kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Sportmix - hírek röviden

sport rop03192Megtörte a jeget a Muránia lánycsapata

A hétvégén az első tornával folytatódott az országos röplabdabajnoki címért folyó küzdelem az idősebb lányok korosztályában. A mezőny 24 legjobb csapatának versenyében újoncként szerepel a lendvai Muránia röplabdacsapat, amely eredményesen – egy győzelemmel és egy vereséggel – indította az A liga keleti B csoportjának hatcsapatos versenyét.

sport rop03191A első fordulót Hočéban bonyolítoták le, ahol a Muránia a házigazda Formula Formis II ellen 2:1-re (25:14, 20:25, 15:8) győzött. A második mérkőzésen a lendvaiak kiegyenlített játékot vívtak a Sobota A felállással, amelyben végül 2:1-re (25:20, 19:25, 15:11) alulmaradtak. Todorović Spasoje elégedett volt a lányok teljesítményével az első torna után: „A Formis elleni magabiztos győzelem után megtörtük a jeget a ligában, ami örvendetes számunkra. A második mérkőzésben is benne volt a győzelem lehetősége, de  nem játszottunk felszabadultan. A feszültség a nyitásokban és a védekezésben mutatkozott meg legjobban, ami a röplabda legfontosabb elemét képezi. Emellett ingadozott a játékunk, amit az időnként látható fáradság is  okozhatott. Ebből kifolyólag jöttek a hibák, így el kell fogadni a vereséget az erősebb ellenféltől.”  

Hs

 

Taroltak a Jezero légpuskásai

A hétvégén folytatódtak légpuska versenyszámban az országos bajnokságok, amelyeken a Lendva-vidék sportlövői is sikeresen szerepeltek.

A 2. országos liga 4. tornáján a dobronaki Jezero fiatal lánycsapata a negyedik helyezést szerezte meg Dobronakon. Az erős mezőnyben Borsos Fanni kihasználta a hazai pálya előnyét és 417,7 körrel tornagyőzelemnek örülhetett. Csapattársa, Gavrič Saša a 15., míg Ferencek Melani a 24. helyen zárta a versenyt.

A 3. országos légpuskaliga negyedik fordulójában szintén a dobronaki Jezero sportlövői tűntek ki a mezőnyből. Muraszombatban dupla győzelmet értek el, a csapatban elért első helyezés mellett az egyéni küzdelmet is megnyerték, hiszen Podgoršek Laura 405,6 körös teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára állhatott. A csapat sikeréhez Urisk Bakan Lena a 4. és Kurucz Péter a 11. helyezéssel járult hozzá. Az egyesület színeit Kianec Melani is eredményesen képviselte, a tornát a kilencedik helyen zárta. A lendvai sportlövészeti egyesületet képviselő hármas a 12 csapatos mezőnyben az ötödik helyhez lőtt elegendő kört, miután egyéniben Tkalec Maja a 8., Somi Lars a 22. és Bertalan Kristijan a 33. helyen végzett. A petesházi Coal a negyedik tornán 7. lett. A csapat helyezése Koczor Péter 10., Gerenčer Boris 37., Miladinovič Dragan 38. helyezésével jött össze. A tornán Kopinja Jože 21., Varga Gabor 24., Havasi Ferenc pedig 25., Galambos Milan 46. lett a Coalból.

Mindemellett a Jezero utánpótlás korosztálya is pályára lépett a hétvégén. Az Ormosdon rendezett regionális serdülőliga 3. tornáján Podgoršek Laura a 6., Vuk Nika a 7., Gavrič Saša a 13. helyet szerezte meg. A fiatal hármas teljesítménye csapatban a harmadik helyre volt elegendő.

hs

 

A második hazai vereség

A lendvai Lindau kosárlabdacsapat a Muravidéki Liga 10. fordulójában a tabella második helyén álló Ljutomer felállását látta vendégül. A fiatal, gyors és agresszív vendégcsapatot a hazaiaknak eltökéltségük és rutinjuk ellenére sem sikerült legyőzni. Az összecsapás 54:70-es hazai vereséggel zárult.

Az első két negyedben a vendégek játszottak fölényben, a hazaiak viszont lépést tartottak. A 26:34-es félidő után a Lindau nyolcpontos hátránnyal folytatta a mérkőzést. Elszántságukat mutatta, hogy a harmadik negyedet kiélezett, 15:16-os eredménnyel zárták. Hiába bízott azonban a fordulat lehetőségében a hazai felállás, hiszen ekkor nagyobb iramra kapcsoltak a vendégek. Hatékony betörésekkel és középtávoli dobásaik ellen a Lindau nem tudott eredményesen védekezni. Emellett a hazaiak nagyon sok labdát elveszítettek és a szabaddobások sem igazán mentek. Az ellenfél a győzelmét nem engedte veszélybe sodorni, az utolsó negyedet is magabiztos, 13:20-as eredménnyel hozták, és végül 16 ponttal győztek. Ezzel Ljutomer megerősítette a második helyét a tabellán, míg a lendvaiaknak sikerült megtartani a harmadikat.    

A Lindauból a legtöbb pontot Frančič Dušan (19), Tvrtko Balaž (13) és Zrna Dejan (10) szerezte. A vendégeknél Copot Andrej lett a legeredményesebb 22 ponttal.

f.h.m.

 

Lendvai győzelem a rangadón

Míg a Lendvai Tekeklub másodikligás női csapata a jövő héten folytatja a bajnokságot, a férfiak már versenybe szálltak. A maribori OTS Ligának a 12. fordulója került lebonyolításra, amelyben a liga derbije a Radenska és Lendva között folyt. A két rivális harcában fontos győzelmet aratott a lendvai felállás, amely 5:3-ra (3079:3019 fa) győzött. Az izgalmas összecsapáson Šimon Janez 557, Zadravec Uroš 545, Horvat Jože 500 fával győzött, míg Tisovic Boris 500, Potočnik Bojan 494 és Matko Milan 483 fát döntött.

A lendvai tekézők így már 20 ponttal vezetik az összesítést.

F.h.m.  

 

Somogyi megnyerte a selejtezőt 

Remekül szerepeltek a magyar puskások a Rušéban megrendezett 25. nemzetközi légfegyveres versenyen, amelyen a légpuska versenyszámot a világ jelenlegi legjobb lövője, Péni István nyerte meg. A megmérettetésen részt vett a zalaegerszegi Somogyi Péter, a dobronaki Jezero tagja is, aki ezúttal magyar színekben versenyzett és az első versenynap selejtezőjéből elsőként jutott a döntőbe 629,9 körös eredménnyel. A döntőben a szerencse is közbeszólt, hogy a kiváló Somogyi, aki jártas a szlovén ligákban, a megmérettetést csak a hetedik helyen zárta.  

hs

 

Négy győzelem a negyedik fordulóban

A 2. Szlovén Bowlingliga negyedik fordulóját Ljubljanában rendezték meg, ahol a lendvai bowlingklub csapata négy győzelem, két vereség és egy döntetlen után a fordulót a harmadik helyen zárta.  Az összesítésben a lendvai klub az utolsóelőtti, azaz a hetedik helyen áll.

F.h.m.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben