kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Sportmix - hírek röviden

Újabb magabiztos győzelem

sport jezer04191Velika Nedelján bonyolították le az 1.B országos légpuskaliga 4. tornáját, amelyen ismételten a dobronaki Jezero sportlövészeti egyesület kiváló lövője, Somogyi Péter nyert 625,3 körrel. Csapattársai, Podgoršek Laura a 26., Car Franc a 32. helyen zártak. Hármuk eredménye a nyolcadik csapathelyre volt elegendő.

sport jezer04192A Kovinar Ormož Sportlövészeti Egyesület szintén Velika Nedelján rendezte meg az országos légpuska ifjúsági és serdülőliga 4., utolsó fordulójának küzdelmeit is. Az ifjúsági mezőnyben Kianec Melani a Jezeróból a 10., Tkalec Maja a lendvai egyesületből a 14. helyet szerezte meg. A serdülőknél a Jezero növendékei jól teljesítettek, hiszen Podgoršek Laura a 7., Bakan Urisk Lena a 8. és Gavrič Saša a 16. helyezést érte el. A hármas a csapatösszesítésben a dobogó legalsó fokára léphetett az utolsó forduló tornáján. Egyéniben Kolman Kaja egyleti tag 20., Ferencek Melani 22. lett.

hs

 

A hosszabbításban győztek

A Lindau kosarasai a Muravidéki Kosárlabdaliga 7. fordulójában a sereghajtó Ljutomer csapatához utazott, s a győzelmet nagy hajrában, hosszabbítás után sikerült 90:86-ra megszerezni.

A mérkőzés elején mindkét oldalon könnyen ment a pontszerzés, de valamivel jobban a hazaiak teljesítettek, akik Topolnik és Črnjavič hármasaival diktálták a tempót, agresszív védelmükre pedig a vendégek nem találtak ellenszert. Az első negyedben hat hárompontos dobással Ljutomer elhúzott és 33:22-vel zárta. A folytatásban felülkerekedett a lendvai gárda és a félidőig öt pontra ledolgozta hátrányát, így 44:39 lett az eredmény.

A pihenő után újra Ljutomer kezdte jobban a játékot, de a Lindau lépést tartott és nem engedett nagyobb különbséget kidolgozni. A két csapat 68:60-as eredménnyel lépett az utolsó negyedbe, Ljutomer pedig nem tudta a mérkőzés végéig megtartani az előnyét. A Lindau a találkozó végéhez közeledve mintha újjászületett volna, szinte lehengerelte az ellenfelet, és 20:4-es részeredménnyel az utolsó percben egypontos előnyhöz jutott. A drámai véghajrában Ljutomer szabaddobásból egyenlített, a rendes játékidő 80:80-nal fejeződött be. Ötperces hosszabbítás következett, amelyben a lendvai csapat higgadtan játszott, az ellenfél hibáira épített, ami eredményesnek bizonyult. A küzdelmes és mindenekelőtt izgalmas összecsapáson a Lindau fontos győzelmet szerzett, amivel megtartotta összesítésben a harmadik helyet, a fiatal ljutomeri csapat pedig elszalasztotta az idény első győzelmi lehetőségét.

A legtöbb pontot a Lindauból Tvrtko Balaž szerezte (22), Zrna Dejan 19, Hozjan Tomas 16, Horvatič Gorazd 15 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

F.h.m.

 

Vutek Sašo kilencedik a rangtornán

A Szlovén Darts-szövetség szervezésében Radányban rendezték meg a 3. országos darts rangtornát, amelyen 95 versenyző indult. A cricket és az 501 dupla kiszálló versenyszámok összesítését a kapcai Vutek Sašo a 9. helyen zárta, míg a lendvai Kiraly Ludvik a 23. helyen végzett. A tornát a Slovenska Bistrica-i Pratnemer Benjamin nyerte.

F.h.m.

 

Győztes nők, vesztes férfiak

A Lendvai Tekeklub mindkét csapata folytatta a hétvégén szereplését a ligájában. Míg a férfiak meglepő módon vereséget szenvedtek, a nők győzelemmel indították bajnokságuk második felét.

A férfi tekecsapat a Maribori Tekeliga 13. fordulójában váratlanul 5:3-as (2999:2971 fa) vereséget könyvelt el a šoštanji Krilato kolo csapata ellen. A gyengébb teljesítmény az első felállás kulcsfontosságú játékosainak hiányához köthető, akik betegség miatt nem utaztak el az összecsapásra. Az izgalmas és feszült küzdelemben végül a hazaiak győztek, a lendvai felállásból Zadravec Uroš és Radakovič Dušan 515, Horvat Jože 519 fás győzelmet szerzett. Matko Milan, Šalamun Marjan és Tisovič Boris alulmaradtak párbajukban. A vereség ellenére a tekézők megtartották az első helyet a maribori Lokomotiva előtt.

A nők nagyarányú győzelemmel kezdték meg a 2. országos tekeliga folytatását, ugyanis a 7. fordulóban Ruše csapatát 7:1-re (2951:2717 fa) verték. Csupán Utroša maradt alul párbajában Zorman ellen, csapattársai, Stanič 505, Kovač 507, Hozjan 528, Steržaj 495, Ščap 480 fával győztek.

F.h.m.

 

Ivanec második, Grof negyedik

A muraszombati Radenska Pomgrad Sakkegyesület szervezésében bonyolították le a muravidéki területi sakkbajnokságot. Az öt fiú korosztályban – U8, U10, U12, U14, U20 – és a lányok mezőnyében összesen 47 fiatal sakkozó gyűlt össze. A bajnokságon eredményesek voltak a lendvai Rokada 12 éves sakkozói. Miközben Ivanec János a második helyet szerezte meg öt ponttal, Grof Aleks lecsúszott a dobogóról és negyedik lett 3,5 ponttal. A kilencfordulós svájci rendszerű sakkversenyt a házigazda színeiben Kovač Mak nyerte 6 ponttal.

f.h.m.

 

Denša Luka a dobogón

A KBV cselgáncsozói Slovenska Bistricán az 50. nemzetközi cselgáncstornán versenyeztek a hétvégén, amelyen 144 versenyző szerepelt 29 klubból. A kadétok (U18) mezőnyében Denša Luka (60 kg) a harmadik helyet szerezte meg, Marič Aljoša (73 kg) ötödik lett.

hs

    

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben