistrović lőtt.

A közös tabellán az őszi szezon utolsó – szombati – hazai összecsapásai előtt a lendvai korosztályos csapatok a remek negyedik helyen állnak.

F.h.m.

 

Kikaptak a nők, győztek a férfiak

A Lendvai Tekeklub női csapata a 2. keleti tekeliga harmadik fordulójában Šoštanjba utazott. A csapat a második vereségét is elszenvedte, Šoštanj nagyobb erőfeszítés nélkül 7:1-re (2962:2775 fa) múlta felül a lendvaiakat. Az egyedüli győzelmet Hozjan Slavica gyűjtötte be 507 fás teljesítménnyel. A kihívókkal szemben ezúttal Stanič 472, Kovač 448, Utroša 404, Kolar Donko 463 és Ščap 481 döntött fával alulmaradt.

Közben a férfiak a maribori ligában nem találtak legyőzőre. A nyolcadik forduló rangadóján, a legnagyobb rivális Lokomotiva ellen 7:1-re (3028:2836 fa) győzött a csapat. Tisovic 536, Šimon 511, Zadravec 504, Potočnik 497, Matko 513 fával nyert, pontot csupán Horvat veszített. 

F.h.m. 

 

Kardinar Marika döntötte a legtöbb fát

A 1.B női tekeliga 6. fordulójában a Radenska csapata Bela krajinán vendégszerepelt, ahonnan 6:2-es (3177:3174 fa) győzelemmel tért haza. A Radenskának a legtöbb döntött fával (581) a dobronaki Kardinar Marika párbajgyőzelmet szerzett.

A Radenska az összesítésben három győzelemmel és három vereséggel negyedik.

hs 

 

Győzelem az őszi idény zárásán

A lakosi Torcida az öregfiúk belatinci kispályás fociligája őszi idényének utolsó, kilencedik fordulóját idegenben játszotta Melnici ellen. A gólnélküli első félidő után a szép számban összegyűlt közönség érdekes és harcias összecsapást, valamint gólgazdag küzdelmet láthatott. A Torcida szoros, 4:3-as győzelmével fontos pontokat gyűjtött, így lépést tart a legjobbakkal. A találkozón két góljával kitűnt Bedő Igor, a hálót pedig még Kerek Ladislav és Plevel Grega is megzörgette.

F.h.m.

 

Megkezdődött a taekwondo-idény

A lendvai Misja Beno számára sikeresen indult a takewondo-bajnokság új idénye, a Ljubljanában rendezett nyitótornán maga mögé utasította összes kihívóját. A selejtezőcsoportból a döntőig menetelt a lendvai, ahol Milović Nemanját (Chagi Taekwondo Klub) győzte le.

hs   

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben