kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Sportmix - hírek röviden

sport judo densa0519Denša Luka országos cselgáncsbajnok

Mariborban rendezték meg az U18-as és U14-es korosztály számára az idei országos cselgáncsbajnokságot, amelyen Denša Luka a KBV színeiben országos bajnoki címet szerzett a 60 kilogrammos súlycsoportban. Marič Aljoša (73 kg) kilencedik lett, Kulčar Vita a Judo Klubból a negyedik helyet szerezte meg a 48 kilogrammos mezőnyben, Božič Melissa (70 kg) pedig a hetedik helyezést érte el.

A 14 éveseknél Mujdrica Rok (50 kg) és Horvat Veronika (44 kg) a KBV-ből, valamint Gerič Nela a Judo Klubból bronzéremnek örülhetett. Utóbbi klubtársai, Gabor Ria (40 kg) az ötödik, Maučec Tanaja (52 kg) a hetedik helyet szerezte meg.

Az idei országos bajnokságon 44 klubból 370 versenyző indult a bajnoki címekért.

hs

 

Szoros küzdelemben alulmaradtak

A Muravidéki Kosárlabdaliga 8. fordulójában a harmadik és negyedik csapat derbijére került sor Lendván: a Lindau és a Tropicano Bistrica kosarasai mérkőztek meg. Energikusan kezdődött a meccs, hiszen mindkét felállás az alapszakasz végéhez közeledve igyekezett már ezen a mérkőzésen bebiztosítani a négy közé jutást, emellett kiharcolni magának a megfelelő kiindulópontot a rájátszásra. Ez jobban sikerült a vendégeknek, akik 81:78-as (22:14, 18:19, 22:22, 19:23) győzelemmel megelőzték a Lindaut és a harmadik helyre léptek.  

Igencsak eltökélten kezdte meg a mérkőzést a bistricai felállás, amelyet sikeres hárompontos dobások tetéztek. Az első negyed 22 pontját a vendégek hat hármasból gyűjtötték össze, ebből négyet Farkaš Grega dobott.

Ezt követően a hazaiak merészebben játszottak és agresszívabban védekeztek, s ez eredményesnek bizonyult. Megközelítették az ellenfelet, sőt négypontos előnyt is sikerült kidolgozniuk, de a félidő végére a csapat újra visszaesett és engedte, hogy az ellenfél ismét könnyen elhúzzon hét ponttal. A kemény küzdelem folytatódott a harmadik negyedben is, de a vendégek nem törtek meg. Az utolsó felvonásban a hazai kosarasok még erőteljesebben próbálkoztak javukra fordítani az eredményt, de Bistrica jó napot fogott ki és szinte minden próbálkozásból pontot szerzet. Főleg a 15 hárompontos dobás hozta meg a számukra kedvező végeredményt, különösen Farkaš dobásai, aki 30 pontját tíz hármasból szerezte. A Lindau a nagy igyekezettel csupán faragni tudott a hátrányból, és az utolsó sípszóig három pontra tudta megközelíteni az ellenfelet.

A Lindaunál a legeredményesebb Frančič Dušan volt, aki 25 pontot szerzett, Horvatič Gorazd 18, Zrna Dejan és Horvatič Sandi 10, Hozjan Tomas 7, Sobočan Lucijan 6, valamint Močnek Otto 2 ponttal járult hozzá a csapat eredményéhez.

F.h.m.    

 

A bajnoki cím megszerzése a cél

A Lendvai Körzeti Labdarúgóliga őszi bajnokcsapatánál, a csentei fociklubnál pénteken megtartották az éves közgyűlést.

Lebar Marjana elnök távollétében a közgyűlésen Perša Bruno számolt be az elmúlt évben megvalósult programokról és eredményekről. A felnőtt csapat a 2017/18-as bajnokságot az 1. Lendvai Körzeti Labdarúgóligában megszerzett hatodik helyezéssel az elvárasoknak megfelelően teljesítette. A klub sikeresen kivitelezte a hagyományos utcai focitornát és közreműködött a faluban szervezett eseményeken. A tervezett programok között tavaly elmaradt a zalaegerszegi Tungsram FC elleni visszavágó. A közgyűlésen Piberčnik Alen edző is előterjesztette beszámolóját, aki a kispadon Preradović Stankót váltotta az idei bajnokság előtt. Elmondta, hogy a kitűzött célokat sikeresen teljesítették az őszi idényben, amihez hozzájárult a klub szponzora is, amely tavasszal viszont már nem működik együtt a klubbal. Az edző továbbá elemezte a játékosok edzési és mérkőzési részvételét, amely megfelelőnek bizonyult, s a csapat meg is szerezte az őszi bajnoki címet. Emellett a bajnokság első felének gólkirálya is soraik közül került ki Lebar Julijan személyében.

A felkészülést a tavaszi idényre február 8-án kezdi a csapat. Eddig Nehéz Zoltán távozott a klubtól, a csapatot erősíti viszont Šooš Tomislav és Piberčnik Matjaž. A klub vezetősége már négy felkészülési mérkőzést egyeztetett, és nem titkolja kitűzött célját: megszerezni a bajnoki címet.

F.h.m.

 

Hosszúfalu is a bajnoki címre tör

A hosszúfalui Olimpija labdarúgóklub szombaton a faluotthonban tartotta meg éves közgyűlését, amelyen Torhač Evgen elnök a klub eredményes működését vázolta. Laslo Štefan edző beszámolójában elmondta, hogy a csapat kiváló őszi idényt tudhat maga mögött, ugyanis csupán egy ponttal marad le az éllovas Csentétől. Így a tavaszi idény izgalmasnak ígérkezik és kiélezett harc várható a bajnoki címért. Az edzőnek február 20-án, amikor megkezdődik a felkészülés, 23 fős játékoskeret áll majd rendelkezésére. Két erősítés is érkezett a csapathoz, Gyurkač Marcel (Petesháza) és Kepe Tihomir (Nafta 1903).

A bajnokság folytatásáig az Olimpija barátságos meccset játszik Tormafölde, Dobronak, Bogojina, Hodos, Križevci és Štrigova csapataival. 

A csapat tavaszra a bajnoki cím megszerzését és tervezi és ezzel a feljutást a Muravidéki Ligába.

F.h.m.

 

Lukač Robert az új elnök

A Dobronak Labdarúgóklub szombaton a helyi kultúrotthonban tartotta meg tisztújító közgyűlését, amelyen Lukač Robertet választották meg a klub élére.

A tisztújítás előtt Sekereš Ervin leköszönő elnök a közgyűlés elé terjesztette az elmúlt évben elvégzett munka eredményeit, kiemelve, hogy a klub nagyon sok munkát fektetett a játéktér és a pálya felújításába. Önkéntes munkával felújították a füves pálya egy részét és lefolyócsövek elhelyezésével javítottak a pálya minőségén. A pálya körül padokat helyeztek el a közönség számára, rendbe hozták az öltözőket és további kisebb munkálatokat végeztek el a pályán és környékén. Több helyi rendezvényen is közreműködtek a tagok és megünnepelték a klub fennállásának 70 éves évfordulóját. Car Matija lemondott edző betegség miatt nem volt jelen a közgyűlésen, beszámolóját Sekereš olvasta fel. Ebben szerepelt természetesen a csapat kimagasló eredménye, amikor az előző idényben Dobronak tízpontos előnnyel megszerezte a bajnoki címet az 1. Lendvai Körzeti Ligában és a Lendva-vidék egyedüli csapataként feljutott az ismét elindult Muravidéki Ligába. Car viszont már kevésbé volt elégedett a csapat őszi teljesítményével, sérülésekkel küszködtek és az edzések látogatása sem volt megfelelő. A rosszabb eredmények és elfoglaltságai miatt Car edző lemondott posztjáról, így tavasszal Köveš Goran vezeti a felnőtt csapatot, aki eddig az utánpótlás korosztályokkal foglalkozott a klubnál. A beszámolók után tisztújítás következett. A Dobronak fociklub élére a közgyűlés Lukač Robertet választotta, az igazgatói bizottságot Jaklin Jožica, Gerenčer Franc, Horvat Rihard, Kisilak Leon, Varga Teodor, Torma Primož, Somi Ladislav és Kovač Franc alkotja. A felügyelőbizottság tagja Fabriš Ludvik, Horvat Janez és Kovač Emil lett.

Az új vezetőség számos kihívással néz szembe a jövőben és komoly munka áll előtte, amennyiben a csapat a tavaszi idény után is a Muravidéki Ligában kíván versenyezni. A rosszabb eredmények miatt ezért a klub már erősített Kovač Milko (Nafta, Mura) támadóval és Kiss Bence kapussal. 

f.h.m.

 

Kikapott az éllovas

A Lendvai Dartsliga 13. fordulójában a két élcsapat derbijére került sor. A kapcai Bar Matko kihasználta a hazai pálya előnyét és szoros küzdelemben 9:8-ra verte a völgyifalui Bar Kvatro Galt. A győzelemmel a két csapat azonos, 29 ponttal áll a tabella élén. A harmadik helyezett West Pince a fordulóban a petesházi Bar Extrát verte 9:7-re, valamint meglepetésre vereséget szenvedett a negyedik helyezett lendvai Retro Caffe, amely idegenben a petesházi Bar Lerótól 9:8-ra kapott ki. Az alsóházban a Kvatro Gal II és a gyertyánosi Boom Bar csapata közötti küzdelmét a völgyifalui csapat nyerte 9:8-ra. A fordulóban a lendvai Retro Plus szabad volt.

F.h.m.

 

Most már nem volt meglepetés

A lendvai tekeklub férficsapata a legutóbbi forduló váratlan veresége után a hétvégén újabb meglepetésre már nem adott lehetőséget. A Tehnotimet már teljes felállásban fogadták a radányi „hazai” tekepályán, ahol magabiztos, 7:1-es (3135:2873 fa) győzelmet szereztek. Az egyedüli vereséget Tisovič Boris szenvedte el, míg Šimon Janez 522, Zadravec Uroš 559, Potočnik Bojan 532, Radaković Dušan 507, Horvat Jože 532 fával győzelmet szerzett. A Maribori Liga összesítésében továbbra is a lendvaiak állnak az élen.

A nőknél viszont az országos keleti második tekeliga 8. fordulójában nem ment gördülékenyen a játék, a bajnokságot vezető Ceršakot nem sikerült legyőzni, 6:2-re (2963:2843 fa) jobbak voltak a vendégek. Ščap Cilka 493 és Kolar Donko Gabrijela 482 fás győzelmet szerzett, míg Kovač Vida, Hozjan Slavica, Sapač Sonja, Steržaj Jaqueline alulmaradt a párbajában.

F.h.m.

 

Podgoršek Laura nyerte a 4. tornát

Tornisán rendezték meg az Északkeleti Regionális Serdülőliga 4. légfegyveres tornáját. A női légpuskamezőnyben a dobronaki Jezero fiatal növendéke, Podgoršek Laura 498,4 körrel maga mögé utasította összes kihívóját és a dobogó legfelső fokára állhatott. Csapattársa, Bakan Urisk Lena épp csak lecsúszott a dobogóról, míg Vuk Nika 8., Gavrič Saša 11., Kolman Kaja 12., Ferencek Melani 13. lett. Csapatban a Jezero (Podgoršek, Bakan Urisk, Vuk) hármasa a harmadik helyet szerezte meg.

hs

 

Elégedettek az őszi pontgyűjtéssel

A gyertyánosi Panonija fociklubnál pénteken megtartották az évértékelő közgyűlést. A gyűlésen Režonja Mihael elnök beszámolójában megemlítette a 2017/18-as szezon tavaszi idényének rendkívül rossz eredményeit. Az akkori 2. Lendvai Körzeti Labdarúgóligában a Panonija csupán két győzelemmel az utolsó előtti, hatodik helyen végzett 11 ponttal. A csapat sokkal eredményesebb az új, 11 csapatos Lendvai Körzeti Liga őszi idényében, ahol a felállás az ötödik helyen telel. Az elnöki beszámoló után a közgyűléshez Hozjan Dušan edző szólt, aki hangsúlyozta az edzések rossz látogatottságát, majd Režonja Drago, az U9-es és U11-es utánpótlás-korosztály vezetője mutatta be a munkát és az eredményeket a fiataloknál.

A téli átmeneti időszakban egy játékos sem hagyta el Panoniját, de tavasszal néhány új játékossal erősödnek a szomszédos Horvátországból. A bajnokság második felére a felkészülést a csapat február közepén kezdi meg, a klub pedig kitűzte célul a megragadást a tabella közepén.

A közgyűlésen a munkatestületet két új taggal bővítették, ezentúl Sakač Denis és Kepe Štefan is segíti a klub munkáját.

F.h.m.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben