kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

A hatodik helyen telelnek: Nafta 1903 – Ankaran Dekani 2:0 (1:0)

sport nafta4818Az őszi idény utolsó mérkőzését szombaton hazai közönség előtt győzelemmel zárta a Nafta, amelynek csapatából továbbra is hiányzott sérülés miatt Vinko, Cekovski és Oštrek.

A hazai felállás kezdeményezőbben játszott, de a félidő derekáig nem igazán alakult ki gólhelyzet, szinte eseménytelenül csordogált a játék. Elsőként a vendégek veszélyeztettek, Rodica előtt adódott ígéretes helyzet, Raduha kapus azonban jól helyezkedett. A 31. percben aztán Zeljko beadásánál Šop a 16-oson belül kezezett, Bubek játékvezető pedig magabiztosan a fehér pontra mutatott. Vas állt a labda mögé, és miközben a közönség az öröm pillanatát várta, lövése a kapufáról a mezőnybe pattant. Amikor úgy tűnt, az átlagos játék után a félidő gól nélküli döntetlennel ér véget, az utolsó percben egy gyorsan lebonyolított támadásban Novinić szerzett labdát és 18 méterről szép gólt lőtt: „Csak nehezen tudtuk megtörni az ellenfél védelmét, de a türelmes várakozás még az első félidőben kifizetődött, aminek örülök” – fejtette ki később a csapatkapitány Novinić, akinek találata után a feszültnek tűnő társak láthatóan megkönnyebbültek.     

A gólelőny is hozzájárulhatott, hogy a folytatásban jobban játékba lendült a hazai felállás, ami több helyzetet eredményezett. Roginić és Vas próbálkozása a kapufa mellett kötött ki, majd Živko fejelése Cvetkovič hálóőr kezében landolt. Roginić jobb oldali beadása után Ploj hagyott ki ígéretes helyzetet, miután lövését a vendég hálóőr csak nagy igyekezettel tudta kiütni. A mérkőzés vége felé még inkább felpörgött Roginić és egy újabb szögletet harcolt ki. Jobb oldalról Paku adta be a labdát, a magas Prahić pedig a legmagasabbra ugrott a kapu előtt és fejjel beállította a mérkőzés végeredményét.

Fridl Franc az őszi idény utolsó mérkőzéséről elmondta, jól lendült játékba a csapat, de az elején nehézségekbe ütköztek a védelem áttörésénél: „Ugyan a játék kezdete nem az elképzeléseink szerint alakult, de tudtuk, hogy előbb-utóbb megtörjük az ellenfél játékát. A csapat a lehetőségekre összpontosított és megérdemelten győzött. A tavaszi folytatásra pedig a két utolsó találkozó győzelme biztató kiindulópontot jelent.” Az utolsó két mérkőzésen a Naftánál már jelen volt a szakmai stáb új erősítéseként Sešlar Simon, a Drava egykori edzője, aki segédedzőként érkezett a klubhoz.

A hűvös szombat délutánon az őszi idény utolsó, 17. fordulójában a közönség átlagos mérkőzést láthatott. A győzelemmel a Nafta egy helyet ugrott a tabellán és az éllovas Kalcer Radomljétől hét ponttal lemaradva a 6. helyen telel. 

 

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 350

Játékvezetők: Bubek Alen, Černe Tomaž, Jug Tadej

Szövetségi ellenőr: Huselja Emir

Nafta 1903: Raduha, Grabant (Cvrtila 65.), Ploj (Malešević 89.), Novinić, Zeljko, Prahić, Paku, Živko (Leuštek 80.), Vas, Matas, Roginić, edző: ifj. Fridl Franc 

Dekani: Cvetković, Nikolić (Gajšek 80.), Zyba, Babič (Petrovičič 83.), Vitezica, Ahmetović, Šop, Stepančič, Rodica (Banovič 57.), Lukač, Bejcić, edző: Nedžad Okčić

Gólszerző: Novinić (45.), Prahić (74.)

Sárga lap:

Piros lap: –

 

F.h.m. / hs

 

MCSi Design