kele
perec1
garas1
63. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2019. 10. 17.
kiscim4219
 

Sportmix - hírek röviden

sport torcida0219A döntőben maradtak alul

A belatinci sportszövetség a hétvégén a kispályás öregfiúliga klubjai számára újévi teremfocitornát szervezett a belatinci általános iskolában. A Torcida a döntőben büntetők után kényszerült térdre a házigazda Belatinc ellen.

A Torcida a selejtezőben a Lipa elleni 3:2-es győzelem és a Gomilica elleni 4:3-as vereség után jutott az elődöntőbe, ahol 3:3-as döntetlent játszott Gančanival. Büntetőrúgások következtek, amelyben a Torcida jobban teljesített, így a döntőben a házigazda Belatinc csapatával mérkőzött meg. A rendes játékidő nem hozott győztest, 2:2-es eredménnyel zárult a küzdelem. Ismét büntetőrúgások következtek, amelyben a Torcida ezúttal alulmaradt. A hétcsapatos mezőnyben így a Torcidának nem sikerült megvédenie a tavalyi címet, idén az elmúlt évben általuk legyőzött Belatinc győzedelmeskedett. A harmadik helyet Gančani szerezte meg.

A Torcida csapatában Zver, Drvarič, Horváth, Plevel, Herceg, Bedő, Mesleič és Kerek játszott.

f.h.m.

 

Az idény felénél tartanak

Hétfőn befejeződött a lendvai dartsliga első fele, amelyben az esélyesebb csapatok hozták a kötelezőt. Az első helyezett völgyifalui Bar Kvatro Gal idegenben nagyarányú 12:4-es vereséget mért a petesházi Bar Extrára. A gyertyánosi Booom Bar a lendvai Retro Cafét verte 9:8-ra. A két sereghajtó, a Retro Plus és a petesházi Bar Lero küzdelme az utóbbi győzelmével zárult 12:4-re. A Kvatro Gal II a második helyet elfoglaló kapcai Bar Matko ellen 7:9-re maradt alul. A pincei West a fordulóban szabad volt.

hs

        

A Rokada a 20. helyen

A Szlovén Sakkszövetség minden évben kihirdeti a versenyév legjobb felnőtt és ifjúsági sakkegyesületeit. Az elmúlt évben a legjobb országos sakkegyesület címét a muraszombati Radenska Pomgrad szerezte meg, amely a 40 klub közül 531,1 ponttal végzett az első helyen. A lendvai Rokada Sakkegyesület 81 ponttal a mezőny közepén, a 20. helyen zárta az évet.

Az ifjúsági mezőnyben is a muraszombati Pomgrad tarolt 326,5 ponttal, a lendvaiak 33,95 ponttal a 24. helyen végeztek.

f.h.m.

 

Hozjan a varasdi futóversenyen

A 41. újévi varasdi futóversenyen 400 fős mezőny gyűlt össze az 5 kilométeres távon, a tíz országból érkezett versenyzők között jelen voltak a szlovén futók is. Hozjan Milan Kótból a távot eredményesen teljesítve a 72. helyen ért célba.

f.h.m.

 

A fiatalok eredményesen lőttek

Ljutomerben megrendezték a 10. Ljutomer „Város” légfegyveres lövészkupát. Míg a pisztoly versenyszámban nem indultak versenyzők a muravidéki egyesületekből, a légpuskások versenyét Somi Lars a lendvai egyesületből a 24. helyen fejezte be, Car Franc a dobronaki Jezeróból 28., míg Mihailović Krpan Tine 41. lett a lendvai egyesületből. Az ifi lányok Tkalec Maja (Lendva) a hetedik helyhez lőtt elegendő kört, Podgoršek Laura (Jezero) kilencedik, Urisk Bakan Lena (Jezero) 12. lett. A csapatversenyt a Kovinar Ormož nyerte, a Jezero a 10., Lendva a 15. helyen fejezte be a versenyt.

Hs

 

Év végi bowlingtorna

A Lendvai Bowlingklub Muraszombatban hagyományosan megrendezte klubversenyét a nők és a férfiak számára. A férfiak versenyét szoros küzdelemben Kapunovič Sašo nyerte 696 fával, második lett Časar Marjan 693, harmadik Celec Aleš 685 fával. A nők mezőnyében Štampar Sidonija könnyen vette az akadályt és 736 fával tarolt kihívói ellen. A második helyet Könye Jožica szerezte meg 551 fával, míg Kočar Majda 546 fával harmadik lett.

F.h.m.

 

Šolmajer a kiváló 5. helyen

A kilencedik fordulóval Otočecen befejeződött a Terme Krka Sakktorna, amelyen 56 sakkozó ült asztalhoz. Šolmajer Luka, a lendvai Rokada tagja a remek ötödik helyet szerezte meg 6,5 ponttal, az utolsó fordulóban 1:0-ra legyőzve Bedič Stankót a Kolpa egyesületből. A tornát Jelen Igor nyerte az Ig klubból.

F.h.m.  

 

21. KBV Kupa

A Lendvai Küzdősportok Klubja a hétvégén immár a 20. KBV Lendva Kupát szervezi meg.

A nemzetközi korosztályos cselgáncstornán január 12-én, szombaton 10 órától a 12 és 14 éves korosztály versenyzői küzdenek a legjobb helyezésekért a lendvai középiskola tornatermében.

A tornáról érdeklődni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 041 404 630 (Varga Dušan) mobilszámon lehet.  

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben