kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

Sportmix - hírek röviden

sport judo4818A legfiatalabb cselgáncsozók Cserencsócon

A Lendvai Judo Klub szombaton Cserencsócon rendezte meg az immáron 7. Mikulás Cselgáncstornát a 8, 10 és 12 éves korosztálynak. A versenyre 139 cselgáncsozó érkezett tíz magyar, horvát, osztrák és szlovén klubból.

A házigazda színeiben a 12 éveseknél második helyet Maučec Tinaja (52 kg), Žerdin Gašper (35 kg), Čeleš Gal (38 kg) és Biro Jan (50 kg) szerzett. A dobogóról lemaradt Čeh Jure (46 kg). Kovač Aleks (46 kg) és Gabor Ria (40 kg) ötödik, Čeh Jakob (32 kg) hetedik lett. A 10 évesek korosztályában Čeh Miha (24 kg) és Biro Jure (38 kg) aranyérmet, Recek Naj (42 kg), Horvat Daša (27 kg) és Kardoš Luna Lena (48 kg) ezüstérmet, Horvat Tian Domen (42 kg) pedig bronzérmet szerzett. A legfiatalabbak között, 8 évesek korosztályában Čeleš Jaš (20 kg) és Virag Nejc (26 kg) az első helynek örülhetett, Podgorelec Oto (25,8 kg) a negyedik helyen végzett.

A Lendvai KBV két kategóriában indított versenyzőket, néhány tanítványuk pedig szombaton érmek megszerzésével debütált. A 8 éveseknél Škraban Gaja (32 kg) és Denša Neo (50 kg) aranyérmet szerzett, míg Bogdan Luka (24 kg) és Mujdrica Gal (27 kg) ezüstéremnek örülhetett. A 12 éveseknél Škraban Lana (52 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott, Bogdan Miha (55 kg) ötödik lett.

Hs

 

A véghajrában dőlt el a meccs

A lendvai Lindau kosárlabdacsapata a Muravidéki Kosárlabdaliga 3. fordulójában Bistricére utazott. Az izgalmas véghajrában a Lindau saját javára fordította a meccset és 60:57-re győzött (23:15, 15:12, 8:13, 14:17).

Felszabadultan kezdte a játékot csapat, és ezúttal jó formában voltak a játékosok. Az összehangolt játék a félidőig 11 pontos vendégelőnyt hozott, majd a harmadik negyedben sikerült 15 pontra is elhúznia a csapatnak. Ezek után fordulat következett, az ellenfél Balažic irányításával és a csapat odaadó, gyors és hatékony játékával az utolsó negyed elejére a hátrányt hat pontra faragta le. A mérkőzés záró negyede így izgalmas lett, a lendvaiak pedig komoly nyomás alatt játszottak, hiszen Bistricának sikerült egy pontra felzárkóznia. A feszült pillanatokban azonban a lendvai felállás higgadt maradt, kettő eredményes hárompontos dobással és megfelelő védőjátékkal helytállt. Izgalmas hajrában megérdemelten nyerték az összecsapást.

A pontszerzésben a Lindau játékosai közül senki sem tűnt ki kifejezetten, a legtöbbet (12) Zrna Dejan szerezte, Frančič Dušan 11, Novak Robert és Rantaša Denis 10, Tvrtko Blaž 7, Horvatič Gorazd 5, Gönc Beno 4 pontot szerzett. Idénybeli második győzelmével a Lindau a harmadik helyet foglalja el a tabellán.

H.f.m.

 

Újabb hazai győzelem

sport rop felnott4818A lendvai Muránia röplabdaklub harmadosztályú csapata szombaton kora délután hazai pályán fogadta a ljubljanai Krim csapatát, amelyet könnyedén, három játszmában, 25:9-re, 25:17-re, 25:11-re múlt felül.  Mindhárom játszmában a hazaiak domináltak, remek nyitásokkal és határozott támadásokkal magabiztosan nyertek. Ezúttal az edző távollétében a Murániát Varga Tajda vezette sikeresen. A klub továbbá közzétette, hogy a csapathoz Belec Vita csatlakozott.

Az összesítésben a Muránia az ötödik 6 ponttal, a tabellát Črna vezeti.

hs

 

Tollaslabdázóink Bagodban

A lendvai Mladost Tollaslabdaklub 11 és 13 éves növendékei a hétvégén a szomszédságban, Bagodban a Fekete István Kupán versenyeztek. A tornán a 11 éveseknél Horvat Tija szerzett győzelmet, Šimon Lars és Lapajne Kocon Domet az ötödik és hatodik helyet szerezte meg. A 13 évesek mezőnyében Jablanovec Timotej az elődöntőben szenvedett vereséget és harmadik lett, míg Oletić Hana a negyedik helyen zárt. A versenyen 52 fiatal tollasozó vett részt.

hs (Fotó: Gregor Čiček)

 

Gjuran nyerte a sakktornát

A muraszombati Pomgrad Sakk-klub a hétvégén az eltávozott klubtagok tiszteletére a 7. emléktornát rendezte meg. A tornát egyben a „Szlovénia sakkozik” elnevezésű országos akció keretében bonyolították le. A sakktáblák elé 34 szlovén, német, osztrák és magyar sakkozó ült, akik kilencfordulós svájci rendszerű játékban mérték össze tudásukat. A megmérettetésen három lendvai sakkozó is jelen volt, akik a mezőny végén zárták a versenyt. Baša Vili 28., Cofek Vito 30., Dunjko Leon 31 lett. A tornát Gjuran Denis (Pomgrad) nyerte.

F.h.m.

 

Ljubljanában a bowlingosok

A 2. Szlovén Bowlingliga harmadik fordulóját Ljubljanában a BC Gladiator Arénában szervezték meg, ahol a lendvai klub két győzelmet szerzett – az Arena és Zagorje ellen –, valamint döntetlent játszott Kranj csapatával. Ezzel az öt ponttal a csapat a fordulóban a hetedik helyet szerezte meg. A Lendvai Bowlingklub csapatában a legtöbb fát Radaković Dušan döntötte (1279), ami az egyéni versenyben a nyolcadik helyre volt elegendő.

F.h.m.

 

Vereséget szenvedtek

A Lendvai Tekeklub férficsapata a maribori OTS Liga 11 fordulójába elszenvedte első vereségét. A hétvégi összecsapásban a Drava bizonyult jobbnak, amely 6:2-es (3005:2924 fa) győzelmet aratott a lendvai felállás ellen.

A lendvaiak közül csupán Zadravec Uroš 522 és Šimon Janez 490 fával tudott pontot gyűjteni, a csapat többi tagja, Horvat Jože, Radaković Dušan, Potočnik Bojan, valamint Tisovič Boris alulmaradt párbajában. 

Annak ellenére, hogy a lendvai tekézők a fordulóban vesztettek, a tabellán megtartották az első helyet és négy ponttal vezetnek a Radenska előtt.

F.h.m.   
MCSi Design