kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

40 éves a Lendva Körzeti Labdarúgó-szövetség

szovetseg4718Kedden este ünnepélyes keretek között megünnepelte megalapításának 40 éves évfordulóját a Lendva Körzeti Labdarúgó-szövetség. A rendezvény ünnepi szónoka Radenko Mijatović, a Szlovén Labdarúgó-szövetség elnöke volt.   

A himnuszok és a Dobronaki KÁI tanulóinak kultúrműsora után a dobronaki művelődési házban az egybegyűlteket Režonja Slavko, a lendvai szövetség elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy 40 évvel ezelőtt a labdarúgás iránt élénk volt az érdeklődés. Több labdarúgóklub alakult, ami szükségessé tette a szövetség megalapítását a közigazgatási egység területén. Azóta is a szövetség feladata minden korosztályban a futball fejlesztése és terjesztése, valamint a versenyek vezetése és szervezése. A hangsúlyt manapság a fiatalok nevelésére kell helyezni, ami a gyermekek számának csökkenésével a szövetséget egyre nehezebb feladat elé állítja. A sportlétesítmények, a feltételek és a körülmények az utóbbi években nagymértékben javultak: „Büszkén tekinthetünk vissza az elmúlt négy évtizedben elvégzett munkára, ami kötelezi a vezetőséget, hogy kitartó munkával a jövőben is biztosítsa az optimális feltételeket a klubok működéséhez, a tehetséges játékosok támogatásához és a foci fejlődéséhez.”

Ünnepi beszédet mondott Radenko Mijatović, a Szlovén Labdarúgó-szövetség elnöke is, aki tiszteletét fejezte ki az ország legfiatalabb szövetségének, a lendvainak az évforduló alkalmából. Beszédében méltatta a lendvai szövetség aktív munkáját és törődését. Kifejezte elégedettségét, hogy a lakosság körében népszerű a sportág: „A labdarúgás korszerű feltételeinek létrehozása folyamatban van, és a  szövetség minden tőle telhető módon segíti országszerte az infrastruktúra létrehozását, amely a fejlődés alapját jelenti.”

Házigazdaként az ünneplő közönséget Kardinar Marjan, Dobronak Község polgármestere is köszöntötte, aki üdvözölte a Muravidéki Labdarúgóliga újraindítását.

Az ünnepségen a lendvai szövetség plakettben részesítette Lendva, Dobronak, Kebele, Cserencsóc, Tornisa, Odrijánc és Nagypalina községeket, amiért biztosítják az egyesületek és az utánpótlás működését, valamit a sportlétesítmények anyagi hátterét. A Szlovén Labdarúgó-szövetség felé plakettel is kifejezte háláját a lendvai szövetség, hogy gondját viseli az országos foci fejlődésének, szakmai hátteret nyújt és biztosítja a szövetség működését. Továbbá a sikeres együttműködésért elismerésben részesítették a Lendvai Közigazgatási Egységben működő tíz általános iskolát és a Lendvai Kétnyelvű Középiskolát. 

A rendezvényen jelent volt Danilo Kacijan és Milan Zajc, a labdarúgó-szövetség alelnökei, Kondákor József, a Zala Megye Labdarúgó-szövetség végrehajtóbizottságának tagja, Mato Kljajić, a Muraközi Labdarúgó-szövetség elnöke, a környékbeli szövetségek elnökei, valamint a játékvezetők, az edzők és a labdarúgóegyletek képviselői is. 
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben