kele
perec1
garas1
63. évfolyam
16. szám
Lendva 
2019. 04. 18.
kiscim1619
 

Sportmix - hírek röviden

sport jezero4718Hazai pályán második hely csapatban

A Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület volt a házigazdája a második regionális serdülőliga második tornájának. A lányok légpuska csapatversenyében a Jezero 2 (Podgoršek, Bakan Urisk, Vuk) a második helyen végzett Muraszombat mögött, míg a Jezero 1 (Ferencek, Gavrič, Kolman) hatodik lett a nyolccsapatos mezőnyben. A versenyen kiváló egyéni eredmények születtek, hiszen Podgoršek Laura 402,2 körrel tornagyőzelmet szerzett, mögötte a második helyen Urisk Bakan Lena végzett 397,9 körrel. Az első tíz között végzett Gavrič Saša 7., Ferencek Melani 8., Kolman Kaja 9. és Vuk Nika 10. helyével.

Hs

 

Az első játékrész volt a döntő

A Lindau kosarasai a múlt heti vereség után megszerezték első idénybeli győzelmüket. Hazai pályán 73:61-re (24:11, 23:10, 15:23, 11:17) a ljutomeri egyesület Lotmerk nevű felállását verték, a győzelmet az első két negyedben alapozták meg. Ezúttal a 11 fős játékoskeret is megfelelőnek bizonyult.

A Lindau határozottan indította a játékot a középiskola tornatermében, különösen Novak Robert és Frančič Dušan szárnyalt a pályán. Ez a kettős az első negyed 24 pontjából 23-at szerzett. A másodikban is tarolt a felállás, kemény védekezéssel növelte az előnyt és 26 ponttal húzott el.

A folytatásban a vendégek felbátorodtak és agresszívabban léptek pályára. A Lindau soraiban észlelhető volt a játékszervező hiánya, amit a vendégek kihasználtak. Letámadásos védekezéssel és gyors játékkal 18 pontot faragtak a hátrányból a harmadik negyedben. Az utolsóban is ezt az iramot tartotta az ellenfél, a hazaiak pedig visszaestek. Rosszul összpontosítottak, labdákat veszítettek és gyengén támadtak, amivel teret adtak az ellenfélnek. A végén azonban a tapasztalat győzött, a lendvai csapat összeszedte magát és higgadtan behúzta a nyolcpontos győzelmet.

F.h.m.

 

A negyedik helyen telelnek a közös tabellán

Az idei utolsó őszi mérkőzéseket a Nafta 1903 utánpótláscsapatai vasárnap Hajdina fiataljai ellen játszották. Mindkét lendvai csapat megszerezte a három pontot, amivel a 2. keleti liga közös tabelláját a negyedik helyen zárták 58 ponttal. A tabellát 72 ponttal a Rudar Velenje vezeti. 

Az ifjúsági összecsapás gólgazdag első félidőt hozott. Drk és Zelko révén kétgólos hátrányt dolgozott le a lendvai vendégcsapat, majd a pihenőig Biharvári találatával 3:3-as döntetlenig jutottak. A folytatásban a félidő derekán törte meg a védelmet a lendvai felállás; Bistrovič járult hozzá a fontos 4:3-as győzelemhez. A serdülők ismételten felülmúlták kortársaikat nagyarányú, 5:2-es (2:1) győzelmükkel, amihez Toplek két, Nedeljko, Žganec és Lesar pedig egy találattal járult hozzá.

A Labdarúgó Akadémia két utánpótláscsapatának koordinátora, Šooš Vladimir az őszi teljesítményről elmondta, hogy a két csapat eleget tett az elvárásoknak, hiszen a kitűzött bennmaradást már most biztosították: „A bajnokságot óvatosan kezdtük, hiszen újoncként nem ismertük az ellenfeleket. Ehhez képest az idényt az ifjúsági csapat indította jobban, de bizonyos nézeteltérések miatt a végére visszaestek, a helyzetet azonban még időben orvosoltuk. A serdülők gyengébben kezdtek, de fordulóról fordulóra hatékonyabbak és eredményesebbek lettek.” Amint még megtudtuk, az edzések decemberig tartanak, majd gyenge egyhónapos pihenő következik. Közben teremfocitornákon is részt kívánnak venni. Emellett a szakmai stáb már dolgozik az erősítéseken és továbbra is toboroz, de még mindig nem sikerült a tervezett mértékben elérni a környékbeli települések fiataljainak bekapcsolódását az akadémia munkájába.

Hs

 

sport ijasz4718Dobogós íjászeredmények

Szombaton Ajdovščinán folyt az országos teremíjászati kupa második fordulója, amelyen öt lendvai íjász versenyzett. A hosszú íj veterán kategóriában Štampar Zvonko 479 körrel megszerezte második győzelmét. a felnőtteknél. Hozjan Jožef három körrel előzte meg a második helyen Horvat Kristijant, aki 456 körrel harmadik lett. A serdülőknél Biro Mihael csigás íjjal a nyolcadik, Horvat Niko olimpiai íjjal a kilencedik helyen végzett. A teremíjász kupasorozat második megmérettetésén 29 klubból 186 versenyző lépett pályára.

hs

 

A fővárosban versenyeztek

A Lendvai Judo Klub tagjai a hétvégén Ljubljanában szerepeltek az 55. Nagaoka cselgáncstornán. A Hala Tivoliban a 23 évesek korosztályában Kulčar Vita (48 kg) első lett, a 18 évesek között pedig a döntőben maradt alul. A 16 éveseknél Žerdin Luka (55 kg) és Mlinarič Maj (66 kg) a 7. helyen végzett. A 12 éveseknél Gerič Nela (48 kg) győzelemnek örülhetett. A ljubljanai cselgáncstornán 192 versenyző lépett tatamira 35 klubból.

hs 

 

A legfiatalabbak versenyeztek

A hétvégén a sportlövészet legfiatalabb versenyzői léptek porondra a regionális szériai puska céllövőversenyen. A második megmérettetésen Gančanin a legjobban a Petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület tagja, Galambos Greta szerepelt, aki a második helyhez lőtt elegendő 176 kört. Horvat Matija a nyolcadik, Tot David a 12. helyen zárt. Az idősebb korosztályban Galambos Milán a gyengébb utolsó lövések ellenére 175 körrel megszerezte a harmadik helyet, csapattársa, Palnec Bogar Marck 26., Vugrinec Vito 28. lett. A lendvai egyesületből Jezernik Alina 9., Lebar Vik 14., Mihailović Krpan Tine pedig 15. lett.

hs  

 

Győzelem Belgrádban

A Nafta 1903 öregfiúcsapata Belgrádban a Jugopetrol hagyományos focitalálkozón fölényes, 6:0-s vereséget mért a vendéglátókra. A két kihagyott hazai helyzetet a lendvaiak megbosszulták és a félidőt kétgólos előnnyel zárták. A folytatásban is alakítottak ki szép lehetőségeket a hazaiak, de ezeket továbbra sem tudták értékesíteni. A lendvai vendégek a mérkőzés utolsó perceiben döntötték el a meccset, s további négy gólt szerezve fölényes győzelmet arattak. A gólszerzők közé kétszer iratkozott fel Novak és Drvarič, míg Zadravec és Kerek pedig egyszer járt sikerrel. Mellettük a csapatot Zver, Pečelin, Meselič, Eresi és Oberstar erősítette. A visszavágóra tavasszal Lendván kerül sor.

F.h.m.    

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben